Dacii

(1967)

Dacii

Poster Dacii Postere Dacii

Sinopsis Dacii

Mai mult

Decebal (Amza Pellea) este dispus să facă sacrificiul suprem pentru a păstra integritatea poporului său. Fiul său, Cotyso (Alexandru Herescu), este dăruit zeilor spre disperarea lui Decebal și a fiicei sale, Meda. Septimius Severus (Pierre Brice), un tânăr roman devotat țării sale adoptive, va fi pus să aleagă între originile sale de sânge și cultura în care a fost crescut.

Filmul de debut în lungmetraj al lui Sergiu Nicolaescu.

"1963. Buftea. Cornea, directorul…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Pierre Brice Pierre Brice Septimius Severus Marie Jose Nat Marie Jose Nat Meda Amza Pellea Amza Pellea Decebal
Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu Marcus Gheorghe Dinică Gheorghe Dinică dublaj voce Fuscus Ștefan Iordache Ștefan Iordache Cotyso (voce)
Ion Besoiu Ion Besoiu dublaj voce Mircea Albulescu Mircea Albulescu Oluper Emanoil Petruț Emanoil Petruț dublaj voce
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Studioul Cinematografic Bucuresti / Franco-London Film

Tip Ecran

normal

Țara

Romania, Franta
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 August 2012 11:32
Elogiu adus vitejiei dacilor
După părerea mea de cinefil, "Dacii" e probabil cel mai bine realizat film românesc. Prezentând campania împăratului Domiţian de a cuceri Dacia din preajma anilor 86-88 d.Hr, regizorul Sergiu Nicolaescu a vrut să transmită un viguros sentiment de naționalism românesc, izvorât din contopirea idealurilor patriotice cu eroismul dacilor în lupta inegală cu «stăpânii lumii».

Acest film este o superproducție de nivel european, lipsită de clişee, care îmbină epicul luptelor spectaculoase între daci şi romani cu fantezia poetică a spectacolului vizual al spaţiului românesc. Regizorul a compus lupte grandioase, cadre dinamice memorabile (ploaia de bolovani și de săgeți aruncată de daci asupra romanilor în defileu, jertfirea tânărului Cotiso, sărbătorirea sacrificiului de către daci sau decimarea de către generalul Fuscus a legiunii înfrânte),… citeşte

9 3
florincarstenoiu pe 4 septembrie 2018 11:44
am stat de noaptea la cea mai mare coada la bilete prin 67 68
kanibalo pe 31 Mai 2010 16:30
Printre cele mai bune filme regizate de Sergiu Nicolaescu,omul care joaca pana si rolul cameramanului,foarte devotat in meseria sa.
8 8
Luca.B pe 21 Septembrie 2022 20:26
Cronicar : Luca B
Cu toate ca fac parte dintr-o generatie moderna consider ca filmul romanesc Dacii pentru perioada respectiva a fost filmat si regizat cu maestrie .
Acest film regizat de domnul Sergiu Nicolaescu care a fost unul dintre cei mai mari regizori romani a depus un efort neimaginabil in a dirija actorii sa isi joace rolul cat mai bine .
Scenariul a fost foarte bine interpretat cu toate ca se puteau adauga mai multe detalii despre romani si care dintre cele 2 parti a iesit invingatoare in lupta finala ,dar nu mi-a
placut faptul ca au participat actori straini tinand cont ca este o parte a istoriei romanesti.O alta neplacere pe care am intalnit-o in scenariu este faptul ca unele secvente cum ar fi cele de lupta nu arata ca o lupta adevarata.
Imaginea care a fost captata cu maiestrie deoarece a evidentiat fetele , actiunile
si expresiile actorilor la fel si… citeşte

7 1
AlexLambrin pe 21 septembrie 2022 20:54
Imi place exprimarea dumneavoastra si imi face placere ca tinerii din ziua de azi apreciaza filmele romanesti
xerses pe 21 Februarie 2012 21:15
Un film maret, bine facut si printre putinele despre acea perioada....
6 4
RottheR pe 11 Mai 2010 19:50
Filmul e foarte frumos si ai ce invata din el cand e vorba de istorie ...trebuie vazut
6 7
Anca pe 02 Septembrie 2006 21:19
o CAPODOPERA!!!! L-am vazut de curand si romanii ar trebui sa fie mandrii de acest film!!!!!!!!
6 8
LaurentiuR pe 21 Septembrie 2022 20:21
Semnat : Cronicar de Film Ionut R.
~Din simpla privire asupra filmului "Dacii" realizat in regia ilustrului Sergiu Nicolaescu, as putea spune ca mi-a placut, deoarece din punct de vedere al regiei nu am multe de reprosat insa sunt cateva aspecte pe care le-am remarcat in timpul vizionarii acestui film.
Momentul bataliei dintre Fuscus si Severerus, pentru ca din cate am putut observa acestia se luptau langa un rau care parea ca se afla intr-o rapa, iar dupa ce Fuscus este ucis apar din senin Imparatul Domitian si Armata Romana, cea ce inspira putin neprofesionalism, un alt aspect care tine de greselile regiei in acest film este scena care apare fix dupa cadrul in care copiii lui Decebal se contrazic care sa se duca dupa apa , este cadrul in care ne sunt prezentati soldati romani calare in care se poate observa cu ochiul liber cum cativa dintre soldati poarta blugi moderni cea ce din nou nu prea pare natural pentru… citeşte

5 3
mihaelatb pe 11 Octombrie 2010 18:55
un film care a avut pe langa meritul de a-l aduce pe Amza Pelea in prim planul cinematografiei romanesti, a deschis poarta spre filme istorice, o categorie de filme prea putin prezenta in cinematografia noastra.
5 5
alex_bogdan93 pe 28 Septembrie 2015 11:45
O mediocritate jenibila propagandistica
Aceasta "capodopera " romaneasca merita nota 3 cu brio pentru :
-Protocronism si Patrioretardism la greu
-regie slaba
-fir narativ previzibil si slab
-scenariu varza
- intriga originii senatorului si fiului acestuia aiurea total
- desi sunt multi figuranti, armata romana e prost reprezentata, cu armuri care arata cam de low-budget
- lipsa totala de acuretete istorica

Iata cateva exemple:
Domitian a initiat expeditia militara pentru ca dacii devastau si praduiau provincia romana Moesia la sud de Dunare periodic si trebuia ca romanii sa actioneze pentru a asigura frontiera dunareana a imperiului. Expeditia militara nu a fost lansata pentru ca Domitian cauta nu stiu ce cai verzi pe pereti prin Dacia asa cum vedem in film. Asta si dupa ce dacii si romanii incheiasera un acord, acord care nu a fost respectat de daci… citeşte

5 12
angel74dm pe 31 decembrie 2018 21:49
Filmul este făcut în 1966, tâmpitule, pe vremea când tu mai aveai 26 de ani până să te naști ! Crezi că pe timpul ăla se dispunea de surround, de CGI, de toate facilitățile digitale și, nu în ultimul rând, de finanțările fabuloase din prezent ? Pentru anul 1966 filmul ESTE o capodoperă...
astroloverman pe 27 martie 2023 19:45
Mie mi se pare un comentariu pertinent, nu conteaza ca alex_bogdan93 s-a nascut prea tarziu fata de relizarea acestui film. Pare foarte bine documentat si, desi nu pot confirma toate spusele sale, pot afirma ca intr-adevar, Domitian a hotarat sa atace dacii, pentru ca acestia praduiau Imperiul Roman de dincolo de Dunare si cereau tribut romanilor ca sa nu-i atace. Pentru Imperiul Roman, a plati tribut dacilor era o mare umilinta, care nu putea ramane nepedepsita, mai ales ca dacii faceau destul de des incursiuni dincolo de Dunare, atacand Imperiul Roman. Nu stiu daca o faceau incalcand tratatul cu romanii sau doar pentru ca acestia nu plateau tributul, dar ii atacau pe romani.
user-632b4655972ee pe 21 Septembrie 2022 20:53
Din punctul meu de vedere filmul “Dacii” mi a făcut placere sa vizionez acest film , deoarece m-a captivat cu totul.Regia per ansamblu as putea spune ca exista și anumite momente care nu m-au impresionat,cum ar fi moarte personajelor care nu te duc cu gândul ca asta s-ar întâmpla și in viața reala.
Scenariul este unul destul de bun având informații adevărate și corespunzatoare cu pentru povestea dacilor și a romanilor.
Imaginea: cadrele filmate de operator sunt foarte bune, având alternanța intre imagini mari și imagini mici, de la stânga la dreapta,de la dreapta la stânga, de sus in jos și de jos in sus.
Coloana sonora a fost una pe măsura,fiind o muzica de război și efectele sonore nelipsite din timpul luptelor.
Interpretarea actorilor a fost bine aleasa și potrivită pentru fiecare dintre ei,intrând cu totul in pielea… citeşte

4 0
user-632aefeb832d9 pe 21 Septembrie 2022 20:14
Filmul "Dacii", mi s-a părut un film bun de văzut pentru a vedea și a te bucura de scenele cu acțiune, suspans, război și multe altele. De aceea, doresc sa vă spun părerea mea sinceră despre acest film.
80% din film, regia a fost una foarte bună, ținând cont că acest film a fost filmat în 1966. 20% din acesta mi s-a părut puțin prost regizat. De exemplu, momentele de moarte a personajelor, sunt nenaturale. Moartea este una prea rapidă și falsă.
Scenariul, mi se pare unul bun, unul cu informații adevărate și nu fictive, cu vorbe încrezătoare și mai ales "mari". Vorbe "mari" adică acele vorbe care le spune Decebal, Fuscus, Domițian. Personajele principale le zic în general. Poate mai trebuia mai multe informații puse în vorbele acestora, pentru a înțelege mai bine.
Cadrele filmate de operator sunt în mare parte bune, dar sunt unele… citeşte

4 0
piranha pe 19 Septembrie 2010 19:40
Un film cu o desfasurare de forte impresionanta - si cu actori francezi pe vremea lui Ceausescu. Viziunea despre stramosii nostri daci este cam idealizata, judecand dupa cum este inteleasa in prezent istoria Daciei si relatiile sale cu Imperiul Roman. Parca scenariul a fost un pic influentat de politica nationalista de stat a Romaniei din acel moment, dar altfel este un film realizat intr-un mare stil !
4 6
dandas pe 15 August 2009 19:47
Capodopera!
Este o capodopera! Unul dintre cele mai bune filme istorice realizate la nivel mondial!
4 6
user-632b0eceae155 pe 21 Septembrie 2022 20:00
Am vizionat filmul "Dacii" și mi-a plăcut dar am niște observații.
       Regizorul a reușit în mare parte sa îndrume actorii destul de bine încât acțiunile lor sa pară naturale, scenele arătau bine și la locul lor. În schimb la scene cum ar fii duelul între Severus
și Fuscus lupta ar fi putut arăta puțin mai reală actorii nereușind sa intre în pielea personajului.
       Scenariul mi sa părut a fi scris foarte bine, filmul oferind un context bun și destul de apropiat față de faptele istorice.
       Când vine vorba despre termeni vizuali cadrele filmului au fost captivante, operatorul filmând secvente din toate unghiurile pentru o înțelegere mai buna a acțiunii. Au fost prezente cadre de la stânga la dreapta (și invers), de sus în jos (și invers), cadre de la bust în jos sau de la bust în sus, cadre largi… citeşte

3 0
user-632aae7b707d2 pe 21 Septembrie 2022 19:55
Filmul "Dacii" este un clasic al cinematografiei române, fiind de asemenea regizat de un clasic, de Sergiu Nicolaescu, după părerea mea cel mai bun regizor român.Filmul este este unul bun dat fiind și anul apariției acestuia (1967).
Regia-este una buna, fiind regizat de Sergiu Nicolaescu cum spuneam și mai sus unul dintre cei mai buni regizori romani.Regia după părerea mea este cea mai buna parte a filmului, regizorul știind clar ce vrea de la actori și știind sa transpună ce dorește de la film prin actori,și prin rolurile atribuite fiecăruia în parte
Scenariul-cine a scris scenariul filmului se vede ca cunoaște istoria acelor timpuri și acelor evenimente istorice,plasând excepțional dialogul dintre personaje.Totodata scenariul ne prezintă și modul de viata al dacilor de la religie și pana la întrecerile dintre voinici.
Imaginea-imaginea mi se… citeşte

3 0

Spune-ţi părerea despre Dacii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi istorice
Liste cu Dacii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells