Saptamana 12-18 Octombrie

de Alin Adrian Moise în 11 Oct 2007
Saptamana 12-18 Octombrie

E inevitabil ca gandul sa nu te duca spre Silence of the Lambs atunci cand consulti lista cu premierele saptamanii acesteia. Hannibal Rising are darul de a-ti sari primul in ochi, fiind bazat tot pe un roman de Thomas Hardy (al patrulea dupa Red Dragon, Hannibal si Silence...) si cu Peter Webber la regie, cel cu mult laudatul Girl With a Pearl Earing. Nu sperati insa la Anthony Hopkins, ca nu e cazul: Hannibal Rising e un prequel care arata anii de formare a doctorului Lecter (Gaspard Ulliel), de la copilaria sa (supravietuirea ororilor frontului de est in cel de-al doilea razboi mondial) pana la adolescenta sa in Paris, cand cauta ucigasii surorii sale.

Clarice Sterling lipseste, dar Jodie Foster poate fi vazuta in The Brave One, unul din cele trei filme (alaturi de The Invasion si The Reaping) care au facut o minte luminata de la Warner Brothers sa afirme ca datorita incasarilor slabe nu va mai finanta niciun film cu personaje principale feminine. The Brave One e realizat de Neil Jordan (The Crying Game, Breakfast on Pluto) si spune povestea Ericai Bain, care, dupa un atac violent dintr-un parc new-york-ez in urma caruia logodnicul (Naveen Andrews) ii este ucis, trece peste criza post-traumatica incepand sa bantuie strazile cu arma proaspat achizitionata, pedepsind raufacatorii. Si daca pentru o secunda simtiti ceva iz de Taxi Driver, nu sunteti singurii.

Aici la Cinemagia insa, ne frecam mainile in ce priveste venirea trenului de 3 si 10 catre Yuma (3:10 to Yuma, tradus delicios si protv-istic ca Drumul dreptatii). Asadar avem remake al filmului din 1957 semnat Delmer Daves, regizat acum de James Mangold (Identity, Walk the Line) si avand o distributie ‘grea’: Christian Bale si Russell Crowe. Povestea e simpla: un fermier, Dan Evans (Bale), se ofera intr-o Arizona a sfarsitului de secol XIX sa-l transporte pe cunoscutul infractor (capturat acum) Ben Wade spre trenul catre instanta ce il va judeca. Drumul insa va fi extrem de periculos, din cauza indieniilor, din cauza bandei lui Wade ce vrea sa-si salveze liderul si, nu in ultimul rand, datorita lui Wade insusi care isi duce propria batalie cu Evans.

Azuloscurocasinegro (scris si regizat de Daniel Sanchez Arevalo, si posesor printre altele a trei premii Goya si doua premii la Venetia) este drama spaniola cu o denumire descurajanta despre Jorge (Quim Gutierrez), un tanar care dupa ce tatal sau sufera un atac cerebral este obligat sa-i preia slujba si sa-l ingrijeasca. Iar in timp ce face asta dezvolta o relatie neobisnuita cu Paula (Marta Etura), datorita careia ajunge sa se confrunte cu propriile dorinte.

Cat despre ultimul film, acesta se numeste Looking for Comedy in the Muslim World (deci titlu misto) si il are in rolul principal pe Albert Brooks care se joaca pe sine. Iar premisa este suficienta cat sa-ti prinda atentia: Senatul american pentru a-si imbunatati imaginea il roaga pe comicul Brooks sa scrie un document de 500 pagini despre ce ii face pe musulmani sa rada in India si Pakistan. Spunand adio nevestei si fiicei sale, si insotit de doi functionari de stat, Brooks deschide un birou in Bombay, angajeaza (pai nu?) o secretara draguta numita Maya, si incepe sa intrebe populatia despre preferintele in materie de umor. Demersul insa evident ca nu merge ca uns, iar motivele le puteti afla si voi in sala de cinema. Si gata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells