Joaquin Phoenix - cântecul lebedei în Two Lovers

de Gloria Sauciuc în 20 Aug 2009
Joaquin Phoenix - cântecul lebedei în Two Lovers

Two Lovers i-a adus lui James Gray a doua selecţionare consecutivă la Cannes în 2008, după ce în 2007 intra în competiţia pentru Palme d'Or cu We Own the Night. Filmul e remarcabil numai prin interpretarea lui Joaquin Phoenix, care reuşeşte să aibă când entuziasmul unui adolescent îmbătrânit, când mimica absentă a sinucigaşului, când siguranţa şi maturitatea seducătoare a bărbatului dornic să cucerească.

Two Lovers, cu Gwyneth Paltrow, Joaquin Phoenix, Vinessa Shaw şi Isabella Rossellini scârţâie la nivel de scenariu, însă: amuză stereotipia unor replici şi a unor situaţii. Unicitatea, creativitatea regizorală şi intensitatea poveştii lipsesc cu desăvârşire.

Povestea se învârte în jurul lui Leonard (Joaquin Phoenix), un tânăr atrăgător, care se întoarce în casa parinţilor (Isabella Rossellini şi Moni Moshonov), după o iubire neîmplinită şi o tentativă de suicid . Fotograf în devenire, Leonard lucrează part-time la curăţătoria tatălui său. Părinţii, îngrijoraţi de starea depresivă a fiului, încearcă să-i aranjeze o relaţie cu Sandra (Vinessa Shaw), frumoasa fiica a unor prieteni de familie. Ocazia unei mese festive le permite celor doi să se cunoască, iar Leonard face în aşa fel încât să o revadă. Apoi, într-o noapte târziu, Leonard vede pe fereastra dormitorului său o femeie tulburator de atrăgătoare, pe care n-o mai văzuse, Michelle (Gwyneth Paltrow), de curând mutată în clădire, într-un apartament plătit de bărbatul care o întreţine. Leonard e instantaneu atras de necunoscuta frumoasă, iar atracţia devine curând obsesie. Plin de ardoare, o urmăreşte în speranţa ca ea va întrerupe cealaltă relaţie.
De văzut pentru Joaquin Phoenix, care - acum retras din lumea filmului - a oferit o ultimă interpretare de excepţie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells