Cum Larry a devenit Lana

de Ştefan Dobroiu în 1 Aug 2012
Cum Larry a devenit Lana

Una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului, Cloud Atlas, o să debuteze mondial în cadrul festivalului de film de la Toronto, iar producătorii au început deja promovarea acestei complexe ecranizări după romanul omonim al lui David Mitchell. După ce vinerea trecută puteam să-ţi oferim în exclusivitate trailerul de cinci minute al filmului, cu subtitrare în limba română (îl poţi vedea la finalul articolului), iată că acum poţi vedea un clip cu cei trei regizori ai filmului, Tom Tykwer, Andy Wachowski şi... Lana Wachowski.

Este nevoie de câteva explicaţii suplimentare. Încă de la începutul anilor 2000 au existat zvonuri conform cărora Larry Wachowski, jumătatea mai vârstnică (s-a născut în 1965, cu doi ani înaintea fratelui Andy) a duo-ului cunoscut pentru extraordinar de populara trilogie Matrix, se travesteşte şi intenţionează să recurgă la o operaţie de schimbare a sexului. Cum niciunul dintre fraţi nu a făcut vreo declaraţie în acest sens şi, după cele trei filme Matrix, cei doi au luat o pauză de la regie, alegând doar să scrie sau să producă proiecte precum V for Vendetta, multă vreme informaţiile privind intenţiile lui Larry au fost considerate simple zvonuri.

Asta până în 2004, când o fotografie cu cei doi fraţi Wachowski, prezenţi la convenţia americană Comic Con, îl înfăţişa pe Larry purtând haine de femeie. Nu a trecut mult până când publicaţii prestigioase se refereau la regizor cu noul nume al acestuia, Lana, uneori cu precizarea "înainte cunoscut drept Larry". Conform mai multor instituţii media, transformarea completă a lui Larry în Lana a avut loc în timpul producerii lui Speed Racer, filmul din 2008 al celor doi regizori.

Este primul caz din mainstream-ul hollywoodian când un regizor extrem de bine cotat decide să recurgă la o procedură chirurgicală atât de complicată şi cu consecinţe atât de greu de prevăzut din punct de vedere social şi profesional precum schimbarea de sex. Sunt toate şansele ca prezenţa Lanei Wachowski la festivalul de la Toronto, unde Cloud Atlas are premiera mondială, să atragă atenţia nu doar datorită distribuţiei excepţionale (Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Susan Sarandon, Hugh Grant) şi, sperăm, calităţii deosebite a ecranizării, ci şi datorită acestui episod încă neexplorat din biografia regizoarei. Doar atunci vom afla, probabil, mai multe detalii despre cum "the Wachowski brothers" s-au transformat în ultimul deceniu în "the Wachowskis"...

Pentru promovarea filmului, Lana Wachowski face acum prima apariţie publică în clipul pe care îl poţi vedea mai jos. Alături de ea, Tom Tykwer şi Andy Wachowski explică implicarea lor în proiect, ce au simţit când au citit prima oară romanul lui David Mitchell, dar şi cât de dificilă a fost ecranizarea unei cărţi considerate în general imposibil de ecranizat, iar de către posibilii finanţatori prea complexă pentru a fi pe placul publicului larg, lucru necesar pentru a acoperi un buget de 140 de milioane de dolari.

Aşa cum spun şi regizorii, Cloud Atlas este imposibil de descris în câteva cuvinte. Nu-ţi mai dăm un sinopsis, ci te invităm să vezi cele două clipuri.

Premiera românească este programată pentru 23 noiembrie.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 august 2012 13:25
Doamne , ce poveste !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells