His Dark Materials

(2019) - Serial TV

Materiile întunecate

Poster His Dark Materials Poster His Dark Materials

Sinopsis His Dark Materials

Mai mult
His Dark Materials trailer Comic Con San Diego

Există o lume în care vrăjitoarele domnesc peste cerurile nordice, acolo unde urșii ghețurilor sunt cei mai mari luptători, iar sufletul oamenilor este înrudit cu câte o sălbăticiune, care le este la fel de apropiată ca și propria ființă.

Dar această lume este dominată de Magisterium, care încearcă să controleze întreaga umanitate și care reprezintă cea mai mare amenințare pentru ultima Busolă de Aur și singurul copil sortit să o păstreze.

Lyra Belacqua (Dafne Keen),…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

Produs de

British Broadcasting Corporation (BBC)

Distribuitorul international

British Broadcasting Corporation (BBC)

Părerea criticului

Gloria pe 04 Noiembrie 2019 12:20
Un univers fantasy complex
Noul serial BBC One și HBO His Dark Materials/Materiile întunecate va putea fi urmărit pe platforma de streaming HBO GO din 4 noiembrie. Serialul va fi difuzat la HBO în fiecare marți, din 5 noiembrie, de la ora 20:00. Cinemagia a văzut priul episod și vă spune la ce să vă așteptați.

Inspirat din romanul omonim al lui Philip Pullman, Materiile Întunecate este o ecranizare ce surprinde în altă manieră universul paralel pe care l-am mai văzut în lungmetrajul Busola de Aur. De data aceasta un serial, Materiile Întunecate conturează elementele cheie ale acestui univers: o istorie alternativă într-o lume paralelă cu o geografie proprie, cu o tehnologie diesel-punk, într-o lume care amestecă Evul Mediu și inchiziția, cu iluminismul de secol XVIII și cu mijloacele începutului secolului XX - perioada în care se făceau primele expediții către Poli… citeşte

6 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Oana_S pe 06 Noiembrie 2019 16:22
Magic
Materiile întunecate este povestea excepțională a Lyrei Belacqua, o orfană care pleacă dintr-un Oxford alternativ - luminat de lămpi cu păcură și străbătut de zepeline - în nordul înghețat, pentru a-și salva prietenul. Ulterior este implicată într-un mister, care are legătură cu unchiul ei, exploratorul Asriel, cu descoperirea lui de particule elementare cunoscute sub numele de Praf și cu posibile lumi paralele pe care atotputernicul Magisteriu vrea să le țină ascunse. De aici apar întrebări despre valorile religiei organizate, coruptibilitatea autorității, ambiguitatea adevărului, ceea ce înțelegem prin suflete (întruchipate de daimonii pe care le au toate personajele și care reprezintă esența lor interioară) și alte astfel de considerații morale și teologice. Citește mai mult:
citeşte

5 1
into_the_labyrinth pe 14 Decembrie 2019 23:01
Probabil că fanii filmului ”Busola de aur” (O: The Golden Compass) sau al scrierilor lui Philip Pullman, care au stat la baza atât a ecranizării amintite, cât şi a serialului, ştiu deja ce s-a întâmplat după 2007, anul lansării ”Busolei de aur”. Încasările, mai ales în SUA, dar şi în alte ţări, au fost dezamăgitoare şi producătorii au hotărât să nu mai toarne continuarea preconizată.
Destul de dezamăgitor şi pentru fani, pentru că filmul demonstrase deja că este altceva decât tonele de producţii care se ”fabrică” pe bandă rulantă, avea suficiente calităţi cât să determine lumea să îşi dorească o continuare.
Putem spune că ”s-a făcut dreptate” abia acum, odată cu lansarea serialului ”Materiile întunecate” (O: His Dark Materials), care poate fi văzut şi în România pe platforma HBO GO sau pe postul tv HBO,… citeşte

3 1
uRage pe 30 Ianuarie 2020 02:45
Mult peste film, în film adaptarea scenariului după carte a fost proastă, cringe pe alocuri, mai ales la dialog.
În acest prim sezon adaptarea este incredibil de bună și fidelă cărții.
Primul sezon este adaptarea primei cărți dar producătorii au ales să introducă și ceva material din a doua carte fără a deranja cursul poveștii, ceea ce e minunat.
Merită văzut și de-asemenea aruncată o privire și asupra cărților.

1 0

Spune-ţi părerea despre His Dark Materials

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi fantastice
jinglebells