uRage pe 30 Ianuarie 2020 02:45
Mult peste film, în film adaptarea scenariului după carte a fost proastă, cringe pe alocuri, mai ales la dialog.
În acest prim sezon adaptarea este incredibil de bună și fidelă cărții.
Primul sezon este adaptarea primei cărți dar producătorii au ales să introducă și ceva material din a doua carte fără a deranja cursul poveștii, ceea ce e minunat.
Merită văzut și de-asemenea aruncată o privire și asupra cărților.

1 0
into_the_labyrinth pe 14 Decembrie 2019 23:01
Probabil că fanii filmului ”Busola de aur” (O: The Golden Compass) sau al scrierilor lui Philip Pullman, care au stat la baza atât a ecranizării amintite, cât şi a serialului, ştiu deja ce s-a întâmplat după 2007, anul lansării ”Busolei de aur”. Încasările, mai ales în SUA, dar şi în alte ţări, au fost dezamăgitoare şi producătorii au hotărât să nu mai toarne continuarea preconizată.
Destul de dezamăgitor şi pentru fani, pentru că filmul demonstrase deja că este altceva decât tonele de producţii care se ”fabrică” pe bandă rulantă, avea suficiente calităţi cât să determine lumea să îşi dorească o continuare.
Putem spune că ”s-a făcut dreptate” abia acum, odată cu lansarea serialului ”Materiile întunecate” (O: His Dark Materials), care poate fi văzut şi în România pe platforma HBO GO sau pe postul tv HBO,… citeşte

3 1
Oana_S pe 06 Noiembrie 2019 16:22
Magic
Materiile întunecate este povestea excepțională a Lyrei Belacqua, o orfană care pleacă dintr-un Oxford alternativ - luminat de lămpi cu păcură și străbătut de zepeline - în nordul înghețat, pentru a-și salva prietenul. Ulterior este implicată într-un mister, care are legătură cu unchiul ei, exploratorul Asriel, cu descoperirea lui de particule elementare cunoscute sub numele de Praf și cu posibile lumi paralele pe care atotputernicul Magisteriu vrea să le țină ascunse. De aici apar întrebări despre valorile religiei organizate, coruptibilitatea autorității, ambiguitatea adevărului, ceea ce înțelegem prin suflete (întruchipate de daimonii pe care le au toate personajele și care reprezintă esența lor interioară) și alte astfel de considerații morale și teologice. Citește mai mult:
citeşte

5 1