Celebrul scriitor Arthur C. Clarke a incetat din viata

de Razvan Boboc în 19 Mar 2008
Celebrul scriitor Arthur C. Clarke a incetat din viata

Arthur C. Clarke, autorul unora dintre cele mai celebre romane SF ale tuturor timpurilor, a incetat din viata noaptea trecuta, la varsta de 90 de ani, anunta BBC. Scriitorul a avut probleme de sanatate inca din 1960, fiind nevoit in nenumarate randuri sa se deplaseze cu ajutorul unui scaun cu rotile.

Arthur C. Clarke s-a nascut in Marea Britanie, dar in 1956 a emigrat in Sri Lanka. Si asta datorita interesului sau pentru viata subacvatica. A scris peste 100 de romane, unele au stat la baza unor filme science fiction extrem de apreciate. "2001: Odiseea Spatiala" este cel mai cunoscut roman al sau si a fost ecranizat in 1968, in regia lui Stanley Kubrick. Filmul a fost nominalizat la patru categorii la Premiile Oscar. A luat unul singur pentru efecte speciale.

In 2009, va fi lansat pe marile ecrane un film realizat dupa romanul "Rendezvous with Rama". Pelicula va fi regizata de David Fincher.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bart_Simpson pe 1 iunie 2009 18:30
Unul dintre cei mai extraordinari (scuzati-mi eroarea gramaticala) oameni/scriitori/vizionari! Va pasioneaza SF-ul? Cititi-i cartile! E imposibil sa nu va placa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells