Editura Minerva va prezinta cartea <i>Rasistii</i> de Kunal Basu

9 Sep 2008
Editura Minerva va prezinta cartea <i>Rasistii</i> de Kunal Basu

Literatura si cinematografia indiana au inceput sa mearga mana in mana. Kunal Basu, romancier de succes si profesor la Oxford, a scris in 2008 scenariul filmului indian The Japanese Wife, in regia faimoasei sale conationale Aparna Sen, film ce a fost deja lansat in luna octombrie a acestui an.

Printre romanele de mare succes in Statele Unite se numara si „Rasistii“, aparut recent la Editura Minerva, un roman despre prejudecati rasiale nici astazi disparute. Povestea porneste de la o idee simpla, dar socanta: doi copii, unul negru si unul alb, care nu au avut contact cu civilizatia, sunt dusi pe o insula pustie si lasati in grija unei asistente mute. Oamenii de stiinta care fac experimentul vor sa vada daca este in natura omului alb sa-i fie superior celui negru (fara ca ei sa fie influentati in vreun fel de istorie sau de civilizatie) sau daca lucrurile se schimba in conditiile date. Finalul este la fel de surprinzator.

"Descrierile evocative ale lui Basu invoca magia si drama Estului... o lume fantasmagorica, bogata in povesti, viziuni si vise." (Times Literary Supplement)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Ştiri cinema

jinglebells