Antonio Banderas regizează Solo

de Cristina Grigore în 24 Oct 2010
Antonio Banderas regizează Solo

Aflat la Săptămâna Internaţională a Cinematografiei din Valladolid, Spania, pentru a primi premiul Spicul de Aur pentru întreaga carieră, Antonio Banderas a declarat într-o conferinţă de presă, preluată de Variety, că anul viitor va demara filmările la cel de-al treilea film din cariera sa ca regizor.

Intitulat Solo, filmul va fi un thriller psihologic cu nuanţe de SF, în care actorul se pare că va şi interpreta rolul principal, acela al unui colonel suferind de sindrom post-traumatic, care se refugiază într-o existenţă solitară. Va fi cel de-al treilea film regizat de Banderas, după lungmetrajul din 1999, Crazy in Alabama, şi drama cu accente autobiografice El camino de los ingleses (Summer Rain), din 2006.

Filmul se bazează pe scenariul original al lui Erik Jendersen, care este şi autorul scenariului următorului film în care va juca soţul lui Melanie Griffith, thriller-ul The Bing Bang Theory. Jendersen a fost şi co-scenarist pentru filmul Goleor: the Scales and the Sword, produs de studioul de animaţie al lui Antonio Banderas, Kandor Moon.

Banderas este deţinătorul şi al unei case de producţie, Green Moon, sub sigla căreia va fi produs şi Solo, care va folosi actori spanioli, dar va fi filmat în limba engleză, pentru a putea fi distribuit şi pe pieţele internaţionale.
 
Filmările la Solo sunt programate să înceapă în septembrie 2011, filmul urmând să fie lansat în 2012. Până atunci, ne vom putea bucura de prezenţa actoricească a lui Banderas în comedia-dramă a lui Woody Allen, You Will Meet a Tall Dark Stranger, ce va avea premiera românească pe 3 decembrie, şi în care actorul şi regizorul spaniol va interpreta rolul unui chipeş deţinător al unei galerii de artă.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells