Timothée Chalamet primește o mărire de salariu după succesele de box-office

de Gloria Sauciuc în 14 Mar 2024
Poate fi urmărit la cinema în Dune: Partea II, sau pe platformele de streaming: în Call Me by Your Name (Netflix), Wonka (HBO Max) și Lady Bird (SkyShowtime)

Timothée Chalamet este acel artist rar care se adresează publicului de toate vârstele. Iar, în ultimul an, eforturile sale s-au tradus în succese precum Wonka (625 de milioane de dolari global), destinat unui public tânăr, și Dune: Part Two (369 de milioane de dolari global), cu un public matur.

Chalamet are deja ocazia să încaseze bani suplimentari din succesul de box office pe care l-a obținut vizitând Arrakis, scrie Variety. Actorul, care a câștigat mai mult de 8 milioane de dolari pentru Wonka, potrivit unor surse ale publicației Variety, primește - cu ocazia succesului Dune: Partea II - o mărire de salariu și se așteaptă la plăți de opt cifre pentru roluri principale viitoare în filme de studio. Warner Bros. și Legendary nu au încă un contract pentru Dune: Partea a treia, dar regizorul Denis Villeneuve a declarat că vrea să îl realizeze, astfel că salariul lui Chalamet ar putea crește cu mai multe milioane de dolari pentru viitoarele părți, după succesul sequel-ului.

Vânzările impresionante de bilete au făcut ca studiourile să înceapă să aibă curaj să dea credit genului acesta de staruri masculine: tinerei talentați care ar putea călca pe urmele unor Leonardo DiCaprio și Tom Cruise, comentează publicația Variety. Chalamet și Glen Powell din Anyone but You au apărut ca fiind cei doi actori care ar putea umple această prăpastie, scrie publicația Variety.

Deși prețul cerut de Tom Holland a sărit considerabil după succesul incontestabil al filmului Spider-Man: No Way Home din 2021, tânărul de 27 de ani încă nu și-a dovedit în mod constant atractivitatea la public în afara rolului lui Peter Parker, comentează Variety.

Analistul Jeff Bock de la Exhibitor Relations atrage atenția, citat de Variety - „Îi aveți pe Glen Powell și Chalamet care deschid o nouă bază de talente cu potențial de a fi profitabile. Asta este minunat pentru public, dar - mai mult - o ușurare masivă pentru industrie, care s-a bazat prea mult timp pe talente îmbătrânite”.

Chalamet a făcut senzație cu filme independente aclamate de critică precum Call Me by Your Name și Lady Bird, care au deschis calea pentru triumfurile comerciale ale filmelor Wonka și Dune: Partea a doua. Bineînțeles, aceste filme au avut avantajul celebrității brandului - Wonka se bazează pe îndrăgita carte a lui Roald Dahl, Charlie și fabrica de ciocolată, care a fost adaptată în două filme, unul cu Gene Wilder și celălalt cu Johnny Depp. Iar Dune este bazat pe romanul clasic al lui Frank Herbert. Cu toate acestea, recentele eșecuri ale filmelor DC Comics și Marvel demonstrează că nici măcar notorietatea unei francize nu aduce succes garantat. Wonka și Dune au avut nevoie de un ingredient special pentru a convinge publicul să cumpere un bilet.

„Nu-mi pot imagina niciun alt actor de pe planetă care l-ar fi putut interpreta pe Willy Wonka și să aibă succesul pe care l-a avut Wonka”, spune Josh Goldstine, președintele Warner Bros. pentru marketing la nivel mondial, care a condus campaniile pentru Wonka și Dune.


Exploreaza subiecte similare:

Timothée Chalamet, Dune: Part Two, Glen Powell, Call Me by Your Name, Wonka, Lady Bird

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells