CNCD condamnă manifestările homofobe de la Muzeul Ţăranului Român

de Ştefan Dobroiu în 21 Feb 2013
CNCD condamnă manifestările homofobe de la Muzeul Ţăranului Român

O proiecţie a filmului de patru ori nominalizat la Oscar The Kids Are All Right, parte a evenimentului Luna istoriei LGBT şi găzduită de Noul Cinema al Regizorului Român din cadrul Muzeul Ţăranului Român, a fost întreruptă aseară de un grup homofob. Mai multe persoane au împiedicat proiecţia filmului şi au jignit publicul, neîncetând decât când acesta a ieşit din sală.

Această manifestare homofobă a fost condamnată public de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care precizează într-un comunicat de presă că "boicotarea şi împiedicarea organizării unui astfel de eveniment constituie o încălcare a dreptului fundamental la libertatea de conştiinţă, libertatea de exprimare, dreptul la informaţie şi libertatea întrunirilor prevăzute în Constituţia României".

Autoritatea autonomă, aflată sub control parlamentar, "atrage atenţia că astfel de manifestări, pe lângă faptul că încalcă, în mod flagrant, drepturile fundamentale ale omului, aduc şi un prejudiciu de imagine României pe plan intern şi internaţional."

Proiecţia The Kids Are All Right, în care celebrele Julianne Moore şi Annette Bening interpretează un cuplu de lesbiene, face parte din evenimentul internaţional Luna Istoriei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), organizat în România de asociaţia Accept. Evenimentul cuprinde proiecţii de film, seri de teatru şi expoziţii de artă, programate până la sfârşitul lunii.

Poţi vedea mai jos reacţiile manifestanţilor de la Noul Cinema al Regizorului Român, filmate de una dintre spectatoare:

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 21 februarie 2013 19:55
Daca in viitorul apropiat, cumva, vor pune Django Unchained, sa fie atenti la membrii Ku Klux Klan.
Arlequinade pe 21 februarie 2013 22:00
Cine-s astia, Noua Dreapta? Eu nu inteleg cum organizatii ca asta sunt inca legale. Au site, sediu si tot ce vrei. Si in afara de instigare la ura contra homosexualilor, ateilor, oamenilor de religii diferite de ortodoxismul romanesc, cei de natie diferita (unguri si evrei in special)... nu cred ca sunt capabili de altceva. Un grup de oameni violenti si limitati in gandire. Desi eu ca organizator m-as fi asteptat la asa ceva. Au avut noroc ca nu au dat de tipologia aia violenta fizic, care rupe oase de homosexual in plina strada.
ghe1971 pe 21 februarie 2013 22:21
Homosexualitatea este un pacat pe care Dumnezeu il uraste.
Arlequinade pe 21 februarie 2013 23:19
Sper ca erai sarcastic
Alex.M pe 25 februarie 2013 09:01
Breaking News, ghe1971: existenta vreunui zeu este departe de a fi fost dovedita vreodata de cineva sau ceva. Daca tu, totusi, iti asumi un zeu al unei anume mitologii, iar acea mitologie iti spune ca acel zeu uraste homosexualii, aproape automat devii homofob. In concluzie, singurul lucru pe care ni l-ai comunicat este ca tu urasti homosexualii, fapt pentru care te compatimesc.
cosmin742000 pe 22 februarie 2013 00:39
Stiu eu un homofob de pe aici , nu-i zdau numele persoana prea putin importanta :)
alex_il_fenomeno pe 14 martie 2013 21:30
Pana la urma, asta inseamna democratia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells