Asociatia DocuMentor contesta prezenta unui membru al juriului CNC

de Razvan Boboc în 8 Nov 2007
Asociatia DocuMentor contesta prezenta unui membru al juriului CNC

Asociatia DocuMentor a trimis joi o scrisoare deschisa ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, prin care contesta prezenta lui Denis Dinulescu in comisia de selectie a proiectelor cinematografice din categoria documentar si animatie, pentru sesiunea noiembrie - decembrie 2007. Semnatarii scrisorii sunt Adina Bradeanu, Florin Iepan, Alexandru Solomon, Thomas Ciulei si Cornel Mihalache, in numele DocuMentor si Dumitru Budrala si Csilla Kato, in numele Astra Film.

Ei considera ca este obligatoriu ca accesul la candidatura pentru comisiile de finantare sa se faca exclusiv pe baza unei competente demonstrate de biografia profesionala a candidatului. "In aceasta perspectiva, refuzam sa intelegem logica propunerii unui actor sau a unui scriitor pentru comisia de film documentar, cu atat mai putin selectarea acestuia in formula finala a comisiei. Precizam aici ca nu contestam competentele de baza ale respectivilor candidati, ci modul in care sunt 'transferate' catre zona filmului documentar".

"Dorim sa va atragem atentia ca accesul domnului Dinulescu in juriul de film documentar/ de animatie a insemnat eliminarea unui profesionist cu experienta demonstrata in domeniu: dl Andrei Ujica, documentarist de talie europeana, profesor de film la Staatliche Hochschule fur Gestaltung Karlsruhe si director fondator al ZKM/Filminstitut", mai spun reprezentantii DocuMentor, aratand c

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells