2013: cele mai tari animaţii

de Ștefan Dobroiu în 22 Dec 2012
2013: cele mai tari animaţii

În fiecare an, animaţiile se strecoară cumva şi sfârşesc pe podiumul filmelor cu cele mai mari încasări. Anul acesta campion este Epoca de gheaţă 4: Continente în derivă, cu aproape 360.000 de spectatori, în 2011 ne-am luptat alături de Puss in Boots/Motanul încălţat (pe locul secund, cu 228.000 de spectatori), iar în 2010 Shrek pentru totdeauna s-a clasat pe locul trei, cu aproape 160.000 de spectatori. Iată, aşadar, că animaţiile sunt un gen greu de ignorat, mai ales că ne permit să mergem la cinema alături de întreaga familie. Află din materialul de mai jos zece filme în stare să te captiveze. Nebunia începe chiar pe 4 ianuarie, când ai ocazia să vezi Compania monştrilor, mega-succesul Pixar, în variantă 3D.

Care ți se pare cel mai interesant titlu?

Frankenweenie/25 ianuarie
Frankenweenie este fără îndoială un titlu atipic printre animaţiile anului. Alb-negru şi vag inspirat de Frankenstein, povestea gotică imaginată de Mary Shelley, filmul regizat de celebrul Tim Burton schimbă ingredientele, astfel încât Frankenstein e acum un puşti pasionat de ştiinţă, iar „monstrul” loialul căţel al acestuia. Când animalul îşi pierde viaţa în urma unui accident de maşină, puştiul face ce face şi-l readuce la viaţă, spre oroarea familiei şi-a vecinilor.

The Croods/23 martie
Poţi deja să vezi trailerul în cinematografe şi ceva ne spune că The Croods, noua animaţie Dreamworks, va arăta foarte bine în format 3D. Aventurile unei temătoare familii din cretacic, care crede că ziua de mâine va veni doar dacă nu se vor îndepărta de confortabila lor peşteră, sunt regizate de Chris Sanders, devenit celebru după mega-succesul How to Train Your Dragon, una din animaţiile cel mai bine primite în ultimii ani. Normal că familia va avea de înfruntat o mulţime de pericole, descoperi creaturi nemaivăzute în încercarea lor de a-şi găsi din nou o cavernă liniştită.

Epic/25 mai
Cu verdele crud şi premiera programată pentru sfârşitul primăverii, Epic cu siguranţă te va pregăti pentru vară. În spatele filmului se află echipa seriei Epoca de gheaţă, dar de această dată acţiunea are loc în adâncul pădurii, unde se va da o aprigă luptă între bine şi rău. Eroii sunt legendarii oameni-frunză, nevoiţi să lupte împotriva unei ameninţări ce ar putea distruge întreg regnul vegetal, iar oamenii sunt reprezentaţi şi ei de o adolescentă ajunsă ca prin minune în lumea gâzelor, mugurilor şi-a melcilor.

Monsters University/19 iulie
Cu siguranţă cea mai aşteptată continuare între animaţiile anului. Cei de la Pixar au decis să continue aventurile lui Mike şi Sulley cu acest prequel a cărui acţiune are loc în timpul studiilor celor doi specialişti în arta speriatului. Poate nu ştiai, dar personajele lui Billy Crystal şi John Goodman nu au fost dintotdeauna cei mai buni prieteni: popularul Sulley i-a făcut o mulţime de farse tocilarului Mike în timpul cursurilor de la universitatea de speriat şi numai o provocare ieşită din comun i-ar fi putut aduce laolaltă pe cei doi eroi. De-abia aşteptăm să aflăm mai multe despre această provocare.

Turbo/2 august
Dacă vrei să afli mai multe despre cum îţi poţi depăşi limitele, va trebui să aştepţi luna august, când această animaţie DreamWorks se lansează pe ecranele din întreaga ţară. În vizor este Turbo (Ryan Reynolds), un melc de grădină prin nimic ieşit din comun care visează să devină cel mai rapid din specia sa. şansa face ca o întâmplare neprevăzută să-i îndeplinească dorinţa, dar va fi Turbo pregătit să înfrunte provocările noii sale condiţii? Ryan Reynolds este vocea protagonistului, iar distribuţia e completată de Paul Giamatti, Snoop Dogg şi Richard Jenkins.

The Smurfs 2/23 august
Admitem că primul ştrumpfii ni s-a părut mai potrivit mai degrabă pentru cei mai mici şi mai indulgenţi dintre spectatori. Succesul notabil de casă a făcut obligatorie o continuare, aşa că pe 23 august îi vom vedea pe omuleţii albaştri din nou în acţiune. De această dată ei trebuie să pornească în ajutorul ştrumpfetei, căci maleficul Gargamel i-a pus gând rău.

Cloudy 2: Revenge of the Leftovers/25 octombrie
Cloudy With a Chance of Meatballs s-a bucurat de un mare succes în 2009, iar în toamna anului viitor vei putea vedea un sequel. De această dată inventatorul Flint Lockwood (Bill Hader), omul din spatele celebrului dispozitiv care preschimbă apa în mâncare savuroasă, trebuie să lupte împotriva propriei invenţii, încă activă nu se ştie unde. Doar că de această dată rezultatul acţiunilor ei sunt feluri de mâncare conştiente, iar unul dintre ele, un imens burger cu aspectul unei tarantule, vrea să controleze totul în jur...

Frozen/29 noiembrie
Terminăm anul cu Frozen, o animaţie Disney inspirată de povestea Crăiasa Zăpezii a lui Hans Christian Andersen. Kristen Bell va fi vocea Annei, o fată care face echipă cu un specialist în escaladă pentru a urca pe cele mai înalte piscuri: aici e regatul Crăiesei şi locul unde Anna ar putea dezlega blestemul ce ameninţă soarta semenilor ei, victimele unei ierni veşnice.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 22 decembrie 2012 18:54
Epic si Frozen mi se par cam cele mai interesante
Chelbos pe 22 decembrie 2012 19:51
the smurf 2 :))
Bayard pe 22 decembrie 2012 19:57
Din ce am vazut prin trailere nu o sa fie un an bun pentru animatii.... mai am niste sperante doar pentru Turbo (azi am vazut primul teaser) si Frozen... dar probabil doar pt ca nu stiu prea multe detalii despre ele.
HarryCineastul5 pe 22 decembrie 2012 21:20
Eu le astept pe toate in afara de Smurfs 2.
victor_neo75 pe 23 decembrie 2012 08:00
Monsters Inc. (2001) a fost una din cele mai bune animatii create de cei de la Pixar, pt mine chiar mai bun decat primele 2 animatii mai reusite cu Shrek (din 2001 si 2004). Deci Monster University este cel mai asteptat film de animatie din 2013. Iar Frankenweenie, un omagiu adus genului clasic horror, aduce foarte mult ca stil cu Edward Scissorhands (1990) regizat desigur de acelasi Tim Burton. De restul nu am auzit foarte multe inca.
Lemonadelime pe 23 decembrie 2012 11:26
The Smurfs 2
Miiku pe 23 decembrie 2012 12:21
Epic, uh cat astept sa il vad. 8->
^Neo^ pe 23 decembrie 2012 19:53
Ati uitat o animatie care va face istorie la anu': Despicable Me 2 ;) va avea succes urias atat la americani cat si la noi. Veti vedea...
rizea.alex70 pe 23 decembrie 2012 22:03
Toate sunt interesante(mai putin Frankenweenie)....dar dupa parerea mea cel mai bun ar fi The Croods.
Theodoric pe 24 decembrie 2012 14:30
Epic
chiba_florin pe 24 decembrie 2012 18:00
o sa surprinda si o sa dezamageasca ... ;)
alex_il_fenomeno pe 31 ianuarie 2013 19:33
Cand ma uit la lista vad cat de multe filme am in urma...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells