Patru in "Transferul de captivi"

de Gloria Sauciuc în 8 Nov 2007
Patru in "Transferul de captivi"
"Rendition" / "Transfer de captivi" este despre politica putin cunoscuta a guvernului american de a face "extradari speciale", care permit rapirea unor straini, considerati a fi o amenintare la adresa securitatii nationale, straini pe care-i trimit in inchisori din afara granitelor SUA pentru a fi interogati. Diversele forme de tortura sunt "metodele" de aflare a informatiilor - dupa cum sugereaza filmulJake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Peter Sarsgaard si Omar Metwally vorbesc, in cateva cuvinte, despre experienta "Rendition".

Jake Gyllenhaaljoaca rolul analistului CIA - Douglas Freeman

Personajul tau a fost permanent solicitat in timpul filmului, emotional si fizic, fara sa aiba ocazia sa izbucneasca. A fost asta provocator pentru tine ca actor?

J.G.: Ei , sa fiu in mijlocul actiunii, fara sa am prea multe de spus ori de facut, si cand audienta spune "Hai,fa ceva,fa ceva" , asta ma stimuleaza, si asta e rolul. E vorba ca personajul meu nu are autoritatea sa faca ceea ce simte pe parcursul filmului, si e o lupta interioara. Imi place asta.

Reese WitherspoonIsabella, sotia lui Anwar El-Ibrahimi, americanul de origine egipteana capturat de CIA

Ce e minunat la film e prezenta mai multor planuri in actiune, care sunt intrepatrund Da, sunt mai multe povesti care se leaga intre ele. Se pune miza si pe izolare, de cum actionezi cand esti singur si esti pus in postura sa iei decizii uriase fara nici un fel de ajutor de la ceilalti.

Peter Sarsgaard (foto, stanga) – senatorul la care apeleaza Isabella (fost coleg de scoala si admirator al acesteia) pentu a-si elibera sotul

Personajele tale de pana acum au avut ceva infricosator. Cum ti-ai defini personajul din Rendition? Interesant, sau infricosator? Pana la urma e un erou negativ?

Nu, nu-l vad in acelasi fel. Multi oameni trebuie sa ia acest tip de decizii, multi sunt in locul lui – in realitate.

Omar Metwally (foto, dreapta)- Anwar El-Ibrahimi in film

Personajul tau are de-a face cu izolarea si tortura. Cum a fost pentru tine?

A fost o provocare, pentru ca sunt scene greu de suportat pentru cineva care este facut sa se simta izolat si rupt de restul lumii . Iar in momentele acelea de izolare, imi auzeam si vedeam personajul.

 Au fost scene in care jucai dezbracat si cu catuse. Erau , cred, ravasitoare pentru tine...

Da, corect spus. Au fost scene pline de tensiune.

(Cronica filmului - care are premiera la noi week-endul acesta - o puteti citi aici)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells