Surprize pentru cinefili la DaKINO 2006

de Razvan Boboc în 10 Nov 2006
Surprize pentru cinefili la DaKINO 2006
Fundatia DaKINO va organiza in perioada 23-26 noiembrie 2006 la Bucuresti cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. Editia de anul acesta va avea doua sectiuni: fictiune si documentar. Anul acesta Festivalul va fi gazduit de Complexul Auditorium-Muzeul National de Arta al Romaniei si de Cinema Scala. Juriul preselectiei a fost alcatuit din Cristina Corciovescu, membra a Uniunii Cineastilor din Romania si a FIPRESCI (Féd. Internationale de la Presse Cinématographique) si din Magda Mihailescu, membra a FIPRESCI.
In competitie s-au inscris initial aproximativ 350 de scurtmetraje din 34 de tari. In final au fost alese aproape 100 de filme, dintre care 20 romanesti. Multe dintre productii sunt deja castigatoare la festivaluri internationale de renume, recent incheiate: Cannes, Venezia, Clermont-Ferrand, Biarritz, Cinema du Reel, Oberhausen. Editia 2006 va aduce in prim plan unul dintre cele mai premiate filme ale anului, marele premiu al Festivalului de Film Independent de la Roma: "Self Medicated", in regia lui Monty Lapica. Aceasta productie are la activ 35 de premii la festivaluri internationale.
De asemenea va fi prezentat "cel mai bun documentar" de la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, editia 2006. Este vorba despre "Life in Loops", in regia lui Timo Novotny. Talentatul regizor a acceptat invitatia organizatorilor si va face parte din juriul de documentar al Festivalului. Un alt moment special il va reprezenta "The House is Burning", in regia lui Holger Ernst, care a fost prezentat anul acesta si in cadrul Festivalului de la Cannes, in afara competitiei. Filmul ilustreaza povestea unui grup de adolescenti dintr-o suburbie trista care se lupta sa-si gaseasca drumul intr-o lume cu prea putine optiuni.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells