J.K. Rowling nu exclude ideea continuării francizei Harry Potter

de Cristina Grigore în 27 Sep 2012
J.K. Rowling nu exclude ideea continuării francizei Harry Potter

După ce a lansat ultimul volum Harry Potter – Harry Potter and the Deathly Hollows – în 2007, J.K. Rowling a trecut la un roman orientat spre un target diferit, publicul matur. Intitulat The Casual Vacancy, volumul, ce conţine, printre altele, înjurături şi scene pentru adulţi, a fost pentru autoare o „pauză” de la universul magic Harry Potter, în care şi-ar dori însă, să revină.

Într-un interviu acordat BBC.com, autoarea menţionează că i-ar face plăcere să refacă două dintre romanele celebrei sale serii, deoarece, la momentul scrierii lor, a trebuit să lucreze într-un ritm infernal şi să renunţe la unele dintre ideile pe care dorea să le integreze în poveste, pentru a face faţă termenelor limită.

„Ştiam cu siguranţă că volumele mai aveau nevoie de aproximativ un an pentru a le completa şi rescrie, însă a trebuit să mă grăbesc şi au fost momente în care mi-a fost extrem de greu”, a menţionat Rowling. Scriitoarea nu exclude posibilitatea realizării unui alt film din seria Harry Potter – deşi a declarat că nu va mai continua seria de romane – dar asta numai dacă se iveşte o idee foarte bună pentru un scenariu.

„Dacă aş avea o idee extraordinară care să aibă legătură cu acea lume fantastică – pentru că mi-a plăcut atât de mult să o pun pe hârtie – mi-ar plăcea să o adaptez marelui ecran. Însă numai dacă voi avea o astfel de idee grozavă”, a ţinut să spună Rowling. Cu siguranţă, studiourile Warner ar fi mai mult decât încântate de această iniţiativă a autoarei, mai ales că, odată cu ultimul film Harry Potter, au pierdut o franciză ce le aducea în jur de un miliard de dolari cu fiecare film.

Taguri:  J.K. Rowling

Părerea ta

Spune-ţi părerea
HarryCineastul5 pe 27 septembrie 2012 10:03
Eu nu as vrea sa continue sa scrie despre universul lui Harry pentru ca este obligata de fani, ci daca asa simte ea. Oricum, avem de asteptat Enciclopedia la care a anuntat ca lucreaza.
Bayard pe 27 septembrie 2012 21:30
Ii este dor sa fie in centrul atentiei...
alex_il_fenomeno pe 13 octombrie 2012 22:15
si eu cred ca autoarea incepe sa o ia pe aratura... totul s-a terminat cam perfect si ar fi pacat sa se "umble" iar in franciza.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells