Globurile de Aur 2010: Cele mai bune actriţe

de Răzvan Boboc în 11 Ian 2010
Globurile de Aur 2010: Cele mai bune actriţe

A început numărătoarea inversă până la marea gală Globurile de Aur 2010 de duminică! Cinemagia vă propune o trecere în revistă a nominalizaţilor la cele mai importante categorii.

Astăzi, vă prezentăm actriţele care au fost nominalizate anul acesta la categoriile Cea mai bună actriţă - dramă, Cea mai bună actriţă - comedie/muzical şi Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Cele mai norocoase au fost la această ediţie Meryl Streep şi Sandra Bullock, care au câte două nominalizări.

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ - DRAMĂ

Emily Blunt - The Young Victoria
Un film sensibil şi pasional în care Emily Blunt este tânăra Regină Victoria. Filmul încearcă să schimbe imaginea Reginei considerată de mulţi drept o femeie rea şi nesuferită. În 2007, Blunt a câştigat un Glob de Aur, pentru rolul din producţia TV Gideon's Daughter. În acelaşi an, a mai avut o nominalizare la Globuri pentru rolul din The Devil Wears Prada, în care a jucat alături de Meryl Streep.



Sandra Bullock - The Blind Side
Bullock interpretează rolul unei mame adoptive a unui adolescent afro-american, analfabet, şi supraponderal care a fost plasat de mai multe ori în familii adoptive şi a fugit de fiecare dată. Alături de Leigh Anne (Bullock) şi Sean Touhy (Tim McGraw) învaţă ce este dragostea. Sandra a mai fost nominalizată de două ori la Globuri, pentru Miss Congeniality şi While You Were Sleeping, dar nu a câştigat niciodată.



Helen Mirren - The Last Station
În acest film biografic, Mirren interpretează rolul Sofya Tolstoi, soţia şi muza celebrului scriitor rus Lev Tolstoi (Christopher Plummer). Aceasta este cea de-a zecea nominalizare a lui Mirren la Globurile de Aur. A obţinut până acum trei Globuri: în 1997, pentru rolul din Losing Chase, şi în 2007, pentru Elizabeth I şi The Queen.

Carey Mulligan - An Education
Filmul prezintă povestea maturizării unei adolescente (Mulligan) dintr-o suburbie a Londrei anilor '60 şi a schimbărilor pe care viaţa ei le suferă după ce cunoaşte un playboy de două ori mai în vârstă decât ea. Actriţa este nominalizată pentru prima dată la Globuri.



Gabourey 'Gabby' Sidibe - Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Sidibe interpretează rolul unei adolescente din Harlem care a fost abuzată, nu ştie să citească, e obeză şi i s-au închis toate uşile în faţă. Interpretarea a fost foarte apreciată de critici, acesta fiind primul rol din cariera actriţei.



CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ - COMEDIE/MUZICAL

Sandra Bullock - The Proposal
Anul acesta, Sandra Bullock a reuşit să obţină două nominalizări la Globuri. La această cateoprie este nominalizată pentru rolul din comedia romantică The Proposal. Bullock este Margaret, un important editor de carte din New York, care riscă să fie repatriată în Canada sa natală. Pentru a ieşi din încurcătură, ea declară că este de fapt logodită cu asistentul ei, Andrew (Ryan Reynolds).



Marion Cotillard - Nine
Cotilliard este Luisa, soţia unui regizor între două vârste, Guido Contini (Daniel Day-Lewis), care încearcă să-şi termine noul film. În 2008, actriţa a câştigat un Glob de Aur, pentru rolul din La Vie En Rose, în care a interpretat rolul celebrei cântăreţe Edith Piaf.



Julia Roberts - Duplicity
Roberts este un fost ofiţer CIA, Claire, care alături de fostul agent MI6, Ray (Owen), au părăsit lumea spionajului pentru salarii mai mari ca angajaţi în două multinaţionale rivale şi obsedate de securitate. Ei au misiunea de a proteja un produs care va aduce profituri imense. Este cea de-a şaptea nominalizarea a Juliei la Globurile de Aur. Are în palmares deja trei globuri, pentru rolurile din Steel Magnolias, Pretty Woman şi Erin Brockovich.



Meryl Streep - It's Complicated

În această comedie, Meryl este o femeie trecută de prima tinereţe, Jane, care crede că viaţa ei a intrat pe o traiectorie stabilă. Ea are o mare surpriză când insistenţele fostului ei soţ, de care a divorţat după ce acesta a înşelat-o cu o tinerică, reaprind amintiri şi scântei vechi de decenii. Streep a ajuns la un număr record de 25 de nominalizări la Globuri. Până acum a obţinut şase Globuri (Kramer Vs. Kramer, The French Lieutenant's Woman, Sophie's Choice, Adaptation., Angels in America şi The Devil Wears Prada.



Meryl Streep - Julie & Julia
Streep se bate cu ea însăşi la această categorie. Cea de-a doua sa nominalizare este pentru rolul din Julie & Julia. Streep este Julia, femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Şi anul trecut a fost nominalizată de două ori la Globuri, pentru Doubt şi Mamma mia!, dar nu a luat niciun premiu.



CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎNTR-UN ROL SECUNDAR

Penélope Cruz - Nine
Penelope interpretează rolul incendiarei Carla, amanta unui regizor între două vârste care vrea să îşi termine noul film. A mai fost nominalizată de două ori la Globuri, pentru rolurile din Volver şi Vicky Cristina Barcelona.



Vera Farmiga - Up in the Air
Vera joacă alături de George Clooney care interpretează rolul unui bărbat care călătoreşte prin toată ţara pentru a eficientiza companiile, în principal prin concedierea cât mai multor angajaţi. Vera Farmiga, care interpretează rolul unei femei de afaceri atractive, este pentru prima dată nominalizată la Globuri.



Anna Kendrick - Up In The Air
Kendrik este proaspăta absolventă Natalie Keener care vine cu noi metode de concediere ale angajaţilor ineficienţi. Este pentru prima dată nominalizată la Globuri.



Mo'Nique - Precious: Based On The Novel Push By Sapphire
Mo'Nique interpretează rolul diabolicei mame a lui Precious, o fată de culoare din Harlem, obeză, care a fost abuzată de tatăl ei şi nu ştie să citească. Mama ei este cea care îi spulberă toate visele lui Precious. Prima nominalizare a lui Mo'Nique la Globuri.



Julianne Moore - A Single Man
Moore joacă alături de Colin Firth în acest film care spune povestea lui George, un profesor de engleză care, după dispariţia bruscă şi sfâşietoare a partenerului de viaţă, încearcă să-şi continue viaţa în imensul Los Angeles. Moore este Charley, cea mai apropiată prietenă a lui George. Moore a mai fost nominalizată de patru ori la Globuri, pentru Boogie Nights, The End of the Affair, An Ideal Husband şi Far from Heaven.

Tu pe care trei actriţe pui banii la gala Globurilor de Aur?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
corinka pe 11 ianuarie 2010 09:19
Gabourey Sidibe, Sandra Bullock si Anna Kendrick.
Oana.V pe 11 ianuarie 2010 10:34
Emily Blunt, Julia Roberts, Penelope Cruz
Imooo pe 11 ianuarie 2010 10:41
Julianne Moore, the best:D
Jeje pe 11 ianuarie 2010 10:49
Sandra Bullock - The Blind Side;
Meryl Streep - It's Complicated
Vera Farmiga - Up In The Air

Ady01 pe 11 ianuarie 2010 11:07
Sandra Bullock - The Blind Side
Meryl Streep - It's Complicated
Gabourey 'Gabby' Sidibe - Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

alphaville pe 11 ianuarie 2010 11:38
Sandra Bullock, Mery Streep si Gabourey "Gabby" Sidibe
PscofB pe 11 ianuarie 2010 12:51
Meryl Streep, Marion Cotillard, Gabourey 'Gabby' Sidibe
cavallioty pe 11 ianuarie 2010 13:15
Sandra Bullock si Mery Streep cele mai tari
nicholas.ro pe 11 ianuarie 2010 13:50
Vera Farmiga :D
Criticescu Fanel pe 11 ianuarie 2010 14:30
Cred ca cei de la Cinemagia fac misto de filmul Precious. Altfel, nu se explica de ce apar atatea stiri legate de filmul aceasta. Subiectul asta chiar e funny: "Cele mai frumoase si cele mai bune"... :)) Eu zic sa ne dam "dioptriile" jos si sa votam cu Gabourey Sidibe si cu "masa" Mo'Nique. Gabby pentru rol principal intr-un film de groaza iar maicasa pentru rolul principal din "Free Willy".
ooo333 pe 11 ianuarie 2010 14:58
la articol scrie frumoase si bune adica vreti sa spuneti ca Sandra Bullock , Gabourey 'Gabby' Sidibe Mo'Nique sunt frumoase ?!?! - Ugly women !!! Penelope Cruz e cea mai buna de aici !!!!!!!!!!!! MOTIVE DE URATENIE : Grase : Sandra Bullock . Gabourey 'Gabby' Sidibe . Mo'Nique . iar Meryl Streep si Helen Mirren sunt pre batrane !!
geoy pe 11 ianuarie 2010 15:16
Gabourey 'Gabby' Sidibe, Sandra Bullock, Anna Kendrick
CosmyNarutO pe 11 ianuarie 2010 15:48
Eu raman la Sandra Bullock nu cred ca vreau sa pun miza pe 3 actrite deoarece a jucat extrem de bine in The Blind Side,am fost foarte miscat sa vad cum o asemenea mama a putut sa aiba atat grija,sa iubeasca un adolescent mai ales ca era si de o alta culoare (fara sa par rasist) dar de obicei stiu ca negrii nu sunt tratati cu foarte mare respect de catre unii.As fi sigur ca ea ar lua un premiu la categoria cea mai buna actrita.Nu zic si ca celelalte actrite nu ar merita,din partea mea toate ar merita dar mie Sandra Bullock mi s-a parut cea mai "touching" (miscatoare) daca intelegeti expresia.
JustTC pe 11 ianuarie 2010 16:02
Mie mi-a ajuns articolul pe e-mail cu titlul:
"Bune şi frumoase: vezi galeria foto a celor 13 actriţe nominalizate la Globurile de Aur".
Am inceput sa ma uit la poze si m-am nelinistit brusc ... Probabil un titlu de genul: "Talentate si inteligente" sau orice altceva era mai aproape de adevar ... doar frumoase nu !

educho pe 11 ianuarie 2010 16:52
Sandra Bullock si Penélope Cruz :P
yo pe 11 ianuarie 2010 17:57
niciunana nuni place
Teddy-T pe 11 ianuarie 2010 18:07
Sandra bullok
mai o mai pe 11 ianuarie 2010 18:14
sandra bullok e SCAR-BOA-SA! operatiile alea estetice o fac sa arate ca o freak! s-o vedeti peste cativa ani! yak. da, si am simpatizat-o candva. ma pis pe incasarile ei, nici roluri serioase nu mai primeste, arata ca o chizda reintinerita vaginal a saptea oara.
Mariana_10.2009 pe 11 ianuarie 2010 18:23
Sandra Bullock si Meryl Streep
biancutza pe 11 ianuarie 2010 19:52
sandra bullock, merryl streep, anna kendrick
omdestept pe 11 ianuarie 2010 22:09
rol principal drama: Carey Mulligan
rol principal comedie/muzical: Meryl Streep pt Julie & Julia
rol secundar: Anna Kendrick

biali pe 11 ianuarie 2010 23:59
sandra bullock.
nu conteaza pe 12 ianuarie 2010 09:14
draga mai o mai,

sincer imi dai senzatia ca ai niste probleme psihice destul de mari dak pe tine o actrita de departe iti poate crea asemenea pareri...get a life!

kamelia16 pe 12 ianuarie 2010 10:08
imi place doar sandra bullock
mai o mai pe 12 ianuarie 2010 20:32
draga nu conteaza, te cheama chizdbul?:D
victor_neo75 pe 13 ianuarie 2010 12:16
Cea mai buna actrita intr-o drama: Carey Mulligan in 'An Education';
Cea mai buna actrita intr-o comedie/musical: Meryl Streep in 'Julie & Julia';
Cea mai buna actrita in rol secundar: Mo'Nique in 'Precious'.

sweet_ana pe 14 ianuarie 2010 21:06
julia roberts,julianne more si anna kendrick
dany pe 15 ianuarie 2010 10:52
sandra bullock, meryl streep, julianne moore
dwp11 pe 16 ianuarie 2010 18:11
Meryl Streep si Sandra Bullock...aseara au iesit la egalitate a critics choice awards
marylin01 pe 17 ianuarie 2010 19:19
Sandra Bullock - The Blind Side
Ala pe 7 februarie 2010 22:32
Penelope Cruz are numai roluri de amanta, i se potriveste. Are figura!
Ala pe 7 februarie 2010 22:33
Ce rasa este catelul care apre in The Proposal?E un fulg, o minune ambulanta!
Radu1711 pe 25 aprilie 2010 22:44
foarte bune toate filmele
adriana pe 11 iunie 2010 23:40
sandra bullock foarte expresiva frumoasa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells