Noaptea lungă a filmelor scurte - sâmbătă,19 iunie

7 Iun 2010
Noaptea lungă a filmelor scurte - sâmbătă,19 iunie

Sâmbătă, 19 iunie, ShortsUP prezintă ediţia a doua a maratonului de scurtmetraje Noaptea lungă a filmelor scurte. O selecţie impresionantă cu filmele scurte premiate în 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se află deja la linia de start a maratonului de o noapte ce va avea loc, în Bucureşti, la Teatrul Naţional, Galeriile ArtExpo. Evenimentul se extinde anul acesta şi la Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Pe 19 iunie, de la 20.00, cinefilii se vor putea bucura de marele câştigător la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur şi Ursul de Argint la Berlin, de premianţii BAFTA, European Film Academy şi  Clermont Ferrand în 2010. Noaptea lunga de la TNB/ ArtExpo va include şi o selectie cu cele mai populare filme la ediţia Anim’Est 2009, precum şi scurtmetrajele din secţiunea horror „Umbre”, de la TIFF 2010. În plus, patru dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti din ultimul an vor fi prezentate publicului chiar de către regizorii Tudor Jurgiu, Adrian Sitaru, Alexandru Mavrodineanu şi Paul Negoescu.

Noaptea lungă a filmelor scurte este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP România, un festival neconvenţional de scurtmetraje, a cărui misiune este aceea de a aduce publicului românesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distribuţie dedicat.  

Răzvan Crişan, fondator ShortsUP, spune despre eveniment: „Este o performanţă şi pentru noi alcătuirea unui astfel de program, exclusiv din filme câştigătoare în ultimul an în marile competiţii ale lumii. Iar faptul că publicul de la noi le poate vedea atât de repede, în cadrul unui singur eveniment, concomitent în 4 oraşe, este cu siguranţă o premieră. Ne bucurăm de lărgirea echipei şi de faptul că publicul din marile centre urbane îşi doreşte să vadă scurtmetraje”.

Prima ediţie a evenimentului Noaptea lungă a filmelor scurte a avut loc pe 26 iunie 2009 şi a adunat, numai în Bucureşti, 2000 de iubitori de scurtmetraje.

Biletele pentru evenimentul din Bucureşti sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, online sau în librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone. În limita locurilor rămase, se vor putea achiziţiona şi la intrare, în seara evenimentului. Preţul unui bilet este 25 lei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells