22-28 ianuarie la cinema

de Gloria Sauciuc în 22 Ian 2010
22-28 ianuarie la cinema

Săptămâna aceasta păşim dincolo de oglinda magică a lui Parnassus, alături de Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law, intrăm - totodată - în Cirque du Freak, ca să o vedem pe femeia cu barbă (Salma Hayek), şi călătorim în Alexandria secolului IV - ca să stăm în rândul discipolilor lui Hipatia (Rachel Weisz), femeia astronom şi matematician de geniu.

Ne era dor de o săptămână care să ne provoace atât de mult la visare, care să ne facă să ne lăsăm pradă imaginaţiei, şi care să ne impulsioneze să luptăm mai departe pentru idealurile noastre.

Dr. Parnassus (Christopher Plummer) are darul extraordinar de a manipula imaginaţia celorlalţi. Ajutat de trupa lui de teatru ambulantă, care îi include pe partenerul lui cinic şi sarcastic Percy (Verne Troyer) şi pe versatilul Anton (Andrew Garfield - Premiului BAFTA), Parnassus oferă publicului ocazia de a transcede realitatea printr-o oglindă magică, pătrunzând într-un univers fantastic. În tot cazul, magia lui Parnassus are un preţ. Cu secole în urmă, a făcut un pariu cu diavolul, Mr. Nick (Tom Waits), al cărui premiu este fiica lui Parnassus, Valentina (Lily Cole), la împlinirea vârstei de 16 ani.

Circul ororilor: Asistentul vampirului porneşte de la populara serie de cărţi ale lui Darren Shan şi este un fantasy despre un adolescent care încalcă fără să vrea armistiţiul de 200 de ani dintre două grupări de vampiri. Atras într-o lume fantastică populată de ciudaţi neînţeleşi şi de creaturi groteşti ale nopţii, Darren renunţă la siguranţa unei existenţe plictisitoare pentru a-şi împlini destinul într-o lume bântuită de coşmaruri.

Agora are loc în Egiptul secolului 4, aflat sub cucerirea Imperiului Roman, când revoltele religioase izbucnite pe străzile din Alexandria ajung şi la zidurile faimoasei biblioteci. Închisă între zidurile acesteia, Hypatia (Rachel Weisz), astronom şi matematician de geniu, se luptă să salveze înţelepciunea Lumii Vechi cuprinsă în nepreţuitele comori literare, ajutată de discipolii săi. Doi tineri se luptă pentru a cuceri inima frumoasei Hypatia - discipolul acesteia, Orestes (Oscar Isaac), un tânăr nobil, foarte abil, şi Davus (Max Minghella), sclavul ei. Davus are de făcut o alegere cumplită - aceea de a rămâne alături de stăpâna sa pe care o iubeşte în secret sau să aleagă libertatea, alăturându-se rebelilor religioşi care vor cuceri cu siguranţă şi biblioteca.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cr1st1an pe 27 ianuarie 2010 21:19
Foarte bun filmul. Doar ce l-am vazut.
Editia de azi pe 14 februarie 2010 13:47
bun filmu
Radu1711 pe 2 mai 2010 09:13
tare filmul, mi-a placut
marius93 pe 22 iulie 2010 22:35
:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells