De ce este The Hunger Games atât de popular?

de Cristina Grigore în 23 Mar 2012
De ce este The Hunger Games atât de popular?

The Hunger Games se lansează astăzi pe marile ecrane de la noi (simultan cu debutul din SUA), iar producătorii filmului şi studiourile Lionsgate aşteaptă cu nerăbdare rezultatele de la box-office ce urmează a fi centralizate la sfârşitul acestui week-end (şi care vor fi, cu siguranţă, mai mult decât satisfăcătoare).

Cum seria de romane a autoarei Suzanne Collins avea deja, înaintea ecranizării primului volum, The Hunger Games, o mulţime de fani în toată lumea, numărul acestora s-a mărit odată cu promovarea intensă a peliculei şi va acapara, probabil, un număr din ce în ce mai mare de persoane. Dar ce a făcut ca aceste cărţi şi transpunerea lor pe peliculă să fie atât de populare? Explicaţia vine din partea actriţei Elizabeth Banks, interpreta în film a lui Effie Trinket, ce îi escortează la Capitoliu pe tribuţii aleşi pentru Jocurile Foamei.

„În primul rând, este vorba despre felul în care a scris ea [Collins] cartea – paginile se citesc pe nerăsuflate. Nu poţi lăsa cartea din mână. Asta ar fi o primă explicaţie a succesului acestei poveşti”, spune Banks.

„Urmează apoi tema centrală a revoltei adolescentine, cu care mulţi se vor identifica, dar şi grozava poveste de dragoste, cu siguranţă. Dar cel mai important, în opinia mea, este faptul că ideile din The Hunger Games au corespondent în realitate. Au legătură cu spiritul vremurilor de acum, cu mijloacele de comunicare în masă şi felul în care acestea sunt folosite nu doar pentru a binedispune, ci şi pentru a influenţa oamenii. Se referă şi la guvernările opresive, revoltele tinerilor. Este vorba de lucruri ce întâmplă chiar acum peste tot în lume.”, a adăugat actriţa.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 23 martie 2012 10:35
Desi m-a ametit cata reclama i s-a facut acestui film, voi merge sa vad filmul si poate ca in sfarsit, dupa lansare, vor inceta si aceste reclame prea dese pe cinemagia ( care iti acopera ecranul) care sa te determine sa vezi filmul.
cavallioty pe 23 martie 2012 11:56
eu zic ca merita sa il vezi nu doar pentru reclamele de pe cinemagia
Crist11 pe 23 martie 2012 14:52
Da-mi un motiv, un singur motiv, pentru care m-as uita la filmul asta, orice imi poate dau un motiv, un singur motiv, la nesfarsit o tin cu aceasta repetitie, doar un motiv, un singur motiv pentru care m-as uita la filmul acesta.
AeroX pe 23 martie 2012 15:32
De ce trebuie sa existe un motiv? Iti place genul, te uiti, daca nu ...intoarce-te la telenovelele tale :)
Vorador pe 25 martie 2012 00:23
@Crist11 sunt un fan al romanelor.Filmul inca nu l-am vazut dar cred ca atunci cand o sa-l vezi o sa-ti schimbi parerea,nu are cum sa fie un film prost la cat de bun e romanul.
zeno.marin pe 23 martie 2012 17:05
"De ce este The Hunger Games atât de popular?" N-am prea inteles nici eu. Realitatea e ca atunci cand mi-e foame incerc sa mananc si nu ma joc. Si in niciun caz sa ma joc cu mancarea, ca nu e frumos si nici igienic.

Titlul imi place. Filmul nu stiu, ca nu l-am vazut si nici planuri urgente nu am in ce-l priveste. Spre deosebire de Crist11 nu caut cu indarjire un motiv sa il vad. Astept cu indiferenta sa apara unul. Sau sa difuzeze cineva filmul la TV peste cativa ani...

ps: Aerox, in caz ca ma trimiti si pe mine la telenovele, sa stii ca nu ma uit :-)...

Crist11 pe 23 martie 2012 23:16
nici eu :-l ... se referea la seriale. [orice gen]
rayker pe 23 martie 2012 19:28
Sper sa merite la cata reclama i sa facut si sa nu fie un dezastru.
cavallioty pe 23 martie 2012 21:05
tare imi e ca o sa ajunga sa fie detestat cum e Twilight din cauza popularitatii si e pacat
AeroX pe 24 martie 2012 12:10
Desigur. Unii sunt asa prosti(se vede si pe site, doar ca nu si-au facut inca aparitia si la articolul asta) incat cred ca orice e popular e automat prost.
floareaciprian pe 24 martie 2012 03:25
Am fost la premiera astazi si pot sa zic ca sunt multumit de alegerea facuta. M-a incantat filmul, probabil fiindca ma asteptam sa vad ceva plictisitor si nu a fost asa.
sotha17 pe 24 martie 2012 17:02
pt ca este pt adolescenti
si pt ca ruleaza primavara dupa 2 luni plictisitoare de filme proaste. Un prilej bun pt f multi oameni sa iasa la un film, cu reviewuri bune deocamdata

lupul1 pe 24 martie 2012 21:22
Ca bine zici .
lupul1 pe 24 martie 2012 21:26
Ducetiava la film e chiar bun nu au facut degeba reclama . 17 lei pe bilet dati cu placere .
JohnnyAddams pe 25 martie 2012 22:34
Jennifer Lawrence e raspunsul. Plus Elizabeth Banks. Oricum, pare sa fie destul de apreciat, nu ma asteptam sa primeasca atatea reactii pozitive din partea criticilor.
catasmile17 pe 27 martie 2012 22:46
un film care trebuie vazut neaparat !!
alex_il_fenomeno pe 18 aprilie 2012 19:30
pentru ca si cartile sunt populare ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells