În continuare neclar viitorul lui Iron Man, X-Men, Spider-Man, The Incredible Hulk şi a altor supereroi

de Gloria Sauciuc în 1 Dec 2010
În continuare neclar viitorul lui Iron Man, X-Men, Spider-Man, The Incredible Hulk şi a altor supereroi

Un judecător federal din New York a deliberat într-un caz cu implicaţii de miliarde de dolari asupra viitorului lui Iron Man, X-Men, Spider-Man, The Incredible Hulk şi a altor supereroi. E vorba de tentativa autorului de benzi desenate Jack Kirby de a stabili încetarea copyrightului studiourilor Marvel, care la rândul lor l-au dat în judecată. Jack Kirby a fost, împreună cu Stan Lee, autorul majorităţii eroilor de benzi desenate ai lui Marvel, în anii '50-'60.

Săptămâna trecută, judecătoarea Colleen McMahon a refuzat un apel din partea studiourilor Marvel, care nu au înaintat încă o sumă de bani în compensaţie, conform Reuters. Firma lui Kirby este reprezentată de Marc Toberoff, un avocat care a cerut cu succes încetarea copyrightului studiourilor Warner asupra lui Superman.

Judecătorul McMahon a hotărât că pretenţia firmei lui Kirby de a cere studiourilor returnarea originalului desenelor este "nepotrivită ca moment", după ce autorul a disputat paternitatea personajelor din "The Incredible Hulk" şi "X-Men Origins: Wolverine".
 
Se pare că şi Walt Disney Co. va fi parte la proces, deoarece Marvel a fost achiziţionată de către Disney anul trecut pentru 4 miliarde de dolari. Se discută însă în continuare dacă Disney va fi vizată de cererile lui Kirby, în condiţiile în care primele înştiinţări au fost trimise către Marvel înaintea fuziunii.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 1 decembrie 2010 15:00
Nu sunt sanatosi la cap cei care au facut benzile desenate....dupa ce le-au dat dreptul studiourilor Marvel sa faca filme si desene cu supereroii creati de ei atata timp acuma s-au razgandit si ii dau in judecata...parerea mea este ca Jack Kirby si Stan Lee ar trebui sa faca un drum pana la psihiatru,nu de alta dar au cam luat-o razna....
hi pe 1 decembrie 2010 15:26
foamea de bani frate...
andu7zu pe 1 decembrie 2010 20:01
agree you......asta cred si eu frate
Nogood pe 1 decembrie 2010 22:55
Nesimtiti X( .Ma mir k nu ia bagat si pe patroni de la Capcom pe mana judecatorilor.
ATB4FOREVER pe 2 decembrie 2010 14:11
true... lacomia fara margini... pe bune, cati bani vor, miliarde din drepturile de autor deja cedate... au devenit lacomi, desi cred ca oricum nu au ce face cu banii pe care i'au castigat deja..
Piratu pe 2 decembrie 2010 18:10
E dreptul lor,ei au creat "opera" ei ar trebui sa profite de pe urma ei dar in limitele unului simt,daca exista asa ceva???
ploscarubrebu pe 2 decembrie 2010 23:36
frate asa ceva este imposibil .... cum sa ceri un drept dar ai spus o data da si acu spui nu :)) problema e ca e legalizata treaba . de ce sunt facute legiile ptr a fi inclcate :)) bine cu mici exceptii unde patrunde alceva ...hai ca v am lasat asta ma da gata ...
spidey pe 7 mai 2011 16:46
nustiu ce sa zic sunt socat sa aud asa ceva nu le este de ajuns bani care ai primesc chiar ca sunt lacomi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells