Orizont, Chefu' şi Tabăra din Răzoare, la Cinema Studio

de Cinemagia în 25 Iun 2012
Orizont, Chefu' şi Tabăra din Răzoare, la Cinema Studio

Vineri, 29 iunie 2012, de la ora 20.00, la Cinema Studio vor fi proiectate trei scurtmetraje româneşti recente, prezentate la ediţiile din acest an ale festivalurile de film de la Cannes şi Rotterdam: Orizont, scenariul şi regia Paul Negoescu, Tabăra din Răzoare, scenariul şi regia Cristi Iftime, şi Chefu’, scenariul şi regia Adrian Sitaru. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din România şi Cinema Studio.

Regizorii Paul Negoescu, Cristi Iftime şi producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan vor fi prezenţi la proiecţie şi vor participa la un dialog cu publicul. Discuţia va fi moderată de criticul de film Iulia Blaga. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

PROGRAM

Orizont, scenariul şi regia Paul Negoescu, 11 min, premieră românească, scurtmetraj prezentat în secţiunea Semaine de la Critique, Cannes 2012

Dacă un pescar dispare în mod misterios în adâncurile Mării Negre şi nu e nimeni să îl auda, scoate el zgomot?

Paul Negoescu (n. 1984, Bucureşti) a studiat regia de film la UNATC. A regizat mai multe scurtmetraje premiate şi selectate în festivaluri de film internaţionale (Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Rotterdam etc). A fost de două ori nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, iar de curând a terminat filmările la primul său lungmetraj.

Tabăra din Răzoare, scenariul şi regia Cristi Iftime, 22 minute, premieră românească, scurtmetraj prezentat în secţiunea Cinefondation, Cannes 2012

Este ultima zi a unei tabere de vară. Alex insistă să meargă pe munte cu o colegă, deşi simte nişte dureri bizare.

Cristi Iftime (n. 1979, Iaşi) a activat ca fotograf, apoi a urmat cursurile de regie film la UNATC, Bucureşti. A scris şi regizat scurtmetraje şi film documentar şi a fost asistent de regie la filmul Poliţist, adjectiv regizat de Corneliu Porumboiu. Scurtmetrajul său, 15 iulie, a participat în 2011 la festivaluri internaţionale importante, printre care Festivalul de la Berlin – competiţia Berlinale Shorts.

Chefu’, scenariul şi regia Adrian Sitaru, 22 min.

Neli (55 de ani) e plecată la Bucureşti. Fiul ei, Dan (17 ani), e singur acasa. La intoarcere, vecinele din bloc se grăbesc să îi ureze bun venit şi să-i povestească până la cele mai mici detalii aspecte picante ale chefului organizat de Dan în lipsa ei.

Festivaluri internaţionale şi premii: - Rotterdam International Film Festival 2012 – Spectrum Shorts, Rotterdam, - Vilnius International Film Festival - Kino Pavasaris 2012 – Competition, Vilnius - Indie Lisboa International Independent Film Festival, 2012, Lisabom * Onda Curta Award - Oberhausen International Short Film Festival 2012, Oberhausen, Germania.

Adrian Sitaru este regizor şi scenarist. Scurtmetrajul Valuri (2007) a câştigat premiul Leopardul de Aur la Festivalul de film de la Locarno, iar scurtmetrajul Colivia (2009) a câştigat 28 de premii, printre care premiul DAAD la Berlin. A mai regizat lungmetrajul Pescuit sportiv (2009), premiat printre altele si la Festivalurile de film de la Salonic şi Palm Springs. Al doilea lungmetraj al său, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, a fost distins in 2011 cu premiul pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor (Bogdan Dumitrache) la Locarno.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2012 19:59
sa vedem cat de bune sunt !
Rippa pe 8 martie 2014 18:17
sa vedem

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells