Saptamana 20-26 iunie 2008

de Gloria Sauciuc în 20 Iun 2008
Saptamana 20-26 iunie 2008

Saptamana aceasta este cel putin ciudata, si asta pentru ca apar filme de calibru diferit, de parca productiile foarte proaste (doua) au tinut mortis sa aiba premiera in Romania o data cu un film de Woody Allen ori cu un blockbuster precum "Cronicile din Narnia", astfel incat sa le ignoram cu totul.

Incep cu surpriza placuta a saptamanii, si anume "Cronicile din Narnia - Printul Caspian", al doilea film al seriei, mai bun decat primul, si cu un grad de adresabilitate mai mare: nu e doar pentru cei mici, plictisind repede un adult, ci captiveaza, indiferent de varsta spectatorului.

Ne reintalnim cu fratii Pevensie care, dintr-o Londra contemporana, unde ii vedem ca elevi, sunt chemati in trecut, in tinutul unde ei sunt, de fapt, regi si regine - Narnia, pentru a salva regatul magic si pe locuitorii ei fantastici (de la minotauri, fauni, soareci maestri in manuirea sabiei, la centauri si pitici) de domnia telmarinilor. Un film mai elaborat: avem suspans, si e foarte bine construit, avem scene de lupta si rasturnari de situatie, exista si un pic de romance, plus o fauna creata pe computer ori cu ajutorul unei "armate" de specialisti in machiaj si in crearea de masti, designeri de costume etc. O poveste de doua ore si jumatate, in timpul careia sigur nu va veti uita la ceas.

Click aici pentru o cronica a filmului.

Al doilea titlu foarte important al saptamanii este "Visul Cassandrei", in regia lui Woody Allen care incheie, de altfel, "trilogia londoneza", dupa MATCH POINT si SCOOP. Cu aceasta productie, Woody Allen o ia in directia opusa comediilor care l-au facut celebru, dand un film plin de suspans si violenta, cu care nu-si dezamageste fanii si poate convinge si pe cei nu foarte impatimiti dupa filmele regizorului. O cronica detaliata, gasiti aici.

Despre ultimele doua filme, scriem in regim "la pachet", niciunuia nefind cazul sa-i dam o atentie prea mare. Nici macar pentru a o vedea pe Pamela Anderson in costum albastru mulat, din latex, in rol de femeie invizibila

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells