O serie de Evenimente Nefericite

29 Apr 2005
O serie de Evenimente Nefericite
La Editura Egmont Romania au aparut primele 4 titluri ale colectiei Lemony Snicket - O serie de Evenimente Nefericite.
O serie de carti pentru copii, adolescenti si adulti (cu simtul umorului). Acum si un film de succes, care ruleaza si la noi pe ecrane, o comedie cu Jim Carrey in rolul principal.
Iata primele 4 romane din serie, disponibile acum si in limba romana la Editura Egmont Romania.
Inceput Indoliat (1)
Daca te intereseaza povestile cu happy end, ar fi mai bine sa citesti alta carte. Aceasta nu numai ca nu are final fericit, dar nici inceputul nu este vesel si nici nu se intampla multe lucruri fericite pe parcurs. Este doar o poveste nefericita despre trei copii fara noroc. Chiar daca sunt fermecatori si isteti, fratii Baudelaire duc o viata nefericita. S-ar putea spune ca atrag nenorocirile ca un magnet. Si acesta este doar inceputul...

Camera Creaturilor (2)
Cei trei frati Baudelaire scapa ca prin minune dintr-un accident de masina, dau de un miros teribil si de serpi veninosi, sunt amenintati de un cutit lung si de o veioza, si se intalnesc cu o persoana pe care nu credeau ca o vor mai vedea vreodata...
”De exemplu, daca esti intr-un restaurant si strigi in gura mare: De-abia astept sa mananc friptura de vitel pe care am comandat-o!, iar oamenii de langa tine stiu ca friptura de vitel este otravita si ca vei muri de indata ce vei lua prima imbucatura, se cheama ca te afli intr-o situatie de ironie dramatica”. Si aceasta este doar o parte...

Lacul Lacrymose (3)
Daca n-ai citit nimic despre orfanii Baudelaire, atunci, inainte de a citi o singura fraza trebuie sa stii urmatoarele: Violet, Klaus si Sunny sunt buni la suflet si isteti, dar vietile lor, imi pare rau s-o spun, sunt pline de ghinion si nefericire. Toate povestirile despre acesti trei copii sunt triste si nefericite, dar aceasta ar putea fi cea mai rea dintre toate. Daca n-ai curajul sa citesti o povestire despre un urangutan, un dispozitiv de alarma, niste lipitori infometate, o supa rece de castraveti, un pungas ticalos si o papusa numita Draguta Dolly, atunci probabil ca aceasta carte te va duce la disperare.
 
Fabrica Fatidica (4)
Sper, de dragul tau, ca n-ai ales sa citesti aceasta carte pentru ca vrei o povestire draguta. Daca da, te avertizez sa o lasi imediat din mana, pentru ca dintre toate cartile care descriu viata nefericita a orfanilor Baudelaire, FABRICA FATIDICA este cea mai nefericita. Violet, Klaus si Sunny Baudelaire sunt trimisi in Orasul Neinsemnat, sa munceasca intr-o fabrica de cherestea, unde dezastrul si nenorocirile ii pandesc de dupa fiecare bustean.
Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, dar paginile acestei carti contin extrem de multe lucruri neplacute, ca de exemplu un stivuitor urias, caserole cu mancare fara gust, un barbat cu fata acoperita de un nor de fum, un hipnotist, un accident ingrozitor avand ca rezultat o ranire si cupoane. Daca preferi povestirile mai placute, esti rugat sa alegi altceva.
 
Romanele sunt cartonate si costa 150.000 lei/volum.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ioana pe 11 septembrie 2009 14:02
Cartile sunt superbe, dar din pacate doar primele 4 au fost traduse in romania. IMPORTANT: Cartea a cince a seriei a aparut, ONLINE si GRATUIT, in limba romana, pe http://amcpro.isanet.ro/amc/evenimente_nefericite/ !!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells