Transformers - se anunta cel mai tare blockbuster al verii

de Gloria-Mona Sauciuc în 22 Iun 2007
Transformers - se anunta cel mai tare blockbuster al verii

Filmul "Transformers" de la Dreamwork/Paramount, filmul de mega-buget, facut dupa desenul animat din anii ’80, a lansat sezonul de vara joi, la al 53-lea festival anual de film de la Taormina, trezind o reactie entuziasta si masuri stricte anti-piraterie. Multimile de la faimosul teatru grecesc de 5000 locuri aflat pe coasta muntelui au fost in delir, adunandu-se cu mai mult de 2 ore inainte de inceputul filmului, strigand si aplaudand in timp ce un scurt metraj facut special si un spectacol de lumini laser a marcat inceputul evenimentelor serii. "Este un loc extraordinar pentru un asemenea film", a spus Michael Formis, din Winter Park, SUA, aflat in vacanta. "Decorul si atmosfera sunt pur si simplu fenomenale".

 In pofida faptul ca a mai fost proiectat saptamana aceasta in Coreea de Sud, Australia si in Spania, cu o noapte inainte de Taormina, e vorba de o premiera pentru Italia, iar Paramount a punctat ca proiectia de joi noapte a fost lansarea oficiala a filmului in intreaga lume. "Acesta este un film global, iar cu conditiile si cu reputatia sa, Taormina este trambulina perfecta pentru noi", a declarat producatorul Lorenzo di Bonaventura.

Lucia Puenzo, regizoarea argentiniana a lui "XXY" - o poveste provocatoare a unui hermafrodit adolescent - film care a avut de asemenea premiera miercuri - a urat bun venit regizorului Michael Bay si actorilor din "Transformers" in orasul vechi de 2300 de ani, oferindu-i lui Bay un ceas Winston ca premiu Taormina Arte. La conferinta de intrebari si raspunsuri,  directorul artistic al festivalului Deborah Young a afirmat ca alaturarea unui blockbuster ca “Transformers” si a unui film de arta ca "XXY" e o buna metafora pentru festivalul aflat la a 53-a editie.

Paramount a luat masuri speciale de securitate pentru a preveni pirateria, cu un control strict la accesul si supraveghetori circuland printre scaune pentru a preveni filmarile ilegale. Desi premiera de la "Transformers" a dominat ziua, alte cateva filme au aparut pe ecranul de la Taormina, inclusiv proiectia filmului politist "Kremen" de Aleksei Mizgiryov, "13m2", un thriller al francezului Barthelemy Grossman, si pelicula egipteana "Medina" ( Orasul) din 1999.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells