Afișează:
2 din 6
City of Ember/Ember - Oraşul din adâncuri (2008) - Lina

De generaţii, locuitorii Oraşului Ember au prosperat într-o lume uluitoare şi scânteietoare, aflată în subteran. Construit pentru a servi drept refugiu umanităţii şi alimentat de un imens generator, acest Oraş va fi putut rezista doar 200 de ani. Acum, Ember a început să fie cuprins de întuneric, căci generatorul nu mai funcţionează corespunzător, luminile orbitoare pălind una câte una.

În ciuda îngrijorării crescânde pentru viitorul preaiubitului lor Oraş, tinerii din Ember se trezesc faţă în faţă cu următoarea etapă din vieţile lor. Este vorba de un ritual de trecere, care are loc de Ziua Desemnării. În această zi, însuşi Primarul se înfăţişează dinaintea absolvenţilor, în vreme ce aceştia aleg, prin tragere la sorţi, modul în care vor munci în slujba comunităţii. Lina (Saoirse Ronan), care se roagă din toată inima să fie mesager, este cumplit de nefericită să vadă că este desemnată să lucreze la Conducte, vastă reţea de ţevi care împânzeşte subteranul Oraşului. Colegul ei de clasă, Doon Harrow, care-şi doreşte mai mult decât orice pe lume să lucreze la Generator, intră în panică în clipa în care trage la sorţi să fie mesager. Conductele nu se pot compara cu Generatorul, dar nu sunt nici ele de lepădat, iar Doon se oferă să schimbe locul cu Lina. Aceasta este încântată şi recunoscătoare şi nu ezită să facă schimbul. Astfel, se naşte o prietenie neaşteptată, care, odată cu trecerea timpului, va abate cursul obişnuit al vieţii tuturor locuitorilor din Ember. 
 
Lina se îndrăgosteşte imediat de slujba de mesager şi, în scurt timp, aleargă prin tot oraşul, livrând scrisori importante unor persoane şi mai importante, inclusiv Primarului însuşi. Acasă, ea are grijă de bunica în vârstă şi de surioară ei, Poppy. Când în dulapul lor se descoperă o veche cutie de metal, bunica Linei e complesita de bucurie. Cu toate că este convinsă de importanţa continutui cutiei, ea nu-şi aminteşte deloc motivul .
 
Lina izbuteşte să forţeze încuietoarea şi, înăuntru, da peste nişte hârtii misterioase. Neputând să le dea de capăt, dar convinsă fiind că sunt importante, Lina se hotărăşte să le descifreze înţelesul şi îi cere ajutorul lui Doon.
 
Pe măsură ce penele de curent devin tot mai frecvente, Lina şi Doon îşi dau seama că informaţiile din cutia de metal ar putea conduce la salvarea Oraşului şi a concetăţenilor lor. Porniţi într-o cursă contra-cronometru, cei doi urmează indiciile, făcând cu îndemânare slalom printre politicieni corupţi şi personaje dezgustătoare, care speră să-i împiedice să-şi atingă scopul de a readuce lumina în Ember - Oraşul din adâncuri.  

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 15 iunie 2011 07:26
Ceva reclama pentru filmul Hanna.
PS: a aparut un dvd pe net

ana pe 15 iunie 2011 08:39
am vazut Hanna, a jucat bine....dar filmul nu m-a impresionat deloc.
Sorin87 pe 15 iunie 2011 09:02
The Lovely Bones si Hanna mi-au placut cel mai mult
Manusa pe 15 iunie 2011 09:09
Hanna si The Way back pot spune ca sunt cele mai bune filme pe care le-am vazut cu ea. Joaca foarte bine in amandoua filmele, o actrita de nota 10 :).
legolas05 pe 15 iunie 2011 11:55
joca foarte bine in toate filmele,imi place mult de ea,
rob3rt_89 pe 15 iunie 2011 14:17
pot sa spun doar ca hollywood-ul are viitor........
TehParadoxFaN pe 15 iunie 2011 15:18
@legiune si ce daca dvd.ul a aparut pe net?? vorbesti de scr sau ceva de genu' :|? nici eu nu ma duc la cinema dar astept pentru versiunile de blu-ray tu esti prea prost
Bayard pe 15 iunie 2011 18:38
In primele 3 filme a jucat exceptional.... in The Way Back nu mi s-a parut nimic special la rolul ei, ba chiar mi-a displacut pe alocuri, insa poate sa fie de vina scenariul. Hannah inca nu l-am vazut. Un lucru este cert, fata are un viitor stralucit in fata
anna.n pe 15 iunie 2011 22:59
rolurile nu sunt toate exceptionale dar ea are foarte mult talent..
Krakatau pe 16 iunie 2011 00:00
In The Lovely Bones ea face tot filmul. AM inteles ca aceeasi situatie e si cu Hanna. In The Way Back a jucat bine, dar parca n-a mai stralucit.
Eu unul abia astept s-o vad jucand in The Hobbit. Va fi un nume mare cat de curand.

xerses pe 16 iunie 2011 08:47
Da, este constanta in aparitii de calitate.
alex_il_fenomeno pe 16 iunie 2011 10:58
cred ca cel din Hanna este cel mai important de pana acum , dar nu trebuie sa uitam de precedentele , care au propulsat-o la acesta !
simona_love pe 17 iunie 2011 20:06
The Lovely Bones este cel mai bun dintre toate nu numai jocul actritei este foarte bun ci si povestea in sine
adhpliz pe 8 iulie 2011 23:10
va dati seama ca pustoaica are 17 ani dar a fost nominalizata la premiile BAFTA , Golden Globe si Oscar ????? jos palaria in fata ei .... e o actrita care promite multe ... :d
margott pe 13 aprilie 2012 21:19
E chiar buna actrita asta, am vazut-o in mai multe filme. Are o cariera promitatoare in fata.
Tyybi1 pe 24 august 2012 14:42
Saoirse Ronan o actrita foarte buna...Rolul ei din Hanna a prins-o bine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells