Saptamana 16 - 23 noiembrie

de Gloria-Mona Sauciuc în 15 Nov 2007
Saptamana 16 - 23 noiembrie

Patru filme saptamana aceasta si, pana la Anul Nou, distribuitorii si-au propus sa ne tot tina in cinematograf cu macar patru premiere – in medie – saptamanal. Deci, noi sa fim sanatosi, filme vin destule si, ce e foarte important, distribuitorii au lasat pentru aceasta perioada “la crème de la crème”, adica ce e mai bun in materie de film.

Pe 20 noiembrie demareaza si Festivalul International de Film Dakino. Acum, tineti-va bine: in programele paralele avem: LE SCAPHANDRE ET LE PAPILLON in regia premiata anul acesta la Cannes a lui Julian Schnabel ( vineri, 23 noiembrie, de la orele 21.30 - Complexul Auditorium, Muzeul National de Arta al Romaniei), BEOWULF si ASASINAREA LUI JESSE JAMES DE CATRE LASUL ROBERT FORD, in deschiderea Festivalului, adica pe 20 noiembrie, de la 19.30, respectiv 21.30. Gala de inchidere aduce si proiectia filmului Atonement – in regia lui Joe Wright.

Cat priveste premierele din cinematograf: o avem saptamana aceasta pe Nicole Kidman- care face un cuplu nu prea potrivit/ fericit cu Daniel Craig in thrillerul SF Invazia/ Invasion – in care este vorba despre o epidemie ce ameninta tot globul – pandemie, ca sa ma exprim ca la carte; originile « bolii »? pai e vorba de un virus extraterestru. Cei « infestati » sunt « modificati din interior », virusul afectand ADN-ul persoanei. Identici in exterior, cei atinsi de virus sufera de un soi de alienare: trairile specific umane le devin straine; prin urmare, Kidman va incerca tot filmul sa scape de urmaritorii infestati; vorba aceea, virusul extraterestru vrea sa puna stapanire pe intreg pamantul. Daca va reusi ea sa scape sau nu, veti afla vazand filmul.

In cazul in care vi s-a facut dor de JAMES MCAVOY (trebuie sa recunoastem, baiatul asta joaca excelent!) – il stiti din « Ultimul rege al Scotiei » unde l-a interpretat pe Nicholas Garrigan, medicul personal al lui Idi Amin - il puteti revedea saptamana aceasta in Jane/ Becoming Jane. In filmul lui Julian Jarrold, Jane Austen – ca despre ea este vorba- inca nu a devenit scriitoarea ce va ajunge renumita. Tanara de sfarsit de secol XIX nu si-a gasit - inca – pe deplin identitatea, iar familia (jucati de James Cromwell si Julie Walters), conform obiceiului vremii, doresc casatoria fiicei cu un tanar dintr-o familie bogata. Cum era de asteptat, Jane se opune pretendentului bogat (Laurence Fox) pentru ca are alte planuri alaturi de sarmantul irlandez Tom Lefroy (James McAvoy) . Insa acesta din urma, desi nu tocmai sarac (e in intretinerea unor rude bogate) , nu prea e in stare sa -si castige singur existenta si e in primejdie sa-si piarda “alocatia” din cauza pasiunii pentru bautura si pentru lupte de carciuma. Dar, cu toate astea, o asemenea iubire lasa multe de spus intr-un roman, iar Jane Austen e o viitoare mare scriitoare.

Despre Lumea Noua/ Nuovomondo s-au spus si scris – pana acum – numai lucruri bune. Filmul s-a nascut din experienta de imigrant a regizorului. La 16 ani acesta pleca sa se stabileasca la New York.” Identitatea mea a fost bulversata” spune regizorul: nu mai eram in Italia; a trebuit sa ma reinventez: sa fac o schimbare radicala in viata mea, sa plec pentru un vis, o speranta. Am vrut sa redau aceasta speranta si acest vis”. Aceat film este, practic, recomandarea noastra pentru saptamana 16 -23 noiembrie.

Si cum comediile sunt la mare cautare – in fond in saptamana in care dintre premiere una e comedie – aceea va avea cele mai multe incasari (dupa statisticile de box office de la noi), in perioada 16 – 23 noiembrie avem si Taxi 4. Continuarea aventurilor vitezomanului taximetrist care-si ajuta prietenul politist in prinderea unui criminal.

N-as incheia cu un “cam atat” pentru saptamana aceasta, pentru ca, Slava Domnului, avem din plin ce alege. Vizionare placuta!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 17 aprilie 2010 01:21
ce ou mare, de dinozaur poate fi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells