Înscrierile continuă la cursul de regie Director's Cut

de Cinemagia în 28 Sep 2012
Înscrierile continuă la cursul de regie Director's Cut

Opt şedinţe interactive, cu discuţii, teme pentru acasă şi experimente de percepţie, vizionarea de secvenţe de film, elemente de concepţie regizorală, decupaj, lucru cu actori şi descifrarea mecanismului de bază în spunerea unei poveşti cu emoţie sunt promisiunile cursului de regie de film Director's Cut, ce demarează în Bucureşti pe 15 octombrie.

Susţinut de regizoarea Iulia Rugină, Director's Cut se adresează tuturor celor pasionaţi de film, făra o pregătire prealabilă în domeniu, care vor să înţeleagă cum se vede un film şi din cealaltă parte a camerei de filmare. Înscrierile se fac pe mail, în limita locurilor disponibile, la adresa info@controln.ro. Taxa de participare este de 800 lei / 700 lei (elevi şi studenţi), iar cursurile se vor ţine lunea şi joia, de la ora 19.

Pe parcusul celor opt şedinţe, cursul va atinge următoarele puncte:

1. Ce înseamnă regia de film, care este rolul regizorului în toate etapele realizării unui film.

2. Apropierea de poveste. Introducere în elementele de bază în scenaristică. Analiza unei poveşti din punct de vedere regizoral.

3. Instrumentele regizorale. Elemente de concepţie regizorală regăsite în toate laturile creative ale unui film - imagine, scenografie, montaj, sunet.

4. Decupajul regizoral. Noţiuni tehnice legate de încadratură, mişcări de aparat, unghiulaţie. Analizarea importanţei decupajului în spunerea unei poveşti cinematografice.

5. Lucrul cu actorii. Personajul si situatia. Discutii despre casting. Notiuni despre emploi si contr-emploi. Modalitati de comunicare cu neprofesionisti, copii, animale.

6. Muzica în film. Analizarea rolului unei piese muzicale suprapuse peste o secvenţă de film. Exemplificări şi analiză de secvenţe ce conţin muzică.

7. Reinventarea filmului în toate etapele de producţie. Enumerarea câtorva situaţii de criză ce pot apărea în activitatea regizorală. Pitch-ul unui proiect.

8. Concluzii şi încheiere. Sugestii legate de paşii pe care participanţii îi pot urma către realizarea filmelor lor - relaţia cu producătorul şi finanţatorul, felul în care participanţii ar putea începe drumul spre producerea filmelor lor.

Taguri:  Iulia Rugină

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 13 octombrie 2012 22:32
foarte bune pentru cei care vor sa lucreze in domeniu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells