Scurmetraj românesc la Oscarurile europene

de Ştefan Dobroiu în 13 Iul 2009
Scurmetraj românesc la Oscarurile europene

Renovare, scurtmetrajul lui Paul Negoescu inclus în februarie în selecţia oficială a festivalului de film de la Berlin, va fi nominalizat la premiile Academiei Europene de Film după ce a câştigat ieri premiul acestei instituţii la festivalul portughez Curtas Vila do Conde. Renovare, o poveste despre o familie prinsă în febra renovărilor, va lupta pentru trofeul Academiei Europene cu alte 12 scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri de film din Europa, printre care cele de la Berlin sau Veneţia.

În ceea ce priveşte posibilul său succes la gala de decernare de pe 12 decembrie 2009, regizorul Paul Negoescu este destul de reticent. "Nu ştiu câte şanse am pentru că votează foarte mulţi oameni, iar unde votează foarte mulţi oameni un film mai ieşit din tipare cum este Renovare are şanse mici să iasă în faţa unor filme mai accesibile", a declarat regizorul pentru Cinemagia.

Înfiinţată în 1988 şi condusă în prezent de germanul Wim Wenders, Academia Europeană de Film are 2064 de membri activi care vor vota, exact cum face şi Academia Americană de Film în cazul Oscarurilor, câştigătorii trofeelor EFA. Printre cei care ar putea vota scurtmetrajul românesc se numără Nae Caranfil, Anamaria Marinca, Cristian Mungiu, Oleg Mutu, Lucian Pintilie, Dan Piţa sau Cristi Puiu, câţiva dintre cei 16 reprezentanţi ai României în cadrul Academiei Europene de Film.

Taguri:  Paul Negoescu, Renovare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells