Orson Welles, "întors" pentru un nou film

de Gloria Sauciuc, sursa Empireonline, în 27 Mar 2010
Orson Welles, "întors" pentru un nou film

Pentru regizorul şi actorul Orson Welles, moartea nu pare decât să fie altă etapă: tocmai s-a întors pentru un nou film. Mai precis, e vorba de vocea sa, descoperită pe nişte înregistrări considerate pierdute, voce care va fi folosită în film. În înregistrări, Orson Welles citeşte din cartea pentru copii Christmas Tails.

Drac Studios, o companie care s-a ocupat cu efectele speciale şi producţia de filme (printre care Benjamin Button), se pregăteşte să producă noul film pe baza înregistrărilor lui Welles din 1985, făcute la momentul respectiv pentru prietenul regizorului, scriitorul Robert X Leed.

Majoritatea copiilor s-au pierdut, însă originalul a fost găsit după 25 de ani de studiourile Drac - iar recuperarea a fost simplă. Şi de aici "un film despre cum căţeii lui Moş Crăciun salvează Crăciunul, dar în acelaşi timp, e un film despre cum au fost descoperite casetele lui Orson Welles", declară Harvey Lowry, preşedintele Drac Studios, pentru The Hollywood Reporter. "E o descoperire la care visează orice producător de film".

Povestea filmului: renul lui Moş Crăciun se îmbolnăveşte, dar câinii Moşului intervin - ca să-şi poată primi copiii darurile la timp. Echipa de efecte speciale a studiourilor va crea atât animaluţe digitale, cât şi peisajele de la Polul Nord. În plus, perspectiva de a juca în ecranizarea după o poveste semnată Orson Welles a atras mai mulţi actori.

Regizor, scenarist, actor şi producător, Orson Welles a rămas în istorie drept una dintre cele mai importante personalităţi ale secolului XX. A devenit renumit în 1938, după ce s-a lansat cu faimoasa adaptare radio a The War of the Worlds. Primele sale două filme, Citizen Kane (1941) şi The Magnificent Ambersons (1942), sunt considerate unele dintre cele mai bune ale tuturor timpurilor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
doinarac pe 27 martie 2010 20:47
Oricum "nu plecase de tot" fiind un om de film remarcabil!
E foarte bine "ca se intoarce".
Adaptarea facuta si prezentata de Orson Wells, dupa H.G.Wells a romanului "The War of the Worls" a fost difuzata de Halloween, in 1938, la radio , si a parut atat de reala , incat multi americani care nu au ascultat de la inceput povestea la radio, chiar au crezut ca pamantul este invadat de martieni, si au intrat in panica reala .
S-a creat panica si haos atunci in multe zone (cele amintite in adaptare)
Vocea l-a facut remarcat intr-adevar!!! De atunci faima deosebita lui Orson Wells.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells