Mickey Rourke, la 60 de ani

de Ştefan Dobroiu în 17 Sep 2012
Mickey Rourke, la 60 de ani

Ieri Mickey Rourke a împlinit 60 de ani şi probabil că şi-a petrecut ziua alături de câinii săi, gândindu-se la cele trei decenii de carieră, unele dintre cele mai sinuoase de la Hollywood. Chiar dacă nu s-a retras practic niciodată din cinema, Rourke a alunecat în uitare în anii '90, cand ia bizara decizie de a face carieră în box. A revenit la filmul mainstream în 2005, când apare în Sin City, iar în 2008 face senzaţie în The Wrestler, filmul care i-a adus şi o nominalizare la Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal. Află din materialul de mai jos multe detalii despre proiectele de viitor ale lui Rourke.

În ultimii ani l-ai văzut în succesele de casă Iron Man 2 (foto) şi The Expendables, iar actorul pare a rămâne la graniţa cu fimul de acţiune şi în următoarea perioadă. Probabil cel mai aşteptat nou proiect al său este Sin City: A Dame to Kill For. Aşteptat pe ecrane în octombrie 2013, filmul trebuie să înceapă producţia cât de curând, cu Mickey Rourke revenind în rolul lui Marv, interpretare care i-a adus atâtea laude şi premii ale publicului o dată cu lansarea lui Sin City în 2005.

Rourke va schimba tonul în Java Heat, un thriller de acţiune în care va interpreta rolul unui hoţ de diamante cu intenţii teroriste. Fizicul neobişnuit al actorului l-a destinat rolurilor negative, iar Java Heat nu face deloc excepţie la acest capitol. Filmările s-au terminat încă de la începutul anului, în Java, Indonezia, iar alături de Rourke pe afiş îl vei vedea şi pe Kellan Lutz, tot mai cunoscut în ultima vreme datorită rolurilor secundare din seria Twilight. În action-ul regizat de Conor Allyn, Lutz este un american misterior care face echipă cu un poliţist local pentru a-i prinde pe teroriştii conduşi de personajul lui Rourke... Sunt slabe şanse ca producţia independentă să ajungă pe marile ecrane din România...

Mickey Rourke s-a reîntâlnit cu Kim Basinger, la 26 de ani de la succesul lor 9 săptămâni şi jumătate, la filmările lui Black November, în care actorul îl interpretează pe patronul unui grup petrolier din Nigeria, neglijent cu drepturile angajaţilor săi şi cu locuitorii din zona unde se află sondele sale. Nu este prima oară când Rourke şi Basinger apar în acelaşi film de la excesele lor sado-maso din 1986: cei doi au apărut în The Informers, în 2008, dar nu au avut scene împreună, iar reîntâlnirea lor s-a produs doar pe covorul roşu, la premiera filmului. Black November îi mai are pe afiş pe Anne Heche, dar şi cântăreţii Wycleaf Jean şi Akon...

Dar probabil cel mai uimitor proiect al lui Rourke este o dramă biografică despre viaţa jucătorului de rugby Gareth Thomas. Galezul era o celebritate a sportului, când în 2009 a recunoscut oficial că este homosexual. Pe atunci Thomas era unicul sportiv într-un sport de echipă care a recunoscut public că este gay, ceea ce i-a adus titlul de cea mai influentă personalitate gay a anului în Marea Britanie. Distribuirea lui Rourke în rolul sportivului este cu atât mai surprinzătoare cu cât diferenţa de vârstă dintre cei doi este de aproximativ două decenii... Pentru a intra în rol, Rourke a slăbit zece kilograme şi a suferit, au anunţat tabloidele, noi operaţii estetice.

Mickey Rourke mai are şi alte proiecte (precum Motor City, în care ar trebui să facă echipă cu Gerard Butler şi Adrien Brody), dar producţia acestora a fost amânată sau se află în stadii incipiente de producţie. Poate vorbim despre ele când actorul împlineşte 61 de ani!

Până atunci... La mulţi ani, Mickey Rourke!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
chetta pe 17 septembrie 2012 12:02
un actor bun!!! ciudat,controversat....simplu si mai ales normal,in "ciuda"aparentelor!!!!! la multi ani!!!!
calin88 pe 17 septembrie 2012 13:36
A fost marfa rau in the Wrestler si Sin City
sorineldobre pe 17 septembrie 2012 16:33
la multi ani !
Razvan600 pe 17 septembrie 2012 17:35
la multi ani si multa sanatate.
yrynagaby pe 17 septembrie 2012 21:25
la multi ani si multa sanatate!!!
KarGo pe 17 septembrie 2012 22:54
la multi ani si multa sanatate Mickey Rourke !!!
alex_il_fenomeno pe 27 septembrie 2012 12:28
cati nu ar vrea sa arate ca el la o asemenea varsta!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells