Saoirse Ronan: cele mai importante cinci roluri

de Gloria Sauciuc în 15 Iun 2011

Saoirse Ronan era o fetiţă confuză, chinuită de pasiune și de propria sa imaginație în rolul lui Briony Tallis din filmul Atonement, apoi o adolescentă care schimbă viaţa unui întreg oraş în City of Ember, rol de mai restrânsă complexitate compoziționlă. După care a devenit, parcă pentru a-şi reconfirma talentul, Susie Salmon în The Lovely Bones. Luna aceasta o vom vedea în rol de adolenscentă-asasin, ca protagonistă a filmului Hanna. Saoirse Ronan are o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur și BAFTA pentru interpretare.
  
Actrita s-a născut la New York și a crescut în Irlanda. Și-a făcut debutul în două seriale irlandeze de televiziune, "The Clinic" și "Proof", în care a jucat din 2003 până în 2005. Primul său rol într-un film a fost în Death Defying Acts, despre Harry Houdini, în care i-a avut ca parteneri pe Catherine Zeta-Jones și Guy Pearce. A mai apărut și în filmele lui Amy Heckerling, I Could Never Be Your Woman/Iubitul mamei mele, cu Michelle Pfeiffer, si The Christmas Miracle of Jonathan Toomey.

Iată mai jos cele mai importante cinci roluri ale lui Saoirse Ronan.

Afișează:
1 din 6
Atonement/Remuscare (2007) - Briony la 13 ani

Poveste de dragoste ce se desfăşoară pe parcursul a zeci de ani, ecranizarea după cunoscutul roman al lui Ian McEwan se învârte în jurul micuţei Brionny (Saoirse Ronan), o fetiţă de 13 ani care schimbă vieţile tuturor din jurul ei când ia neinspirata decizie de a-l acuza pe Robbie, iubitul surorii ei, de o crimă pe care acesta nu a comis-o. Închis ca urmare a declaraţiei lui Briony, Robbie iese după ani din închisoare, apoi pleacă pe front. Briony este și ea îndrăgostită, în secret, de Robbie. Dragoste de fetiță de 12-13 ani. Se aruncă într-un râu să vadă dacă Robbie va sări după ea s-o salveze. Robbie a salvat-o! Dar Briony o iubește și pe Cecilia și față de sora ei mai mare are sentimente protective. Așa că Briony interpretează diferit scenele între cei doi la care asistă neintenționat. Scena de dragoste din bibliotecă, în care protagoniștii își mărturisesc dragostea unul față de celălalt, văzută de Briony și prin prisma scrisorii de iertare trimisă de Robbie lui Cecilia, pe care Briony a deschis-o și citit-o, pare a fi interpretată de fetița de 13 ani ca fiind un rău făcut Ceciliei.
 
În aceeași seară, doi dintre verișorii lui Briony care-și petreceau vacanța cu familia Tallis dispar. Nota lăsată de ei în urmă spune că ei au fugit pentru a se întoarce la părinți. Toți cei prezenți la un dineu al familiei, printre care și Robbie, și fratele mai mare al fetelor și un prieten de-al lui (Paul Marshall rol jucat de Benedict Cumberbatch) pornesc o acțiune de căutare a gemenilor. În timpul acesteia, Paul Mashal încearcă s-o violeze pe o verișoară de-a familiei. Briony apare la timp pentru a întrerupe violul. Atentatorul fuge, fapta ajunge la cunoștința tuturor, Briony este întrebată dacă știe cine a fost atentatorul și ea spune că a fost Robbie. Poliția este chemată, Robbie este arestat și dus la închisoare.


Părerea ta

Spune-ţi părerea
legiune pe 15 iunie 2011 07:26
Ceva reclama pentru filmul Hanna.
PS: a aparut un dvd pe net

ana pe 15 iunie 2011 08:39
am vazut Hanna, a jucat bine....dar filmul nu m-a impresionat deloc.
Sorin87 pe 15 iunie 2011 09:02
The Lovely Bones si Hanna mi-au placut cel mai mult
Manusa pe 15 iunie 2011 09:09
Hanna si The Way back pot spune ca sunt cele mai bune filme pe care le-am vazut cu ea. Joaca foarte bine in amandoua filmele, o actrita de nota 10 :).
legolas05 pe 15 iunie 2011 11:55
joca foarte bine in toate filmele,imi place mult de ea,
rob3rt_89 pe 15 iunie 2011 14:17
pot sa spun doar ca hollywood-ul are viitor........
TehParadoxFaN pe 15 iunie 2011 15:18
@legiune si ce daca dvd.ul a aparut pe net?? vorbesti de scr sau ceva de genu' :|? nici eu nu ma duc la cinema dar astept pentru versiunile de blu-ray tu esti prea prost
Bayard pe 15 iunie 2011 18:38
In primele 3 filme a jucat exceptional.... in The Way Back nu mi s-a parut nimic special la rolul ei, ba chiar mi-a displacut pe alocuri, insa poate sa fie de vina scenariul. Hannah inca nu l-am vazut. Un lucru este cert, fata are un viitor stralucit in fata
anna.n pe 15 iunie 2011 22:59
rolurile nu sunt toate exceptionale dar ea are foarte mult talent..
Krakatau pe 16 iunie 2011 00:00
In The Lovely Bones ea face tot filmul. AM inteles ca aceeasi situatie e si cu Hanna. In The Way Back a jucat bine, dar parca n-a mai stralucit.
Eu unul abia astept s-o vad jucand in The Hobbit. Va fi un nume mare cat de curand.

xerses pe 16 iunie 2011 08:47
Da, este constanta in aparitii de calitate.
alex_il_fenomeno pe 16 iunie 2011 10:58
cred ca cel din Hanna este cel mai important de pana acum , dar nu trebuie sa uitam de precedentele , care au propulsat-o la acesta !
simona_love pe 17 iunie 2011 20:06
The Lovely Bones este cel mai bun dintre toate nu numai jocul actritei este foarte bun ci si povestea in sine
adhpliz pe 8 iulie 2011 23:10
va dati seama ca pustoaica are 17 ani dar a fost nominalizata la premiile BAFTA , Golden Globe si Oscar ????? jos palaria in fata ei .... e o actrita care promite multe ... :d
margott pe 13 aprilie 2012 21:19
E chiar buna actrita asta, am vazut-o in mai multe filme. Are o cariera promitatoare in fata.
Tyybi1 pe 24 august 2012 14:42
Saoirse Ronan o actrita foarte buna...Rolul ei din Hanna a prins-o bine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells