Valkyrie

(2008)

Operațiunea Valkyrie

Poster Valkyrie Postere Valkyrie

Sinopsis Valkyrie

Mai mult
Teaser Valkyrie

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, colonelul german Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) este ranit in Africa si intoarce in tara. Nemultumit de abuzurile nazistilor, Stauffenberg se alatura Rezistentei si accepta sa conduca Operatiunea Valkyrie, al carei scop era asasinarea lui Adolf Hitler si inlocuirea acestuia cu un guvern mai liberal. Colonelul isi ia sarcina de a introduce el insusi in biroul lui Hitler valiza in care fusese asezata o bomba cu ceas.

"Promisiunile de…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Tom Cruise Tom Cruise Colonel Claus von Stauffenberg Carice van Houten Carice van Houten Nina von Stauffenberg Kenneth Branagh Kenneth Branagh Henning von Tresckow
Bill Nighy Bill Nighy Friedrich Olbricht Tom Wilkinson Tom Wilkinson General Friedrich Fromm Tom Hollander Tom Hollander Colonel Heinz Brandt
Thomas Kretschmann Thomas Kretschmann Otto Ernst Remer Terence Stamp Terence Stamp Ludwig Beck Bernard Hill Bernard Hill Confident General - Desert
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

United Artists

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

Valkyrie

Box office Valkyrie

Weekend premieră (26.01.2009)
  • Loc 1
  • Spectatori 8.532
  • Încasări (RON) 150.863,00
Total
  • Spectatori 31.533
  • Încasări (RON) 491.922,00
  • Încasări (USD) 147.520,07

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Operatiunea Valkyrie, in regia lui Bryan Singer, cu un scenariu semnat de autorul care a colaborat la Usual Suspects, Cristopher McQuarrie, evoca evenimentele care au avut loc pe 20 iulie 1944, atunci cand o mana de ofiteri nazisti au avut o tentativa de asasinare a lui Adolf Hitler (jucat aici de David Bamber). Operatiunea, condusa de ofiterul veteran si erou de razboi Claus von Stauffenberg (jucat de Tom Cruise, care se intampla sa si semene cu adevaratul Stauffenberg), ramas fara un ochi si o mana in timpul luptelor din nordul Africii, implica alti membri cheie ai ierarhiei militare (jucati de Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Eddie Izzard si Terence Stamp), toti cu ranguri inalte si cu acces direct la cercul de apropiati ai lui Hitler. Acestia erau genul de oameni care nu se temeau de nimic.

Cu Germania pe cale sa piarda razboiul, lucru inteles de multi la… citeşte

2 21

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
razvanpetrescu56 pe 08 Martie 2010 20:30
Cine ştie cît de cît istorie, a aflat de mult despre atentatul pus la cale de colonelul Von Stauffenberg împotriva lui Hitler. Dar ca să faci un film pe un asemenea subiect - o ratare -, şi încă unul foarte bun, îţi trebuie mult talent. Singer îl are şi o dovedeşte cam în fiecare minut al "Valkyriei". Părea aproape imposibil să fii ţinut, ca spectator, în tensiune aproape două ore cu un subiect atît de cunoscut şi, oarecum, fără o amplă rezonanţă, într-un film despre Al Doilea Război Mondial, după ce au fost făcute opt milioane de asemenea producţii. Există o tensiune extremă, un montaj alert, un "mesaj" impresionant, un joc actoricesc impecabil - pe linia minimalismului. Tom Cruise - excepţional. Vedeţi-l neapărat.
13 0
GianLuca pe 15 Martie 2010 22:50
tom cruise joac bine rolul lui claus von staffenberg . La fel si actiune filmului este redata f bine
8 0
Radu1711 pe 07 Februarie 2010 00:06
radu1711
foarte bun filmul si interesant, Tom Cruise a jucat bine rolul lui Stauffenberg
6 0
circarul pe 28 Februarie 2010 21:55
un film istoric reusit, si finalul este bun... recomand
6 2
costi2506 pe 09 Ianuarie 2010 22:00
un film bun mult mai amanuntit decat "Plot to kill Hitler".
5 0
T1CoS pe 06 Septembrie 2009 13:22
un film criminal
Ador filmele despre istorie , mai astept asemenea filme
5 0
LavyBogdy pe 06 Martie 2010 09:34
E impresionat sa vezi cum unii oameni isi sacrifica viata,chiar si cu grava consencinta de a-si supune si familia la moarte,pt a dovedi lumii ca nu toti sunt ahtiati dupa putere si ca cel mai rezonabil drum este pacea.Felicitari tuturor care au luptat si vor lupta mereu pt pace.
4 0
bovoro pe 09 Septembrie 2009 01:17
Curiozitati: toate hartiile vanturate in film (si sunt fara numar) sunt maronii, la fel mapele, agendele, tot, tot. E maroniul ala de hartie peste care au trecut o gramada de ani. Chiar nu stiu ce-a fost in capul lor...hartiile alea trebuia sa fie NOI, albe, la vremea aia.
Si alta: in mijlocul lui iulie, in Berlin nu e ca la Cercul Polar. De-aia nu-nteleg de ce Tom Cruise, in noaptea in care are loc executia, scoate aburi din gura in toiul verii (21 iulie 1944) de zici ca e furnalul de la Calan.

4 4
silver_black_ss pe 23 august 2010 18:13
In Berlin, in mijlocul verii, temperatura medie ziua este de 25 de grade C, iar noaptea scade sub 10 grade ushor. Aburul se formeaza la temperaturi de sub 5 grade. Iar mapele nu erau albe in niciun caz, pielea tabacita era maronie sau neagra. Acestea sunt motive puerile pentru a scadea nota unui film de exceptie la 6.
lolozilla pe 20 august 2016 16:02
Personajele reale vorbesc germana, normal ar fi sa fie filmat cu dialoguri in germana dar exista ideea ca nu ar vinde bine international. Nu toata lumea are curajul sau popularitatea lui Mel Gibson sa faca filme in limbile reale cu orice pret. Asa ca au lasat macar partea scrisa pentru a sugera ca totusi se vorbeste germana chair daca nu se aude germana.
RiZY pe 14 Octombrie 2009 17:27
Acum regret ca am vazut atatea documentare pe diferite posturi de televiziune de profil. Il recomand cu placere , este o fila din istoria mondiala. Personajul Stauffenberg , dupa parerea mea , a fost un monument de curaj si patriotism cu toate ca fuhrerul si acoliitii sai il considerau un tradator. Filmul nu poate fi considerat o capodopera dar cu siguranta e unul din acele filme care trebuie vazute.
3 0
Mist pe 08 Iunie 2009 13:10
Nu ma asteptam,dar filmul este superb si finalul este bun...
3 0
carol18661914 pe 08 Mai 2009 12:19
un film bun, tom cruise joaca bine, cred k i se potriveste rolul de minune.
3 0
andyy pe 08 Ianuarie 2010 16:50
Un film bun, care reuseste sa transmita teroarea si dorinta de eliberare chiar si a celor din jurul lui Hitler.Un film captivant si plin de tensiune.
2 0
claudiu-daniel pe 12 Martie 2009 17:07
tom cruise e magistral in acest film i se potriveste de minune rolul lui superb rol la cit mai multe TOM CRUISE.
2 0
issey pe 22 Martie 2009 04:13
mi`a placut desi e 1 film greu...dar park se putea mai bn de atat...nu am inteles faza spre sfarsit cand il suna ala pe hitler baga ceva in gura ce era cianura?
2 1
shooter pe 9 aprilie 2009 16:51
da era cianura.spionii o foloseau in trecut pentru a nu fi capturati in viata
Mihai M. pe 11 Februarie 2009 20:04
Nu rupe gura targului, dar e totusi un film istoric reusit. Pe cand eram la scoala generala, am avut naivitatea sa cred ca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, germanii au fost loiali Furher-ului pana la capat, fara a pune conditii ori intrebari. Asa ca atunci cand am descoperit un magazin istoric ce prezenta pas cu pas, Operatiunea Valkyria, am fost uimit sa descopar o alta fata a ofiterilor germani, altii decat cei obsedati de rasa ariana si Nietzsche.
Filmul nu mi se pare deosebit, poate si pentru faptul ca, stiindu-i finalul, nu am fost prins nici macar un moment de firul povestii. De fapt, scenariul este punctul slab al filmului, in ciuda celor cateva scene absolut remacabile (vezi scena bombardamentului, cu gramofonul cantand, ori scenele in care apare Hitler si acolitii sai, sau cele din postul de preluare si retransmitere a ordinelor). Apoi, filmul incepe prea… citeşte

2 4

Spune-ţi părerea despre Valkyrie

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Valkyrie
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells