Hangover 2, aceeaşi poveste, succes mai mare

de Gloria Sauciuc în 1 Iun 2011
Hangover 2, aceeaşi poveste, succes mai mare

Dacă repeţi o poantă, după ce şi-a făcut deja efectul, o să-ţi determini spectatorul să ridice o sprânceană şi să se deconecteze de la poveste. Iar dacă vii cu un remake, folosind aceiaşi actori, la numai doi ani diferenţă, remake pe care îl vinzi - însă - ca sequel, înseamnă că îţi vei pierde spectatorul. Care muşcă o dată momeala, dar a doua oară se învaţă minte. Acel spectator peste medie, care râde la gagurile rudimentare şi poantele încărcate sexual, dar care ar vrea şi umor de dialog, soluţii neaşteptate la nivel dramaturgic, şi nuanţe la strâmbăturile pe care ni le livrează non-stop Stu (Ed Helms), Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis) şi dl. Chow (Ken Jeong, care îşi tot dă jos chiloţii de la primul film încoace). 

Remake vândut ca sequel

E dezamăgitor să regăseşti toate punctele plotului din Marea mahmureală în al doilea film. Dacă formula aleasă în prima variantă a fost câştigătoare, scenariştii (cinci la număr, printre care şi regizorul Todd Phillips) au copiat la indigo în Hangover Part II toate amorsele şi twisturile filmului anterior, au mai scris câteva gaguri, au vopsit leopardu'... ăăă, personajele, dând impresia că sunt noi şi au predat scenariul. Lucrurile se întâmplă exact la fel ca prima dată, cu mici retuşuri pe ici pe colo, doar că în loc de Las Vegas, iată avem Bangkok-ul, aşa încât nu mai e nimic care să ne surprindă.

La rând pentru însurătoare este acum Stu, a cărui logodnică este thailandeză (Jamie Chung, oricum prea frumoasă, delicată şi bogată ca să fie credibilă în rolul perechii tăntălăului Stu) - aşa că va face nunta în Thailanda. Stu evită o petrecere a burlacilor, ca să nu păţească şi el ce a tras Doug (Justin Bartha) în primul film, dar îşi invită la nuntă prietenii. Doug e însurat şi aşteaptă un copil, Alan prizează şi mai mult, iar Phil se plimbă prin cadru cu un bebeluş, probabil al lui (această apariţie e lăsată în coadă de peşte - nu e debutul nici vreunui subplot). Înainte de ceremonie cei patru prieteni ies pe plajă, undeva în Golful Thailandei, la o bere. Istoria se repetă. Din nou se trezesc fără să-şi mai aducă aminte nimic, tocmai în Bangkok, şi cu un om lipsă din ecuaţie. Lui Justin Bartha iar i se ia partitura, în sensul că personajul lui, Doug, nu intră nici de data asta în aventură. Cei trei rămaşi vor fi nevoiţi să reia traseul din noaptea anterioară pentru a-şi da seama ce s-a întâmplat şi pentru a-l face pe Stu să ajungă la timp la nuntă.

Și, de aici, o cascadă de peripeţii, caraghioslâcuri, comic de situaţie, un animal în sfârşit cu o partitură (faţă de tigrul lui Mike Tyson) - e vorba despre o maimuţică dealer de droguri, nuditate, dar sex neexplicit, într-o falsă pudoare dictată de rigorile difuzării N 15 (nerecomandat sub 15 ani), transsexuali şi călugări budhişti, un twist de care oricum nu mai eram foarte interesaţi întrucât ştiam finalul, de vreme ce reţeta a fost respectată riguros, totul plonjând (nu e întâmplător folosit termenul) într-un deznodământ cu rezolvări succesive ale tuturor problemelor. Nu rataţi fotografiile care rulează simultan cu genericul, întrucât dau indicii despre ce s-a întâmplat în noaptea pe care cei trei prieteni nu şi-o mai aduc aminte.

Ca o concluzie, veţi avea foarte multe motive de râs la Hangover 2, dar după ce povestea se termină, cred că va cădea în uitare.

Aceeaşi poveste, succes mai mare

Potrivit rezultatelor estimative ale BoxOfficeMojo, filmul, lansat de joi în cinematografele americane, a încasat la debut 86,48 de milioane de dolari, un record pe linia comediilor live-action în primul week-end pe marile ecrane şi pe locul doi la încasările din prima săptămână ale unui film cu rating R (permis celor sub 17 ani doar însoţiţi de un adult), după Matrix Reloaded (2003).

Realizat cu 80 de milioane de dolari, The Hangover II a reuşit, în cele patru zile de la lansare, să adune şi din încasările din afara Statelor Unite 59 de milioane, ducând suma totală adunată din bilete la 177,09 milioane de dolari.

Se face şi The Hangover Part III

Succesul avut de partea a doua a seriei The Hangover a „cerut” o continuare, cele aproape 200 de milioane de dolari încasaţi în toată lumea fiind un motiv suficient pentru cei de la Warner Bros. să înceapă lucrul la o a treia şi ultimă parte. Aşadar, „haita de lupi” se va întoarce!

Potrivit Collider, scenaristul Craig Mazin, care a contribuit şi la scenariul celei de-a doua părţi, împreună cu Scot Armstrong, este în discuţii cu studiourile pentru a imagina o a treia aventură a celor patru prieteni. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) şi Doug (Justin Bartha) o vor face lată di nou, însă, după crunta beţie, lucrurile ar putea sta cu totul diferit de această dată, sfârşindu-se într-o notă cu totul inedită: „Cred că cel de-al treilea film se va sfârşi cu Doug, care se holbează la un rând de cruci într-un cimitir. Toată lumea – soţia lui, familia lui, toată lumea din primul film este moartă. Apare cineva şi îi spune că şi câinele lui este mort”, a glumit Mazin, întrebat cum vede finalul francizei.

Ideile referitoare la noul scenariu sunt momentan, ţinute secrete, însă unii actori implicaţi în producţia filmului au sugerat că a treia parte ar putea avea loc în Amsterdam. Conform afirmaţiilor regizorului Todd Philips, finalul seriei va sparge tiparul filmelor anterioare, venind cu ceva schimbări. Este o veste bună pentru fanii seriei şi, probabil, una de care aceasta are nevoie pentru a-şi mulţumi atât criticii, cât şi publicul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Gebeleizis pe 1 iunie 2011 10:40
Azi ma duc la cinema sa il vad!!!
pe 1 iunie 2011 14:58
Comentariu șters
DD pe 1 iunie 2011 16:59
Intra de azi in avanpremiera un spectacol seara si de maine e cam peste tot in cateva spectacole....
Sorin87 pe 1 iunie 2011 17:35
am vazut trailerul si cred ca este mai tare decat prima parte astept sa il vad
eu pe 1 iunie 2011 20:29
l-am vazut deja de pe net. foarte tare filmul.
alex_il_fenomeno pe 2 iunie 2011 19:14
nu ma mira , avand in vedere cat de asteptat era acest film !
Crist11 pe 30 iunie 2011 13:29
Ohooo..... Part III :X
dark56 pe 1 august 2011 16:42
in partea 3 , probabil va fi nunta lui Alan pentru ca ceilalti sunt deja casatoriti
margott pe 22 aprilie 2012 19:50
Succes mai mare ? Cu o ciorba reincalzita ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells