Interviu cu Andi Vasluianu despre noua sa comedie

de Cinemagia în 19 Oct 2012
Interviu cu Andi Vasluianu despre noua sa comedie

Andi Vasluianu încearcă să salveze fabrica ARO, unde este şef de sindicat, cu o idee insolită, în cea mai populară comedie a deceniului - Despre oameni şi melci, ce rulează încă în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Alba Iulia, Brăila, Târgu Mureş, dar este şi gigolo cu jumătate de normă în Minte-mă frumos, o comedie în premieră de vineri, 19 octombrie.

Minte-mă frumos spune o poveste de dragoste din ciclul: „Nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte... pe reţelele de socializare”. Minte-mă frumos prezintă consecinţele dictonului contemporan: "socializez, deci exist". Dani, personajul interpretat de Andi Vasluianu, este în viaţa civilă angajat la o companie de cablu. În timpul liber - gigolo cu jumătate de normă. Când prietenul lui cel mai bun, Toni (Marius Damian) - hacker de mare vocaţie - îl trimite în locul lui la o întâlnire cu Oana (Antoaneta Zaharia), femeia visurilor lui agăţată pe net, Dani nu-şi imaginează că-şi va întâlni jumătatea (Diana Dumitrescu). În film mai joacă Loredana Groza.

În Minte-mă frumos eşti înconjurat de o mulţime de femei frumoase, iar rolul tău este unul de gigolo... Cum a comentat prietena ta rolul tău când a citit scenariul, şi cum după ce a văzut filmul?

Andi Vasluianu: Nu eram împreună când am primit scenariul, iar acum, după ce a văzut filmul, se amuză.

Cum rezolvi posibilele reacţii ale prietenei tale, ţinând cont şi de interacţiunile fierbinţi cu frumoasa Monica Barladeanu în Despre oameni şi melci?

Andi Vasluianu: Iubita mea are umor şi îmi cunoaşte foarte bine meseria, înţelege că astfel de scene sunt doar parte din munca mea şi atât. Nu tratează lucrurile cu gelozie şi, de altfel, nici eu nu sunt o persoană geloasă. Mi se pare o prostie să te comporţi astfel, înseamnă că nu ai deloc încredere în tine şi în relaţia ta.

Andi Vasluianu despre personajul său: "După ce se termină filmul, eu nu cred că ar merge mai departe în relaţia lui cu Dana, cred că nu şi-ar întemeia încă o familie, ci ar mai copilări un pic...

În toamna acestui an apari în două comedii pe marele ecran, Despre oameni şi melci şi Minte-mă frumos. Să înţelegem că acesta este genul tău preferat? Care gen se mulează cel mai bine pe profilul tău actoricesc?

Andi Vasluianu: Mie mi-ar plăcea să joc în orice gen de film, toate mi se par la fel de potrivite, pentru că nu mă consider un actor bun doar la un singur lucru. A fost o întâmplare că am jucat în două comedii, eu îmi doresc pur şi simplu să joc şi să îmi fac bine meseria.

La ce gen de filme se uită cu mare plăcere omul Andi Vasluianu? Fă-ne un top 5 al filmelor tale preferate.

Andi Vasluianu: Mă uit la toate genurile de filme, de la cele de artă până la cele comerciale. Mi-au plăcut foarte mult Oci ciornie, Forrest Gump - mi s-a părut fabulos subiectul, iar Tom Hanks a făcut un rol memorabil, American Beauty, A separation, un film iranian care a câştigat Oscarul în 2011 pentru cel mai bun film străin şi Lawless, un film nou, dar incredibil de bun.

Care este backgroundul personajului tău din Minte-mă frumos? Ceea ce nu s-a întrezărit în film. Un portret al eroului tău, pentru cei care urmează să vadă filmul, şi despre care nu citim în sinopsis.

Andi Vasluianu: Dani este foarte bine portretizat în film, este fix cum îl veţi vedea pe marile ecrane. După ce se termină filmul, însă, eu nu cred că ar merge mai departe în relaţia lui cu Dana, cred că nu şi-ar întemeia încă o familie, ci ar mai copilări un pic.

Văzând filmul, am aprecit naturaleţea cu care joacă Diana Dumitrescu. Ce a remarcat actorul Andi Vasluianu la colegii de platou? Ne interesează şi părerea despre Antoaneta Zaharia, Marius Damian.

Andi Vasluianu: Pe Toni Zaharia o cunosc de foarte mulţi ani, încă din facultate, am făcut un scurtmetraj împreună şi am jucat şi în piese de teatru cu ea. Mi-a plăcut tot timpul de ea, mi se pare o actriţă foarte bună. Pe Marius îl cunoşteam de ceva vreme, însă a fost prima dată când am lucrat împreună. Îmi place că este foarte deştept şi are un umor exact pe gustul meu.

Trei motive pentru care spectatorii să meargă la cinema să vadă filmul.

Andi Vasluianu: Dacă vor să se simtă bine, să se distreze şi să urmărească o poveste amuzantă, să meargă să vadă filmul. Nu în ultimul rând, să ne ajute să creştem cinematografia românească.

La ce noi proiecte de film şi teatru lucrezi? În ce producţii te vom vedea în 2013? Fie ele de lung sau scurtmetraj?

Andi Vasluianu: Voi începe filmările pentru lungmetrajul „Acasă la tata”, scris de Mimi Branescu, iar după aceea voi juca în piesa „Iluzii”, regizată de Cristi Juncu, la Teatrul Act.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 28 noiembrie 2012 13:04
cred ca Andi este principala "atractie" pentru a urmari filmul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells