Vicky Cristina Barcelona

(2008)

Vicky Cristina Barcelona

Poster Vicky Cristina Barcelona Postere Vicky Cristina Barcelona

Sinopsis Vicky Cristina Barcelona

Mai mult
Vicky Cristina Barcelona

Noua comedie romantică a lui Woody Allen are ca subiect două tinere și escapadele lor amoroase în Barcelona, unul dintre cele mai romantice orașe din lume.

Vicky (Rebecca Hall) și Cristina (Scarlett Johansson) sunt prietene bune, dar au păreri complet diferite despre dragoste. Vicky este sensibilă și logodită cu un tânăr respectabil.. Cristina este dezinhibata atât sexual cât și emoțional, în permanență căutare de pasiuni ce o vor face să plutească.

Într-o seară, la galeria de artă,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Un premiu Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur, un premiu BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Mediapro

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Dreamworks SKG

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

SUA

Box office Vicky Cristina Barcelona

Weekend premieră (30.03.2009)
  • Loc 4
  • Spectatori 2.196
  • Încasări (RON) 39.746,00
Total
  • Spectatori 10.467
  • Încasări (RON) 175.192,00
  • Încasări (USD) 55.622,59

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Maria Elena Barcelona
O poveste care nu se putea întâmpla decât în oraşul lui Gaudí sau în Paris, Vicky Cristina Barcelona are acele ingrediente speciale care pot face pe orice privitor să rezoneze ori măcar să urmărească acest film cu simpatie.
Woody Allen are o viziune spumoasă asupra a tot ce înseamnă o relaţie de vacanţă, şi aduce un suflu proaspăt şi isteţ modului în care se abordează în filme teme ca romantismul, aventura, relaţiile. Regizorul face şi un portret - în care senzualitatea este cuvântul de ordine - modului de viaţă boem.
Allen explorează succesul şi eşecurile relaţiilor, explorând psihologia personajelor, evitând modelul de iubiri hollywoodiene.
Povestea este transpusă în decorul unic al Barcelonei, în plină vară, asfel încât atmosfera generală a filmului este pozitivă, solară.
Vicky Cristina Barcelona are loc în… citeşte

13 6
GabrielaSirbu pe 26 mai 2009 14:12
incerc de citeva zile sa-mi exprim ceva opiniuni despre film si, desi scriu, cind sa trimit, imi zice ca sa aleg nota. dar voi ati luat stelutele=mesajul nu pleaca. asadar puteti sa puneti stelutele la loc sau sa-mi explicati cum se pune nota?(poate e o alta metode de notare si eu n-o stiu). multam frumos, gabriela sirbu
GabrielaSirbu pe 27 mai 2009 21:19
ca n-ati pus stelutele la loc, ce sa mai zic, DAR ca nici nu raspunde nimeni...trist...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
GabrielaSirbu pe 01 Iunie 2009 18:35
Eu cred ca ar fi bine ca, indiferent de principiile pe care le avem si care ne calauzesc existenta, sa nu le consideram, totusi, de nezdruncinat pe ale noastre, sau nefiresti pe ale altora caci, nu se stie niciodata cine sau ce le va putea modifica din temelii; cam despre asta este vorba in VCB si fireste, despre relatiile dintre oameni care schimba viziuni, principii, viitor.
Este un film bun, iar eu ma bucur ca sunt destul de proasta sa vad si altceva in filmul asta in afara de clisee si atit, doua tirfe si un barbat, etc, etc, etc....

39 6
klaudya_e pe 19 ianuarie 2010 15:58
foarte bun comentariul..asta e esenta filmului..dar multi nu au prins-o;)
romell2109 pe 3 aprilie 2017 00:15
Asta ,pentru ca sunteti ROBOTI ,,, punct , Nu aveti cum sa intelegeti asa ceva,nu aveti nimic in comun cu ARTA !!!
alexandru_d pe 21 Ianuarie 2010 22:55
Un film interesant care iti face mintea sa freamate. Un film care trebuie vazut cu mintea limpede si disecat dar cu obiectivitate.
18 6
Scarlett14 pe 28 Iulie 2009 10:02
Woody Allen e original si asta se vede si in Vicky Cristina Barcelona. Nu cred ca noua generatie de fete de liceu il va aprecia atat de mult pentru ca nu il pricepe indeajuns. Eventual vor plange ca nu a ramas EL cu una din cele 3 (dupa preferinta). Adica eu nu vad acest film ca fiind unul de duzina. Din contra, mi se pare nonconformist si amuzant, genul de film la care nu te plictisesti si te umple de buna dispozitie.
Cat despre prestatia actorilor... mda, poate Penelope e putin exagerata dar s-a descurcat binisor. In schimb, Scarlett Johansson e geniala, ca de fiecare data. Totul la ea atrage. Cel putin asta cred eu.
Cat despre finalul filmului... e cel mai bun. Imprevizibil, fara multa drama, un final ce marcheaza sfarsitul unui episod scurt din viata personajelor.

14 2
geisha pe 12 Iulie 2010 01:32
fratilor, reveniti-va
Nu-mi vine sa cred cand vad ca atatea comentarii ridica la rang de capodopera o tampenie de fim. Replicile sunt proaste, iar scenariul e complet SF, niciodata in viata reala nu o sa vedeti ca lucurile au luat un astfel de curs in urma unor astfel de replici. Si ce e cu povestitorul ala?? Sa ma lase sa trag eu concluziile, sau ce? actorii nu joaca destul de bine incat sa imi dau eu seama ce emotii ii incearca? Tre' sa imi spuna el ca in seara aia cei doi au cinat? Da' ce, io nu vad??
O prostie de film trasa de par cap coada.

14 24
White.Lily pe 14 februarie 2011 11:02
Povestitorul acela este un element caracteristic al filmelor lui Woody Allen. Apare in multe filme ale lui...
snaipar pe 25 mai 2018 21:47
cand neuronul e micut si singur....
Rihanna pe 24 August 2009 14:19
Mi s-a parut un film autentic. European pe alocuri, americanizat prin altele, Vicky Cristina Barcelona, adica epopeea amoroasa a lui Vicky si a Cristinei in Barcelona, nici mai mult nici mai putin, este un film despre amorul sub soare spaniol, presarat cu boemie, cu pahare de vin rosu, cu Javier Bardem in camasi cu maneca scurta, cu Scarlet mai resplandisanta ca niciodata, cu un Woody Allen mai discret decat de obicei, cu picturi abstracte, cu Penelope Cruz isterica dar superba, cu americani picati din luna in Barcelona, criticati aspru pentru superficialitate si ingustime, femei infidele, barbati sexy (cel putin asa cred), pasiune, dragoste, dependenta, artisti, din nou pahare cu vin rosu, avioane pilotate pe vreme nefavorabila, telefoane mobile care suna in cele mai nepotrivite momente si ..din nou pahare cu vin rosu.
Un film frumos, agreabil, cald.

11 4
laurik93 pe 29 Noiembrie 2009 12:46
nu pot spune ca a fost o comedie...nu are nici-o morala...nu regret ca l-am vazut dar nici nu l-as recomanda
11 15
mongolarix pe 06 Aprilie 2009 22:46
mda
alt film facut sa fie facut!! 1 barbat si 3 tarfe!!
11 49
cezarika21 pe 13 Aprilie 2014 11:46
Iubiri de vacanţă
Două prietene americane aflate într-o vacanţă prelungită la Barcelona au ocazia să experimenteze pasiunea tipic latină odată ce întâlnesc un tânăr pictor fără inhibiţii, care le propune din primul moment să se culce cu el. Ambele femei sunt derutate, confuze şi în căutarea propriilor identităţi, iar atmosfera incendiară de vară le seduce.

Filmul iese în evidenţă prin interpretările senzaţionale ale actorilor spanioli Javier Bardem şi Penélope Cruz, care le dau clasă actorilor americani prin forţa de exprimare a trăirilor sufleteşti. Povestea permite o comparaţie între sângele fierbinte tipic popoarelor latine (acel "sangre caliente" cum îl denumesc spaniolii) şi pragmatismul american. Oameni cumpătaţi care tratează relaţiile sentimentale ca pe o afacere, americanii din acest film, sunt interesaţi mai mult de noua locuinţă în… citeşte

10 1
wildinthecountry pe 14 aprilie 2014 18:23
ah da un film f bun si da..barcelona e si la mine orasul preferat..iar pe locul 2 lisabona...
onderah pe 5 septembrie 2016 08:39
Un singur exemplu ( chiar de la noi de acasa ) Sighisoara . Si nu este singurul . Dar Barcelona este cu adevarat un oras frumos ,
Svastica pe 27 Ianuarie 2011 15:17
Dupa parerea mea, filmul, nu are nimic special...Nu inteleg de ce toata lumea e asa innebunita dupa el
10 10
Basti pe 09 Aprilie 2009 11:57
bun film iar penelope joaca excelent, ca in toate filmele de altfel!
8 4
andreimstanescu pe 20 Ianuarie 2009 16:15
e super filmul!iar penelope isi joaca superb rolul
8 4
yo_lory pe 01 Iulie 2009 03:20
Mie mi`a placut. Dar ma asteptam la sfarsit sa ramana cu una dintre ele :P.. oricum mi s`a parut interesant si captivant si clar imprevizibil :)
8 6
c3z4r pe 23 Martie 2009 03:23
Retrag si nu
Am vazut filmul si pot spune ca mi s-a parut destul de reusit.Nu este f deosebit din nici un punct de vedere dar este un film funny despre viata un pic de destrabalare si imoralitate ,toate acestea in viata a doi artisti ,acel macho si Penelope Cruz.Cat despre actritele principale ca si personaje in film sunt ok dar au foarte multe lacune in a se cunoaste ca si femei . Mi s-a parut un pic realist filmul in baza faptului ca fetele erau in vacanta si nu aveau prejudecati,caci si in viata de zi cu zi sunt certuri si neintelegeri aiurea intre cupluri poate mai deosebit si ireal ar fi fost acel menage a trois ciudat dar totusi armonios.Un film haios interesant care merita vazut.Cat despre Oscarul lui Penelope Cruz lasa ca nu ii strica si interpretarea din film mi-a parut foarte reusita .Bravo ei !!!
8 8
lavinea pe 28 Martie 2009 17:44
mi-a placut filmul, uneori comic, interesant..cam crizata penelope, dar merge.
8 12
hungry_for_movies pe 21 Mai 2009 20:25
coloana sonora e bestiala.....iar tot filmul e facut de penelope cruz care desi apare in putine scene salveaza filmul de la o catastrofa
4 12
rrs85 pe 24 ianuarie 2010 22:30
as indrazni sa te contrazic in ceea ce priveste partea cu "catastrofa", dar vazand ca pui in acelasi plan "catastrofa" si "obligatoriu de vazut" nu cred ca esti decat confuz... ori poate doar dornic de "afirmare"...
hungry_for_movies pe 17 februarie 2010 10:16
am pus obligatoriu de vazut din stima pentru ce a facut do'nsoara penelope cruz...

Spune-ţi părerea despre Vicky Cristina Barcelona

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Vicky Cristina Barcelona
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells