Territoria, produs de Dan Burlac, ia Premiul Arte International

Territoria este povestea unui pământ al nimănui, a spus producătorul pentru Cinemagia

Premiul Arte International, în valoare de 6000 de euro, a fost acordat miercuri la Cannes proiectului Territoria, din Atelierul Cinéfondation, produs de către Dan Burlac. Regia va fi semnată de către regizoarea de origine armeniană Nora Martirosyan, iar . filmările vor avea loc în Armenia şi Franţa, bugetul total al filmului ridicându-se la 700.000 de euro. Territoria este povestea unui pământ al nimănui, a spus producătorul pentru Cinemagia.

Republică autoproclamată, Nagorno-Karabah nu e recunoscută de niciun stat. Transnistria, Oseţia şi de Sud şi Abhazia, toate cu un statut disputat, o recunosc ca entitate. Deşi locuită în procentaj de 80% de către armeni, azerii au marcat teritoriul cu un aeroport flamboaiant din care nu decolează niciun avion.

Sinopsisul oficial al viitorului film dezvăluie că vor exista trei protagonişti, ale căror poveşti se vor intersecta în acest no man's land. Un străin foarte aşteptat la aeroport, un băiat din sat, Edgar, şi o fetiţă de 13 ani, Manu, care primeşte un plic de la tatăl ei, cu bani pentru ca ea să ia primul avion ce va pleca din Haut- Karabagh. Dar zilele trec, şi venirea avionului este amânată de la o zi la alta. Avionul, obiectul cel mai banal într-un aeroport, aici se relevă a fi o utopie. Acest loc este un paradox.

Premiile  Atelierului Cinéfondation

Joi, 22 mai, Abbas Kiarostami şi juriul celei de-a 17 ediţii a Atelierului Cinéfondation au anunţat câştigătorii de anul acesta. Premiul întâi a mers spre Skunk, regizat de Annie Silverstein, de la University of Texas at Austin, SUA. Premiul doi - Oh Lucy!, regizat de Atsuko Hirayanagi NYU Tisch School of the Arts Asia, Singapore. Premiul trei, la egalitate, Lievito Madre, regizat de Fulvio Risuleo, Centro Sperimentale di Cinematografia, Italia şi The Bigger Picture, regizat de Daisy Jacobs, National Film and Televison School, Marea Britanie. Premiile sunt însoţite de o dotă în valoare de 15 000 euro pentru locul întâi, 11 250 euro pentru doi şi 7 500 euro pentru locul trei.

Încă de la înfiinţarea în 2005, Atelierul Cinéfondation îi stimulează pe tinerii regizori creativi, încurajând formarea tinerelor talente.

Citește și

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells