Rolling Stone: Precious - cel mai bun film al anului

de Răzvan Boboc în 29 Dec 2009
Rolling Stone: Precious - cel mai bun film al anului

Filmul Precious: Based on the Novel Push by Sapphire a fost desemnat cel mai bun film al anului 2009 de către prestigioasa revistă Rolling Stone. Lungmetrajul, regizat de Lee Daniels, a strâns mai multe nominalizări la Globurile de Aur şi este un candidat serios şi pentru Oscaruri.

Precious vorbeşte în numele tuturor minorităţilor din Harlem, ţinând cont că a fost abuzată, nu ştie să citească, e obeză şi i s-au închis toate uşile în faţă. O poveste care a impresionat atât publicul cât şi criticii de film.

Iată clasamentul celor mai bune filme din 2009 întocmit de revista Rolling Stone:

10. THE MESSENGER
  9. (500) DAYS OF SUMMER
  8. DISTRICT 9
  7. A SERIOUS MAN
  6. WHERE THE WILD THINGS ARE
  5. UP
  4. AN EDUCATION
  3. THE HURT LOCKER
  2. UP IN THE AIR
  1. PRECIOUS

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alucard pe 29 decembrie 2009 02:18
now that`s a funny thing...o femeie grasa care are lenea`n sange si nu poate sa faca un pic de miscare, atrage atentia si inima publicului...dar cand un copil moare de foame, isi intorc privirea in alta parte, and yeah 18.000 copii mor pe zi din lipsa hranei...da hai toti sa ne minunam cum o grasa, la care i se rupe pruna sa faca un pic de miscare, vrea sa fie diva peste noapte...pt toti grasii...lasatzi deprimarea si luati`o la fuga...don`t wait for a mirracle, build one!
Alucard pe 29 decembrie 2009 02:19
miracle*
Twiblack pe 29 decembrie 2009 03:06
iti impart parerea pentru ca se pare anul acesta criticii fac abuz la simtul umorului, nu sunt de acord cu clasamentul in fine asteptam...cine stie ce minunatii mai se ivesc..
okila pe 29 decembrie 2009 05:33
frate eu nu inteleg cum fata asta e saraca si e ditamai obeza,nu am vazut filmu dar nici nu am de gand sa ma uit la el.
ramonikramo pe 29 decembrie 2009 09:11
draga Alucard, oamenii nu sunt intotdeauna grasi pentru ca nu vor sa faca sport si fac abuz de dulciuri si mancaruri semipreparate. Ai auzit de disfunctii hormonale, metabolism lenes etc? /:) Daca nu nu mai gandi intr-o cutie si incearca sa fii rezonabil;)
geo pe 29 decembrie 2009 09:39
am vazut filmul si e TERIFIANT...mai bine t uiti la el si abia apoi comentezi
ciupacabra pe 29 decembrie 2009 11:23
pt alucard : prietene am si eu o intrebare ..te-ai uitat cumva la film ?...pai sigur ca nu te-ai uitat ...ca altfel nu mai comentai aiurea...dar stiu cum sunt astia ca tine de ii ia mereu gura pe dinainte. Aia de Rolling Stone au fost prosti cand l-au pus pe primu loc , nu crezi?....of of
Temptation pe 29 decembrie 2009 11:58
Precious este un film f bun
Rosanita pe 29 decembrie 2009 12:17
Nu va grabiti sa blamati un film pentru ca rolul principal nu e interpretat de o tipa super, cu picioare pana in gat, silicoane si abdomen sculptat!
Filmul asta chiar merita vazut, are un scenariu foarte bun, si va prinde la public cu siguranta!
In plus, daca vreti sa o vedeti pe Mariah Carey, fara farduri si un pic uratica, deci non-glamour, uitati-va la Precious!

Tiesto pe 29 decembrie 2009 12:30
Cum frate sa nu te blameze lumea...cand tipa n-are grija de propria persoana...este obeza...needucata, este ceva logic; chestiile astea nu tin doar de factorii externi...tin si de persoana ta...asa ca nu ma uit la o asemenea porcarie pe care mi-o recomanda alti idioti.
dharana pe 29 decembrie 2009 12:58
Ar trebui comentata stirea asta din punct de vedere al topului facut de Roling Stone magazine , nu ca tipa e grasa sau analfabeta, dar romanii traiesc in Romania din pacate...
Sa nu uitam ca este un top cu gandiri pur americane si clar din acest punct de vedere nu ne putem amesteca, nu ma refer la faptul ca ei ar fi net superiori sau inferiori noua, ma refer la faptul ca asta e clar numai decizia lor .
in opinia mea, filmul reflecta in esenta situatia actuala sau din trecut a tinerilor saraci care nu prea au sanse la o viata mai buna, situatie care este prezenta in toata lumea asta , situatie in care se identifica multi dintre tinerii din ziua de azi,fie saraci sau mai putini saraci....

Burlan pe 29 decembrie 2009 12:58
Este un film trist din toate punctele de vedere.Nu este nimeni obligat să se uite la el.Aşa cum nici eu nu am rezistat pâna la sfârşit.Recomandat doar iubitorilor de gen.
shadowofnight pe 29 decembrie 2009 14:17
Precious este un film foarte bun, merita sa fie desemnat cel mai bun film al anului.
Ca sa raspund si altor persoane...pai ce film ati vrea fratilor sa fie cel mai bun film al anului? New Moon?
@Tiesto: Ar fi bine sa te uiti la film inainte sa iti deschizi gura si sa faci anumite comentarii despre el.

d_arckangel pe 29 decembrie 2009 14:34
Astia s-au tampit definitiv, poate pleaca tampenia asta cu multe premii Oscar. Cel mai bun film al anului, Doamne fereste...
true pe 29 decembrie 2009 17:49
a fost bun si oamenii n'ar trebui sa vb inainte sa il vada...asa trist, dar atat de real.cititi si cartea, ladies&gents.si treceti peste cliseele astea comuniste, jeesus.
donpedro pe 29 decembrie 2009 18:08
Vad din ce in ce mai multi care se apuca sa comenteze filme si sa dea note chiar daca nu le-au vazut , si de aceea vezi filme proaste care au note ca cele bune! Filmu' este foarte bun ! :)
Kalrak pe 29 decembrie 2009 19:42
ciupacabra daca aia de la RS l-au pus pe primu loc nu inseamna ca si merita sau ca daca l-au pus aia gata trebuie sa fie si pentru noi, simpla poveste a unei obeze nu ma convinge nici macar sa ma uit la film, fiecare are dreptu la o parere pentru mine asta e un film pe care nici nu o sa il vad imi este de ajuns un trailer si niste poze ca sa imi dau cu parerea, daca pentru alti ia Zmeura de aur nu trebuie sa te deranjeze pe tine care ii faci altar
shadowofnight pe 29 decembrie 2009 21:48
@Kalrak: Vreau numai sa precizez ca filmul nu este 'simpla poveste a unei obeze'. De fapt, accentul nu se pune aproape de loc pe acel fapt. Dupa cum arata si trailer-ul, in film sunt multe alte probleme in afara de obezitate - incestul, etc. Oricum, filmul nu a fost numit cel mai bun al anului degeaba, coloana sonora este de asemenea foarte buna, la fel si prestatia actorilor, etc, etc.
@all: serios, vedeti filmul si dupa aia reveniti si spuneti ce vreti:)

hjg pe 30 decembrie 2009 00:04
MyHotComments
Stefy pe 30 decembrie 2009 00:20
alucard . macar ai vazut filmul e o drama despre o fata de 16 ani care ramane insarcinata este batjocorita pana si de mama ei doar o profesoara o intelege si incearca sa o mai aline .
ticaboo pe 30 decembrie 2009 06:48
n-am vazut filmul, nu-mi plac filmele, filmele "e" proaste... are cineva vreo problema cu chestia asta?
Andrew pe 30 decembrie 2009 11:24
Filme ca Inglorious Bastards , Public Enemies , 2012 sau Law Abidin Citizen de ce nu sunt in top?
dan pe 30 decembrie 2009 15:14
nimeni nu se ingrasa cu aer.
nu vei vedea niciodata o femeie activa, care face curat, munceste, spala, calca etc si MANANCA NORMAL la fel de mare cat o scroafa.
MAI PUTINE DULCIURI

allblack pe 30 decembrie 2009 15:45
Poate imi recomanda cineva un film de lung metraj despre oamenii subnutriti din Somalia, despre orfanii din Irak sau drogurile din Afghanistan. Stiu! Astea nu sunt subiecte interesante! Ni se prelinge o lacrima pe obraz, uitandu-ne la o grasanca care "alearga" sa prinda loc la McDonalds...
allblack pe 30 decembrie 2009 15:55
-Vreo si yo o shaorma!
-Mica sau mare?
- Extra nu aveti? Mai vreo un hot dog, un kebab, un bidon de cola si la desert chipsuri... Hai ca ma grabesc! Ma duc la fitness dupa aia!

cristi88 pe 30 decembrie 2009 20:19
conteaza cel mai mult nu faptu ca e o abuzata sexual obeza analfabeta , ci faptul ca e o abuzata sexual obeza si analfabeta DE CULOARE :))
Alex pe 30 decembrie 2009 21:12
@shadowofnight, dap as vrea ca new moon sa castige,macar acolo e povestea dintre un vampir si un om,la filmul asta este povestea dintre un kebab si o grasa...kre este mai interesanta:-?,
shadowofnight pe 30 decembrie 2009 21:41
@Alex: Imi dau seama ca nu ai vazut filmul si nu stii absolut deloc povestea.
So, oameni buni...voi, care veniti si comentati incontinuu ca vai ca ce grasa etc etc etc...acest film NU PUNE ACCENTUL pe acest lucru...dar voi, fiind mari cunoscatori, veniti si comentati aici si spuneti diverse lucruri, bazandu-va pe imaginea de mai sus. In afara de faptul ca eu pur si simplu nu pot concepe cum puteti sa vorbitit despre un film pe care nu l-ati vazut....plus ca habar n-aveti ce se intampla in acel film...
Acea copila, care este obeza nu pentru ca mananca ca o apucata, ci pentru ca a fost insarcinata de 2 ori (nah, pui cateva kilograme cand esti gravida, eu asa am observat) si pentru ca mama ei o obliga sa manance.
Dupa cum am mai spus...filmul se concentreaza pe faptul ca Precious nu stie sa citeasca si sa scrie la 16 ani, ca a fost violata de 2 ori de tatal ei si ca pe deasupra mai are si SIDA. Dar binenteles, intr-o lume in care aspectul exterior e singurul care conteaza, celelalte aspecte sunt ignorate cu desavarsire...
Inca o data, macar vizionati TRAILER-UL! inainte sa veniti si sa faceti diverse comentarii...
@Alex (again): Nu apare niciun kebab in film....

queenofhearts pe 30 decembrie 2009 21:54
Mai fratilor, unii dintre voi "e" cam prosti.....cum sa comentezi referitor la film daca nu ai rasfoit nici macar trailerul....vai de capu' vostru..referitor la topul intocmit de Rolling Stone, daca asta a fost viziunea oamenilor e okei, nu sunt cu totul de acord....iar referitor la disputa care a facut valuri.....parte a faptului ca precious e obeza e cauzat de minunata i mama care o obliga aproape constant sa manace mancare,dar nu salata si creveti, mancare de oameni din fundul harlemului, adica picioare de porc si terci.
Asa ca rog amatorii de comenturi...gen....femeie de casa muncitoare,ambitioasa si dusa la fitness...sa se abtina.

allblack pe 30 decembrie 2009 23:51
@queenofhearts Ce suparati pe viata mai sunt unii! : ) Am vazut trailerul si vreau sa spun ca pe mine nu ma miscat, in aceeasi masura ca pe tine, aceasta pelicula. E problema americanilor ca trei sferturi din populatia lor e obeza, insa pe mine ma emotioneaza dramele adevarate (alea cu oameni care mor de foame in secolul vitezei).
allblack pe 31 decembrie 2009 02:30
@ Liviu Inainte sa atace americanii Afghanistanul, aceasta tara era al doilea producator de narcotice din lume. Acum pe ce loc sunt? ... Sa ne referim strict la subiect! Nu este un film interesant din punctul meu de vedere. De ce? Poate scenariul a fost interesant, insa producatorii l-au facut praf. Productia poate fi incadrata lejer la categoria soap-opera, deoarece: "mama ei obeza o obliga sa manance prostii", e analfabeta, e minora, e saraca, e sclava, a fost abuzata sexual de mai multe ori, are un copil cu sindromul Down si va avea inca unul plus ca taica-su ii lasa drept "mostenire" si o boala cumplita. Nu ti-se pare ca e un pic cam exagerat (desi e totusi un film)?
tero pe 31 decembrie 2009 09:23
acest film este o drama extraordinar de buna , si nu cred ca daca nu este jucat rolul principal de Angelina Joulie este o pierdere , filmu are o poveste incredibil de fascinanta la baza si merita vizionat , drama unei tinere de 17 ani care sufera de obezitate de gradul 3 , are o mama care o agreseaza fizic mai mereu si un copil facu cu tatal si insarcinata cu al doilea copil facutut tot cu tatal , verisoara mea a plans la acest film , dar in final aceasta adolescenta da de sentimentul care toti il primim da nu il si apreciem din pacate .. acest film arata importanta acestui sentiment care este dragostea dar viata nedreapta odata ce ea cunoaste dragostea de familie afla ca are hiv pozitiv acest film este extraordinar vizionare pacuta
Liviu- pe 31 decembrie 2009 10:56
@allblack - Pana acum te deranja ca e vorba de "o grasanca care "alearga" sa prinda loc la McDonalds...", iar acum te deranjeaza ca are prea multe suferinte? Hotaraste-te. Nu-ti place pentu ca nu sufera destul sau pentru ca sufera prea mult?

In alta ordine de idei, poate la acelasi lucru m-as fi gandit si eu daca as fi vazut filmul, dar l-am vazut si chiar a parut foarte realist. Crezi ca nu sunt astfel de persoane in lumea asta? Crezi ca e exclus ca acei copii din Somalia de care ziceai tu sa aiba SIDA de la parinti si sa fie certati si batuti de aceastia constant, toate astea in timp ce sunt subnutriti si de asemenea au copii la varste fragede? Daca asta era subiectul erai impresionat? Pentru ca mi se pare destul de probabil, desigur, nu ceva care vezi la tot pasul, dar existenta unei astfel de situatii nu prea poate fi negata.

Filmul e unul trist, realist si foarte bun, desi personal sunt vreo 5 filme care mi-au placut mai mult anul asta.

allblack pe 31 decembrie 2009 12:13
@ Liviu Oky, iti place mult filmul. E treaba ta, insa mai sunt unii care au o alta parere. Tu imi zici de Somalia sau Afghanistan, dar stii macar unde sunt aceste tari pe harta?! Vrei filme realistice?! Ei bine, nu o sa vezi pelicule de la Hollywood despre amaratii din alte zone ale globului, care nu au dupa ce bea apa. De ce? Din simplul motiv ca nu fac audientza. Omul se duce cu scenariul la producatori. Acestia sunt entuziasmati de subiect si zic ca il vor finanta, insa cu anumite obiectii: “fata are 16 ani si un copil… copilul nu poate avea si o boala(sa prinda o plaja mai larga de public)? A fost abuzata sexual? Nu poate sa mai aiba inca un copil? E supraponderala… hai sa nu ne luam de marii producatori de fast-food si zicem ca mama ei o bate si o obliga sa manance”. Asa se gandeste in cetatea filmului, fie ca ne place sau nu. Noroc cu producatorii de film independent (ce cauta 2-3 ani sa stranga fonduri) pentru un film de 30 de minute despre subiectele la care ma refeream. Ar mai fi si acele fotoreportaje deosebite. Daca esti interesat de astfel de productii, ma poti contact pe privat…
Liviu- pe 31 decembrie 2009 12:37
Stai linistit ca stau foarte bine cu geografia inca de mic. Trebuie sa intelegi ca nu am nimic impotriva realizarii unor astfel de filme, dar din incapatanarea ta impotriva acestui subiect mai degraba reiese faptul ca din cauza ca se fac filme precum Precious nu se fac filme cu subiectele mentionate de tine. Dupa cum spuneam mai sus, de ce nu te duci in articole despre Avatar, New Moon si alte filme fara fond ca sa pui aceasta problema? E ok sa faci astfel de filme pur si simplu pentru distractia publicului, dar nu e ok sa faci un film realist? Atat saracia din Somalia, cat si cea din SUA, cat si cea din Romania si de oriunde vrei trebuie tratata cu mai multa seriozitate. Faptul ca a fost facut un film despre cea din SUA si nu din tari unde astfel de fenomene sunt mai grave ii scade cu ceva veridicitatea filmului? Pui problema intr-un mod gresit...

Oricum, probleme expuse de tine au fost tratate si unele lung metraje, insa nu ca subict principal cum e cazul lui Precious. Dai vina pe Hollywood ca prefera sa faca filme comerciale si de o calitate indoielnica precum New Moon, Transformers etc., nu pentru ca se trezesc din cand in cand sa mai faca si un film aparent exagerat, dar de o realitate crunta.

allblack pe 31 decembrie 2009 13:21
Nici eu nu apreciez filmele gen: New Moon sau Transformers, insa acelea sunt trecute la categoria SF si au publicul lor. Se investesc mult prea multi bani in astfel de lung-metraje, iar alte proiecte sunt omise. Stai chill! Ma voi lua si de filme gen Avatar sau New Moon, insa am contul de putin timp! :) In alta ordine de idei, iti doresc Un An 2010 mai bun, sa fii sanatos si fericit alaturi de apropiati!
Liviu- pe 31 decembrie 2009 13:56
Multumesc mult, acelasi lucru ti-l doresc si tie. Si sa avem parte de mai multe filme bune la anul, ca asta parca a fost cam subtire :(
kristiansen pe 2 ianuarie 2010 10:15
Filmul este incredibil.Mariah joaca super bine.Ii felicit pe toti actorii care au jucat in acest film,dar si pe regizor.
Saga pe 3 ianuarie 2010 01:58
Ceeeee e mai bun decat ciorba?!?!?! doar kebabu si shaworma:)))...o grasa...ca altfel nu pot sa ii spun,ba da,O SUPER MEGA EXTRA GRASA , la doar 16 ani sau cat are ,e o grasa si insarcinata doar pt ca e p.roasta ,adika dk ai vointa nu te ingrasi,dk tactu te violeaza ca orice om intreg la creier suni la politie pac pac vine si il baga la bulau...oricum NEW MOON a fost de departe cel mai bun film8->@shadowofnight esti doar un fan al kebabului recunoaste....te atrag grasele:))
raluca pe 14 ianuarie 2010 16:58
tipa aia mo`nigue "mary" in film,joaca super tare,rar am vazut asa actor,
anka pe 23 iunie 2010 10:37
filmul este absolut superb. daca nu l-ati vazut tineti-va gura inchisa pentru ca toate justificarile voastre penibile cum ca actrita in rolul principal ar fi grasa si nu merita vazut nu stau in picioare. inainte de a va apuca sa blamati un film documentati-va si abia apoi e ok sa va dati cu parerea. gusturile nu se discuta si filmul nu trebuie sa placa tuturor. ai dreptul la o parere abia dupa ce l-ai vazut. inainte tot ce scoateti din gura e apa de ploaie!
alex_il_fenomeno pe 25 noiembrie 2011 18:21
daca spun ei , inseamna ca asa si e .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells