Editura Nemira lanseaza seria Gossip Girl

15 Dec 2005
Editura Nemira lanseaza seria Gossip Girl
Editura Nemira, impreuna cu revista Tabu si clubul Gossip, va invita duminica, 18 decembrie, la ora 18,30 sa participati la lansarea seriei de mare succes Gossip, din care au aparut primele 3 volume: Gossip girl, Stiti ca ma iubiti, Vreau totul. Traducere din limba engleza de Alexandra Popescu si Marina Radu.
Lansarea va avea loc la clubul Gossip, care se afla pe str. Lanariei, nr. 90 si va fi urmata de un  gossip party.
Invitati speciali: Catinca Roman (Redactor sef, revista Tabu), Albertina Ionescu.

Salutare, oameni buni!
Bine ati venit in cartierul Upper East Side din New York, unde locuim eu si prietenii mei, unde mergem la scoala, ne jucam si dormim – uneori unii cu altii. Cu totii traim in apartamente uriase, fiecare din noi are propriul dormitor cu baie, propria linie telefonica. Avem acces nelimitat la bani si la pileala, si la orice altceva dorim, iar parintii nostri dau foarte rar pe acasa, asa ca ne bucuram de toata intimitatea de care avem chef. Suntem istete, am mostenit o frumusete clasica, ne imbracam cu haine extraordinare si stim cum sa ne facem de cap.
Este o viata de lux, dar cineva trebuie sa o traiasca si pe asta.
Apartamentele noastre se afla la mica distanta de mers pe jos fata de Muzeul Metropolitan de Arta de pe Fifth Avenue, de scolile private de baieti sau de fete, cum ar fi Constance Billard, unde merge majoritatea. Chiar si cand esti mahmura, Fifth Avenue arata inca extraordinar de frumos dimineata devreme, cu razele soarelui sclipind mirific pe capetele pustilor sexy de la scoala St. Jude.
Dar e ceva putred pe aleea muzeului…“
Gossip Girl, Cecily von Ziegesar
 
Despre autoare:
La varsta de 25 de ani, autoarea este ea insasi o gossip girl, una dintre cei alesi sa se bucure de o viata de lux, una dintre cei care au tot ce si-ar putea dori vreodata. A studiat la scolile private din Manhattan si  New York si s-a bucurat de aceleasi privilegii ca si odraslele elitelor hollywoodiene, de aceea multe din lucrurile povestite in carti sunt autentice.
Dupa terminarea gimnaziului, von Ziegesar a urmat  Colby College, un liceu de arta situat in tinutul Maine. Dupa absolvire a lucrat un an la un post de radio din Budapesta pentru ca mai tarziu sa revina in State pentru o specializare in publicitate (creative writing) la Universitatea din Arizona. Ideea de a scrie Gossip i-a venit la scurt timp dupa reintoarcerea la New York ca sa lucreze in cadrul unei edituri.
Despre volume:
Seria GOSSIP de Cecily von Ziegesar, din care au aparut primele 3 volume: Gossip girl, Stiti ca ma iubiti, Vreau totul, tradusa in premiera la Editura Nemira, te invata cum sa supravietuiesti gastilor, barfelor, iubitilor si altor realitati ale adolescentei.
Presarate cu intrigi captivante si mult umor, cartile contin toate ingredientele necesare pentru a-i oferi cititorului experienta unei lecturi delicios de rautacioase. Seria, supranumita si Sex and the city pentru adolescenti se inscrie pe aceeasi linie cu show-urile de televiziune si cu filmele Cruel intentions, Clueless si The real world.
Actiunea se desfasoara la o scoala privata din New York la care invata numai copii de bani-gata care, in timpul liber, isi exerseaza capacitatile de a tricota intrigi cu andrele otravite, de a tese planuri de atac, strategii in care sunt vizati pe rand iubitul, prietenele sustinatoare etc.
Intrigile, jocurile si neintelegerile se desfasoara sub supravegherea atenta a personajului anonim Gossip Girl care-i barfeste pe toti online, folosind doar initiale pentru a-si  proteja subiectii. Iar cititorii, reprezentati chiar de aceste personaje, vor fi din ce in ce mai atrasi de farmecul dezvaluirilor.
In curand va aparea si filmul bazat pe prima carte din seria Gossip Girl.
RSVP: Andreea Dragomirescu, andreea.dragomirescu@nemira.ro

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ade pe 24 iunie 2009 12:39
Gossip girl e un super film :X

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells