Jodie Foster - cea curajoasa

de Gloria Sauciuc în 28 Sep 2007
Jodie Foster - cea curajoasa

Doua saptamani ne mai despart de premiera filmului "The Brave One" cu Jodie Foster in rol principal. Filmul, aflat in top 3 la incasari in State a insemnat o pregatire suplimentara pentru Jodie: a trebuit sa joace un personaj care a fost victima unei atac criminal. "Am studiat sindromul de stres post-traumatic. Am si citit despre asta. Am mers mult pe jos - kilometri intregi prin Manhattan. E un gen de meditatie care mi-a ajutat in construirea rolului" declara Jodie.

Intrebata despre film, Jodie a spus ca "e oarecum similar cu cele din anii 1970, filme care portretizeaza un antierou. Despre violenta si furie, nesimplificate de obiectivitate morala. Mi s-a parut un film profund, miscator, sofisticat si sper ca la sfarsit oamenii vor fi tristi, ingroziti si chiar dezgustati.Trebuie sa fie surprizator si socant, e un comentariu social, nu numai despre New York , dar si despre americani".

Criticii de film au facut deja o paralela intre "The Brave One" si "Taxi Driver" pe care actrita o considera foarte potrivita. "Taxi Driver e un film superb, un clasic american. Dar se petrece acum 25 de ani si New Yorkul de acum este un loc cu totul diferit.In primul rand, Erica e un personaj total diferit de Travis Bickle. Nu numai ca e femeie,ceea ce ii schimba perspectiva, dar e si lucida. E inteligenta si are o atitudine filozofica, fiind constienta de ce se intampla".

Pana la premiera in cinematografele noastre ne ramane de vazut trailerul de la pagina filmului si de citit cronicile facute in presa internationala.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells