Anne Hathaway va fi Catwoman!

de Cristina Grigore în 20 Ian 2011
Anne Hathaway va fi Catwoman!

Unul dintre cele două roluri feminine anunţate pentru cea de-a treia parte a francizei Batman a fost adjudecat de către Anne Hathaway. Conform unui comunicat de presă al Warner Bros preluat de EmpireOnline, actriţa a primit rolul Selinei Kyle, supranumită Catwoman.

Atît Jessica Biel, cât şi Keira Knightley se aflau pe lista actriţelor care au dat probe pentru acest rol, însă Christopher Nolan a considerat-o cea mai potrivită pe Hathaway: “Sunt extrem de încântat că am şansa să lucrez cu Anne Hathaway, care va fi un adaos fantastic grupului nostru de actori pentru acest final de poveste”.

Catwoman, apărută pentru prima dată în 1940, drept creaţie a lui Bill Finger şi Bob Kane, a fost adesea înfățișată ca adversară dar şi ca iubită a lui Batman, între cei doi existând o relaţie de dragoste şi ură. Nu ştim deocamdată de ce parte se va situa Selina Kyle în The Dark Knight Rises, comunicatul de presă neaducând nici o clarificare în acest sens.

Cele mai recente portretizări ale personajului au fost cea din Batman Returns (1992), în care Michelle Pfeiffer a avut o interpretare plină de forţă şi senzualitate, şi cea din 2004, când Halle Berry a jucat în singurul film în care Catwoman era eroina principală.

Tom Hardy, deja anunţat în distribuţia filmului, îl va interpreta pe Bane, “pachetul de muşchi” ciudat şi înfricoşător, despre care Christopher Nolan a spus că va fi “unul dintre cei mai remarcabili inamici ai lui Batman”.

În benzile desenate, Bane este un strateg militar de geniu, însă serul care îl transform în super-soldat (venom) îi ia minţile. Astfel ajunge unul dintre cei mai de temut adversari ai lui Batman, supranumit “omul care l-a rupt pe Batman”, după o confruntare în urma căreia eroul din Gotham City devine paraplegic şi este forţat pentru o vreme să renunțe la faimosul său costum.

Apărut prima dată în benzile desenate din 1993, Bane este şi cel mai recent antagonist a lui Batman din franciza lui Nolan, după Joker (apărut prima dată în 1940), Two-Face (1942) şi The Scarecrow (1941).

Data de lansare a lui The Dark Knight Rises în Statele Unite este 29 iulie 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Andu pe 20 ianuarie 2011 09:44
Interesanta alegere, dar in toate filmele cu Batman nu au aparut doar doua persoje negative, ei bine nu m-ai stiu cum le cheama ca aveam 5 ani dar era un om facut din noroi si un nene cu o palarie care avea o carte de joc cu ajutorul careia hipnotiza oamenii. Cum ii chema ?
Radu pe 20 ianuarie 2011 09:47
De fapt, am inteles ca acel comunicat de presa nu pomeneste nimic de Catwoman, ci doar de Selina Kyle. Asa ca Nolan ar putea la fel de bine sa faca un personaj usor diferit de ce ne-am astepta noi. Plus ca, inainte sa fie Catwoman, Selina Kyle era doar o hoata, fara super-puteri (iar in filmele lui Nolan, oricum nu au ce cauta super-puterile).
Radu pe 20 ianuarie 2011 09:50
@Andu: Omul din noroi era Clayface, iar ala cu cartea de joc era The Mad Hatter.
StevieGG08 pe 20 ianuarie 2011 10:16
si Hugo Strange nu mai apare?
JohnnyAddams pe 20 ianuarie 2011 10:21
Alegere destul de buna. Personajul Bane va fi foarte diferit de cel din benzile desenate, Nolan se va baza mai mult pe inteligenta acestuia. Totusi parca ar fi fost mai bine sa o vedem pe Haley Quinn in locul lui Catwoman.
nyuszi pe 20 ianuarie 2011 10:24
Cam ca nuca-n perete, parerea mea. Cu sau fara superputeri (pe care Catwoman de alfel nu le prea are, cel putin nu in sensul standard al cuvantului), n-are nimic din ceea ce o face pe Catwoman Catwoman.

Poate sunt mai de moda veche de felul meu, dar m-am saturat pana peste cap de "reboot"-urile si demitizarile astea. Daca-s asa talentati scenaristii/regizorii astia, de ce nu creaza ceva original (pe cat se poate, in ziua de azi), in loc sa mutileze ceea ce au facut altii. :/

Dar poate n-ar trebui sa ma plang. La urma urmei, pot sa aleg sa nu vad filmul asta. La "Dark Night" m-am plictisit de moarte oricum.

Radu pe 20 ianuarie 2011 10:31
@StevieGG08: In film nu mai apare, zvonurile cu Hugo Strange erau legate pana la urma de jocul "Batman Arkham City" (continuarea la "Arkham Asylum"), care apare pe la sfarsitul anului,
mirko pe 20 ianuarie 2011 11:04
Incepe sa devina o distributie interesanta si asta ne poate face sa spunem ca va fi un nou hit al lui Nolan, care a surclasat cu mult primele filme cu Batman. Apropo, am auzit un zvon cum ca s-ar filma in Romania noul Batman. Este adevarat sau sunt pur si simplu speculatii? Pentru ca ar fi senzational daca ar fi asa!
LaFox pe 20 ianuarie 2011 13:24
acum am citit mai bine...si spune ca va fii Selina Kyle, nu catwoman...
legolas05 pe 20 ianuarie 2011 13:50
interesanta alegere....este o actrita foarte buna....sigur va juca bine
rob3rt_89 pe 20 ianuarie 2011 14:15
filmarile incep in martie si se va filma si in romania in Bucuresti si la Turda:D probabil va fi cel mai important film facut la noi dupa Cold Mountain
cristi23 pe 20 ianuarie 2011 16:01
interesanta alegerea pt catwoman dar si participarea lui bane in film.nu stiu cat de realist va parea in film bane...sa nu uitam ca bane a mai aparut si in batman&robin si nu a facut multe.
poate nolan va reusi mai mult....eu asa sper

alex_il_fenomeno pe 22 ianuarie 2011 09:31
nu cred ca este cea mai inspirata akegere , in ultima vreme Anne Hathaway m-a cam dezamagit ! dar poate reuseste Nolan sa imi schimbe parerea despre ea .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells