Saptamana 13-19 martie 2009

de Stefan Dobroiu, Gloria Sauciuc în 12 Mar 2009
Saptamana 13-19 martie 2009

Nu mai e nevoie de nicio recomandare pentru Slumdog Millionaire/Vagabondul milionar, pentru ca de vreo doua luni incoace oricum toata lumea va bate la cap cu acest film multi-premiat, multi-apreciat si (de cativa) multi-vizionat. Sugestia noastra? Vedeti filmul fara balastul de comentarii: chiar merita apreciat uitand de prejudecati si de multitudinea de asteptari pe care vi le-ar putea crea iuresul mediatic din jurul acestei aventuri indiene. Pentru o cronica mai detaliata despre Jamal si cum ajunge el sa participe si sa uimeasca la Vrei sa fii miliardarul?-ul indian, click aici.

In Seven Pounds, Will Smith nu mai este salvatorul planetei, nici al rasei umane, ci al unui mic grup de nefericiti. Dupa In cautarea fericirii/The Pursuit of Happyness, Will Smith si regizorul Gabriele Muccino fac din nou echipa, alaturi de aceiasi producatori, pentru drama cu titlul tradus la noi ca "Sapte suflete". Ben Thomas (Smith), un agent al Fiscului, este implicat intr-un tragic accident - soldat cu victime - apoi incearca sa-si salveze sufletul impovarat, ajutand persoane aflate in dificultate: bolnavi de cancer, cardiaci asteptand un transplant, femei cu copii agresate de concubini, persoane cu rinichi disfunctionali. Cu ce pret o face, puteti vedea de vinerea aceasta. Trebuie sa tineti cont insa ca drama propriu-zisa e scapata pe alocuri de scenarist pe taramul melodramei. Dar Will Smith face banii.

Cat despre The Unborn/Misterul gemenilor, singurul horror al saptamanii s-ar putea sa-ti placa daca mergi impreuna cu prietenii la cinema. Cu cat mai mai grupul, cu atat mai bine, caci misterul nu-i greu de dezlegat, iar chinuri ca ale frumoasei Odette Yustman (o stii din Cloverfield) ai mai vazut in filme cu nemiluita. Odette este Casey Beldon, o tanara inspaimantata de aparitia (doar in oglinda, cel putin pentru o vreme) a unui misterios si infricosator baietel. Cine este acesta si ce-si doreste veti vedea in horror-ul scris si regizat de David Goyer, omul din spatele lui Batman Begins si The Dark Knight (nu ca asta ar insemna ceva).

Al patrulea film al saptamanii este un obisnuit al festivalurilor - My One and Onlies, prezentat la Cannes, Karlovy Vary si in Saptamana Criticii la Venetia (in 2006). Productia spune povestea unui fustangiu al carui credo este "o femeie pe zi te tine departe de doctor", dar nota superficiala e completata de incercarile tanarului de a avea si o relatie serioasa, cu personajul Orsolyei Toth (Shooting Star anul acesta la Berlin). Filmat si montat ca o combinatie intre stilul "cinema verite" si cel al clipurilor gen MTV, filmul o sa placa iesenilor si clujenilor datorita energiei degajate, poantelor si veridicitatii personajelor

Părerea ta

Spune-ţi părerea
will smith pe 4 august 2009 13:16
seven pound(sapte lire NU sapte suflete)este un foarte bun film.mai are mici scapari ,dar will face toti banii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells