James Cameron şi-a încheiat călătoria în cel mai adânc punct al Pământului

de Cristina Grigore în 26 Mar 2012
James Cameron şi-a încheiat călătoria în cel mai adânc punct al Pământului

James Cameron şi-a încheiat ieri după-amiază expediţia subacvatică ce l-a purtat la peste 10 km sub ape, în cel mai adânc punct al Pământului. Deşi momentan nu a dat prea multe detalii despre călătoria sa, reprezentanţii National Geographic, partenerii săi în această acţiune temerară, au declarat însă că, deşi a revenit la suprafaţa oceanului mai repede decât şi-a propus, Cameron este într-o stare bună.

„Va fi o vreme un pic înţepenit şi îl va durea puţin până îşi revine din poziţia rigidă în care a stat (submarinul era pentru o singură persoană), dar este într-o formă fizică foarte bună pentru vârsta sa, aşa că nu vor fi deloc probleme”, a declarat un apropiat al lui Cameron, confirmând spusele doctorului care l-a consultat la revenirea din adâncuri.

Regizorul a petrecut puţin peste trei ore în Groapa Marianelor (faţă de şase ore, cât îşi stabilise iniţial) iar riscurile la care s-a supus au fost destul de mari. Presiunea exercitată la cei aproape 11 km în adâncuri echivalează cu cea a trei SUV-uri (vehicul sportiv-militar), ce stau pe un deget de la picior. Submarinul ar fi suferit imediat o implozie, dacă ar fi avut cea mai mică fisură, a spus Cameron la sfârşitul călătoriei, în decursul căreia a încercat să-şi păstreze calmul şi să se asigure că asamblarea lui Deepsea Challenger a fost făcută fără cusur.

Un iubitor al scufundărilor încă din copilărie, cineastul a făcut până acum 72 de expediţii cu submarinul, însă aceasta din urmă este remarcabilă datorită faptului că explorează o zonă a Oceanului Pacific cu o adâncime record, ale cărei secrete nu au fost încă dezvăluite. Din totalul de scufundări, 33 au fost necesare doar pentru a analiza rămăşiţele Titanicului, pentru subiectul filmului său din 1997, a cărui relansare în 3D va avea loc luna viitoare.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 26 martie 2012 08:37
Isi va reveni....
Han_Solo pe 26 martie 2012 09:30
Felicitari! Un adevarat aventurier care pana la urma a realizat ce si-a propus. Asteptam filmul cu imaginile filmele pe fundul oceanului. Din cate am inteles va aparea un documentar la cinema...evident ca 3D.
lucian.iorga pe 26 martie 2012 10:56
Doamne ajuta :)) Ma bucur ca mai exista oameni ca James Cameron carora sa le pese de mediul inconjurator si care incearca sa scoata in evidenta cele mai interesante locuri care exista pe acesta planeta albastra. Sper ca si generatiile viitoare sa apuce sa se bucure de ea... p.s. SUV - sport utility vehicle. cam asta ar fi traducerea corecta a termenului. Au avut la baza bunici celebrii precum Jeep-ul si Range Rover-ul dar asta nu inseamna ca sunt vehicule militare. Uneori, cate un model din aceasta categorie are si pretentii sau se lauda cu capacitati Off-road, numai ca se impotmoleste in prima baltoaca mai adanca ivita in cale precum tiganul la mal...
catasmile17 pe 26 martie 2012 14:53
ce tare :) si mie mi-ar placea sa experimentez asa ceva :D
CosminHorrorMaster pe 26 martie 2012 15:03
Bravo lui! Il asteptam cu o noua pelicula acum :))
CODRIN123 pe 26 martie 2012 16:20
Bravo lui! intr-adevar e un regizor care,odata ce s-a apucat de un film vrea sa fie 100% sigur ca va fi un film care nu il va face de rusine si isi pune tot ce are mai bun in filmul respectiv BRAVO!
Han_Solo pe 27 martie 2012 00:45
Acuma ca si-a facut damblaua poate se pune pe treaba si face Battle Angel ca il tot amana de vre-o 7 ani.
zi.senina pe 27 martie 2012 12:53
Ce super tre sa fi fost...
radu3455 pe 27 martie 2012 16:38
foarte tare!!!!
alex_il_fenomeno pe 25 aprilie 2012 15:02
am urmarit un mic reportaj la stiri , extrem de interesant ! cred ca a trait momente de neuitat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells