Lady Bird

(2017)

Lady Bird

Poster Lady Bird Postere Lady Bird

Sinopsis Lady Bird

Mai mult
Lady Bird

Christine McPherson, cunoscută și autoproclamată ca "Lady Bird", este o liceană ambițioasă, inteligentă și talentată. Dorind să evadeze din suburbanul Sacramento, ea visează la o viață diferită, plină de zgârie-norii din Coasta de est, universitățile Ivy League și de cultura cosmopolită. Cu note modeste și fără alte conexiuni, adolescenta are nevoie de activități extrașcolare pentru a-și îmbunătăți șansele pentru un colegiu bun. Intrarea sa în clubul de teatru duce la noi prietenii, prime iubiri și…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Vezi pe Sky Showtime
5 nominalizări Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur, 3 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Odeya Rush Odeya Rush Jenna Walton Saoirse Ronan Saoirse Ronan Lady Bird McPherson Timothée Chalamet Timothée Chalamet Kyle Scheible
Laura Marano Laura Marano Diana Greenway Jake McDorman Jake McDorman dl. Bruno Kathryn Newton Kathryn Newton Darlene
Laurie Metcalf Laurie Metcalf Marion McPherson Lois Smith Lois Smith Sarah Joan Lucas Hedges Lucas Hedges Danny O'Neill
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Scott Rudin Productions

Distribuitorul international

A24

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
woodstar pe 08 Ianuarie 2018 12:21
"Oamenii sunt pasari cu aripile crescute pe dinauntru"
Spunea marele poet roman Nichita Stanescu. Nu cred ca as fi putut gasi alte cuvinte mai potrivite pentru a descrie aceasta perfectiune de film. Pe mine unul m-a cucerit de la primul cadru, unde o intalnim pe adolescenta Christie, care prefera sa fie numita "Lady Bird" aflata in masina cu mama sa, vorbind despre facultati. Saoirse Ronan si Laurie Metcalf ofera un portret atat de real al relatiei mama-fiica cum nu am mai vazut in ani. Apoi, m-am gandit ca Greta Gerwig o sa ne ofere un discurs motivational, dar Christine se arunca din masina, extrem de neasteptat *roll credits* - Bun venit la cea mai inteligenta si sincera drama de familie pe care am primit-o in ultimii cativa ani.

Filmul ruleaza o durata perfecta de 93 de minute, nu este de loc lungit, nu are scene ce ar trebui scoase, Greta Gerwig reusind sa ne transmita toate emotiile necesare in acest timp scurt. Fiind un… citeşte

12 4
AdriAdrianna98 pe 8 februarie 2018 14:47
Mi-a placut mult cum ai descris relatia dintre ele, chiar asa e, e cea mai realista relatie mama-fiica prezentata in filme. Totusi, parerea mea e ca nu e chiar un film de 10, e un film bun, intr-adevar, dar nu l-as cataloga drept capodopera.
woodstar pe 19 februarie 2018 19:42
De acord, Adriana. La a doua privire nu a avut acelasi efect pe care-l asteptam. Da, eduard.
sabinalin pe 11 Ianuarie 2018 16:20
Lumea adolescentei americane care isi doreste sa demonstreze ca poate obtine mai mult de la viata, care nu se multumeste niciodata cu ceea ce are, pentru care nu exista datorii morale fata de parinti, lumea adolescentei moderne, toleranta fata de homosexualitate si droguri si bineinteles feminism agresiv ca sa fim in ton cu ceea ce se intampla la Hollywood in momentul de fata. Mai putin gretos decat "Three Billboards..." si "Get out", beneficiind de o prestatie luminoasa a inca foarte tinerei Saoirse Ronan pe care o prefer totusi pentru rolul din "Brooklyn". In urma cu unsprezece ani cinematografia americana ne propunea "Juno", un film pe o tema asemanatoare insa mult mai bine inchegat si mai putin tezist decat acesta.
8 2
loonycushion pe 23 februarie 2018 09:07
lumea calduta a anilor 50 e in trecut, traim in secolul 21 ca ne place sau nu si e timpul ca omul sa se confrunte cu el insusi.
loryme pe 09 Ianuarie 2018 10:04
O adolescenta care se cearta cu mamica sau cum sa fii prost când vrei sa fii rebel
Nu mi-a confirmat asteptarile . Primele 30 de minute promițătoare dar apoi filmul a devenit ridicol spre penibil. Eu as scoate ceva scene din film. În primul rand prea lăudata scena când Christine cu "aripile crescute frumos pe dinauntru" se arunca din mașină când se cearta cu mama ei. Adică?! Asa ar trebui sa faca adolescenții când se cearta cu părinții ? E grav! Și as mai scoate "relația" cu măscăriciul de cântăreț cu o anume "carisma" și cu anturaj "cool" pentru care Christine își uita prietenii. Faza cu acoperirea cu vopsea a numelor celor doi "iubiti" e fumata rau de tot. După primele minute credeam ca filmul se va axa mai mult pe ambitia Christinei de a ajunge la un colegiu din New York nu pe vesnica ei nemultumire prosteasca vis a vis de viata ei. Personaje conturate insuficient. Mult sub The Greatest Showman care după părerea mea nu e un film de Oscar… citeşte
5 5
enigmatic.encounter. pe 5 martie 2018 17:01
Complet de acord. Nu știam exact cum să pun în cuvinte de ce nu mi-a plăcut filmul. Mulțumesc
boghiu_andrei pe 10 Ianuarie 2018 00:24
''Doamna Pasare'':))
Este despre relatia copil parinte sau asta vrea sa fie. Dupa ce a spus Stuckman, eu chiar ma asteptam sa ma regasesc si eu in toate momentele si scenele filmului, dar nu prea s-a intamplat... Poate din cauza ca nu traiesc in America:))). Unde totul e posibil si normal si nu exista restrictii, nici macar din partea parintilor:)8 pentru jocul celor doua actrite: Laurie Metcalf si Saoirse Ronan care a castigat si Globul.. Un fel de Boyhood. Boyhood a fost un film pe care l-am simtit mai bine :)

✔ 8

4 1
serban_ionescu pe 19 Februarie 2018 19:03
Un film interesant, o adevarata fresca a vietii moderne de adolescenta, dar si a unei personalitati puternice, laudabile, ancorata perfect intr-o maturizare precoce a responsabilitatilor viitorului adult
Este fara indoiala un film pe care l-as cataloga calitativ ca depasind putin jumatatea distantei dintre "bun"(nota 7) spre "foarte bun" (nota 8), aprox. nota 7,6 dupa parerea mea, deci cu foarte putin mai aproape de "foarte bun" decat de "bun". As fi acordat cu siguranta nota 8 integral, cu brio si respectiv calificativul de "foarte bun", daca finalul acestui film ar fi fost mai bine conturat, fara a lasa impresia ca parca i-a lipsit ceva mai bine evidentiat in partea sa finala.
In acelasi timp, tinand cont de caracterul sau extrem de realist vis-a-vis de problematica clasica a vietii si preocuparilor psihologice (atat de firesc hormonal-sentimental-erotice cat si de viitoare realizare profesionala) de fapt foarte bine evidentiate si puse in valoare in acest film despre viata unei adolescente de buna calitate, inclusiv IN PROFUNZIMEA si nu in superficiala aparenta a… citeşte

4 2
ionion1992 pe 19 februarie 2018 19:47
Bine ca nu le acorzi cu plus)))))))) .Este foarte necesare notele tale rotunjite cu plus sau cu minus ,altfel nu se poate ,nu s-ar mai uita nimeni la filme .,daca nu dai review aici cu nota de 8 stele cu minus)))
someone_who_dares pe 13 Ianuarie 2018 20:44
Un film foarte dragut si relaxant, ca o gura de aer proaspat. Actiunea foarte lejera, firul narativ care contureaza nemultumirile frecvent intalnite in randul adolescentilor si actorii foarte bine alesi fac din "Lady Bird" un film foarte usor de urmarit si placut, dar intr-adevar nu atat de iesit din comun incat sa fie demn de premii ca Oscarurile. Vom vedea nominalizarile si parerile avizate peste ceva timp, dar in afara de actrita Saoirse Ronan, nu pot sa zic ca altceva s-a detasat de un film obisnuit si doar simpatic. Cu toate acestea, eu zic ca merita vazut, va poate face ziua mai buna sau mai nostalgic cu privire la casa din copilarie :)
4 2
NuGaseamNumeLiber pe 02 Martie 2018 00:38
-
Unul dintre cele mai proaste filme pe care le-am văzut, i-am dat nota 6 pentru jocul actorilor, cred că e singurul lucru bun din filmul ăsta. Povestea e penibilă, dacă dura mai mult de 1 oră și 25 de minute nu cred că aveam răbdare să-l termin de vizionat, cred că e ultimul film cu adolescenți la care mă uit.
3 5
ionion1992 pe 24 Februarie 2018 11:04
Ladi bird!
Un film foarte bun ,care mi-a placut si il recomand .Chiar daca ie a doua vizionare a filmului nu m-am plictisit deloc ,mi-a placut la fel ca prima data .Un film ce merita vazut! Recomand ,pentru relaxare chiar mersul la cinema .Se merita !
2 3
Troscbambum pe 10 Februarie 2018 19:49
un zbor sacadat impleticit prin aburii iluzorii ai libertatii, stopat la fix inainte de clasica prabusire in fundatura ordinara a realitatii
https://latimp.eu/forums/topic/lady-bird-2017/

1 2
AdriAdrianna98 pe 08 Februarie 2018 14:45
Mi-a placut tare mult, e un film cu adolescenti foarte bine realizat si desi majoritatea scenelor apar si-n alte filme, are ceva al lui care-l face unic. Saoirse (? :))) ) A jucat de-a dreptul impecabil, si-a intrat foarte bine in rol si cred ca a fost o contributie majora la succesul total al filmului. Nu e un film despre care sa zic ca ar merita sa ia oscarul, dar mi-a placut, mi-a dat un feeling si o nostalgie si cel mai important, l-am privit cu deosebita placere. PEntru cei ce vor sa-l vada, e ceva mai mult decat un simplu film cu adolescenti, si chiar merita atentia tuturor.
1 3
borisvultur pe 04 Februarie 2018 00:25
Radiografie
O radiografie cursivă a adolescenței, cu relația mamă-fiică sensibil creionată, doar că filmul e supralicitat. Prea lăudat. Adică au mai fost filme pe tema asta, nimic special. Ca să nu mai vorbesc de stilul americănesc, tezist și festivist.
1 4
bogdz pe 08 Martie 2018 15:15
Prost,prost si prost
Filmul asta a fost nominalizat la Oscar.Nu ca as avea vreo pretentie la acesta academie care ofera premiile in functie de unele interese.Dar totusi...filmul asta a fost nominalizat la Oscar.Sa spun ca e un film prost e o lauda extrema.Nu induce absolut nici o emotie,nici un zambet...deci fara nici o noima.Este un film incredibil de prost,cum nu puteam sa vad vreodata in viata mea.
1 5
c0aja pe 21 Februarie 2018 20:39
Viata unei viitoare tarfe
Pe scurt , filmul arata cum o femeie devine curva.
1 9
loonycushion pe 23 februarie 2018 09:10
mai bine curva decat proasta.
user-5e7304400b64d pe 08 Mai 2020 19:48
Nu a fost placut de unii pentru faptul ca nu reprezinta acel cliseu pe care se bazeaza filmele proaste cu adolescenti. Acest film chiar a fost bun si ideea este una originala care capteaza atentia celor dispusi sa il urmareasca. Saoirse este o actrita minunata, iar jocul ei actoricesc e cel mai frumos cadou pe care ni-l ofera filmul in sine.
0 0
Sorin87 pe 22 Martie 2018 17:54
Filmul a fost unul dramatic cu o poveste trista pe alocuri, finalul a fost unul neasteptat
0 0

Spune-ţi părerea despre Lady Bird

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Lady Bird
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells