Film scris de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, câştigător la Sofia

de Ştefan Dobroiu în 14 Mar 2011
Film scris de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, câştigător la Sofia

Filmul Shelter (foto), regizat de Dragomir Sholev şi scris de regizor în colaborare cu românul Răzvan Rădulescu şi olandeza Melissa de Raaf, semnatarii filmului Felicia, înainte de toate, a câştigat premiul cel mare al celei de-a 15-a ediţii a festivalului de la Sofia.

Comedia neagră despre un cuplu care trece printr-o mulţime de aventuri când fiul lor adolescent dispare de acasă atras de lumea punk a Sofiei a câştigat şi trofeul pentru Cel mai bun film bulgar, dar şi Premiul publicului.

Premiul Special al Juriului a ajuns în Turcia, la producţia White As Snow, o dramă despre un copil care face tot posibilul să-şi întreţină familia sărăcită după condamnarea la închisoare a tatălui său. Cel mai bun regizor a fost considerat Joao Nuno Pinto pentru filmul său America, în timp ce bulgarul Ivailo Hristov a primit trofeul pentru Cel mai bun film balcanic pentru Footsteps in the Sand.

Cel mai bun documentar a fost The Rules of Single Life, de Tonislav Hristov, iar premiul FIPRESCI a ajuns la Sound of Noise, filmul suedezilor Ola Simonsson şi Johannes Stjärne Nilsson.

Claudia Cardinale, Otar Iosseliani, Russi Chanev şi Claude Lelouch au primit trofee pentru întreaga carieră.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
anaelena pe 14 martie 2011 16:47
mai exista lumea punk?
peterpanrmx pe 14 martie 2011 18:48
vreau sa l vad....:D
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2011 10:40
sigur nu vreau sa il ratez !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells