Elita ucigaşilor: Statham, De Niro, Owen

de Ştefan Dobroiu în 5 Oct 2011
Elita ucigaşilor: Statham, De Niro, Owen

Experienţa de cinefil îmi trage semnalul de alarmă când un film plin de staruri este anunţat drept "inspirat din evenimente petrecute în realitate". Hollywood-ul a dovedit de nenumărate ori că se poate juca bine-merci nu doar cu imaginaţia, dar şi cu istoria. Doar că The Killer Elite: Înfruntarea este atât de dezordonat, încât chiar sunt şanse să fie bazat pe evenimente reale, căci doar se ştie: viaţa bate filmul. În rest, numai de bine: Jason Statham îşi face treaba ca lumea, Robert De Niro vine cu ceva vorbe de duh, iar secvenţele de acţiune sunt suficient de bine realizate pentru ca Înfruntarea să devină divertisment numai bun pentru două ore de relaxare în weekend.

Povestea se învârte în jurul lui Danny (Jason Statham), un specialist în misiuni imposibile care se retrage din activitate când una dintre loviturile sale se sfârşeşte prost. Exilat în Australia, Danny trebuie să se întoarcă pentru a-şi salva mentorul, pe Hunter (Robert De Niro), prizonier în reşedinţa unui şeic arab după ce şi-a însuşit banii pentru uciderea unori membri ai Forţelor Speciale Britanice fără să-şi facă treaba. Pentru a-l elibera, Danny se leagă să execute el misiunea lui Huntar, ajungând să înfrunte una dintre cel mai bine pregătite unităţi de lupte din lume. Treaba nu va fi deloc uşoară pentru că în cale îi va ieşi Spike (Clive Owen), un fost membru SAS hotărât să-şi apere foştii colegi.

Prea multe de spus despre film nu sunt, pentru că totul este o succesiune de schimburi de focuri, urmăriri de maşini, lupte corp la corp şi întorsături de situaţie ce alternează cu suficientă inspiraţie pentru ca spectatorii să nu se uite la ceas pe durata celor două ore. Scenariştii încearcă să complice lucrurile (contractul îl obligă pe Danny să obţină anumite declaraţii înregistrate de la victime înainte de a le ucide în moduri ce pot părea accidente), dar ca la orice film de gen momentele devin repetitive. Mai mult, Înfruntarea pare să nu se mai termine: când credeai că toate iţele sunt rezolvate şi că Danny se poate întoarce în sfârşit la iubita sa din Australia (subiect al unor flashback-uri enervante), iată că mai e ceva de făcut sau apare o informaţie nouă sau cineva nu vrea să moară şi pace.

Poate că Înfruntarea este un action pe care l-ai mai văzut, în anumite în forme, şi înainte, dar sunt mari şanse ca, în cazul în care eşti fanul lui Jason Statham, să nu ieşi dezamăgit de la film. Actorul este eficient ca întotdeauna în producţiile sale de acţiune, chiar dacă expresivitatea i se reduce la cuta dintre sprâncene, atât de prezentă încât zici că s-a născut cu ea. Robert De Niro are câteva scene amuzante (şi replici precum "viaţa e ca atunci când lingi miere de pe un spin") şi şontâc-şontâc mai dă şi câteva capete în gură, că doar joacă într-un film de acţiune. Pe urmele lor, Clive Owen nu face nici el exces de expresivitate...

Regia lui Gary McKendry este alertă şi ritmată, dar haosul din scenariu face ca totul să devină obositor cu zeci de minute înainte de final. Înarmează-te cu răbdare: totul e bine când se termină cu bine!

The Killer Elite se lansează pe ecrane vineri în mai multe cinematografe din ţară. Intră pe pagina filmului sau consultă programul cinema pentru a afla unde poţi vedea aventurile eroilor interpretaţi de Jason Statham, Robert De Niro şi Clive Owen.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
nicolas84 pe 5 octombrie 2011 12:44
Deci to sum up: e bun cu scene de actiune si ritmat dar devine obositor cu zeci de minute inainte de final??? Aaaaaaaaa, gata Stefane ne-ai lamurit total.
Din fericire l-am vazut deja si stiu ce vrei sa spui....filmul in sine nu e mare fasss dar merge daca vrei niste actiune si nu ai altceva de facut.

aavramescu23 pe 5 octombrie 2011 17:36
MA bucur pt tine ca l-ai vazut tras in cinema. Bine ca ai avut si sunet si imagine. Nu se compara un film tras in cinema cu unul vazut in cinematograf. Tue sti cel cu ce e aia BD3D si in curand o sa apara CD 3D. BD3D= bluray disc 3D. Esti in 84 nascut, esti mai mic cu 3 ani decat mine. Pacat ca nu esti la curent cu tehnica. Macar daca tot le vezi trase in cinema nu ne mai zii, tine pt tine. Vineri are premiera in Roamani si in avenpremiera de joi la Timisoara. Eu o sa+-l vad saptamana viitoare pt ca la noi in oras nu avem cinematograf ssi am de facut 110 km pana la TM.
nicolas84 pe 6 octombrie 2011 12:57
asa...ai si un argument? eu imi argumentez chiar si parerile rele,asta e diferenta intre noi desteptozaurule.Daca vrei sa vezi prostie in stare pura,care nu e in stare sa isi argumenteze o simpla afirmatie,eu zic totusi sa te uiti in oglinda.
Faenor pe 5 octombrie 2011 13:20
Personal, nu m-am plictisit...si chiar nu e atat de greu de urmarit actiunea...nu e vreun Memento, Inception sau Tree of Life...e totusi un film comercial normal, cu cap si 2 cozi (una falsa si una adevarata cu usa deschisa spre un eventual sequel), dar cu o desfasurare narativa logica si clara...
Crist11 pe 5 octombrie 2011 18:00
asteptam filmul.
Gebeleizis pe 5 octombrie 2011 18:47
Inca un film de week-end cu Jason Statham.
radu3455 pe 5 octombrie 2011 19:10
cred ca va fi foarte bun
FlorinMovieFreak pe 6 octombrie 2011 01:30
Astia au gresit timeingul .. asta e pac-pac .. actiune .. fast stuff .. trebuia vara .. nu acum .. toti suntem mai chill asa .. vrem drame :)
azalea pe 6 octombrie 2011 04:03
Pe mine m-a convins de Niro sa ma uit la filmul asta :)), glumeam. De-abia astept sa-l vad.
Han_Solo pe 6 octombrie 2011 10:16
Eu o sa vizionez filmul (varianta piratata insa astept un R5) doar pt Yvonne Strahovski, sunt curios sa o vad si in altceva decat Chuck.
nicolas84 pe 7 octombrie 2011 11:13
Tocmai te faci ca ai inteles ca sa te dai destept.Crede-ma,nu esti.
xerses pe 6 octombrie 2011 10:17
E un film de actiune pe care il voi urmari mai mult pentru actorii care joaca in el.
alex_il_fenomeno pe 6 octombrie 2011 16:06
sunt sigur ca va avea actiune de prima-mana !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells