Joacă-te pe Google cu Kevin Bacon

de Cristina Grigore în 15 Sep 2012
Joacă-te pe Google cu Kevin Bacon

Dacă eşti un fan al numeroaselor distracţii pe care internetul ţi le pune la dispoziţie pentru a te face să uiţi de informaţii mai importante pe care aveai să le cauţi pe Google, ai acum nou instrument de “consum” al timpului liber. Aflarea “numărului Bacon”, după numele actorului Kevin Bacon.  

Potrivit Moviefone, binecunoscutul motor de căutare îţi indică, la o simplă tastare a numelui actorului (Bacon) urmată de numele oricărui alt actor de la Hollywood (precedat de “number”) o cifră reprezentând numărul persoanelor ce fac legătura între cei doi actori. Inedita aplicaţie, adoptată recent de Google, a fost invenţia (sub formă de joc) a trei studenţi ai universităţii Albright din Pennsyilvania.

Sursa de inspiraţie a constat într-un interviu din 1994 a lui Kevin Bacon, acordat revistei Premiere, în care acesta afirma că a lucrat cu aproape toată lumea de la Hollywood sau cu cineva care a lucrat cu o persoană cunoscută de el la Hollywood. Într-adevăr, câteva minute petrecute pe celebrul motor de căutare te vor convinge că actorul este conectat, prin mai puţin de şase nume celebre, cu mai toate persoanele faimoase (chiar şi mai puţin faimoase) din industria cinematografică americană.

De altfel, Six Degrees of Kevin Bacon a fost şi numele dat de studenţii inventatori jocului lor. Titlul este o parafrază a piesei lui John Guare, Six Degrees of Separation, în care era popularizată ideea conform căreia fiecare dintre noi putem fi legaţi, în aproximativ şase paşi, de orice alt individ de pe Pământ.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 septembrie 2012 15:20
ceva mai mult amuzant decat genial.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells