Saptamana 9 - 15 ianuarie: "Yes Man" si "Prieteni model"

de Gloria Sauciuc în 9 Ian 2009
Saptamana 9 - 15 ianuarie: "Yes Man" si "Prieteni model"

E o premisa cat se poate de ofertanta pentru un film faptul ca personajul principal decide, intr-un anumit moment al vietii sale, sa zica "DA!" la tot ce i se propune, indiferent cat de ridicol, periculos, incitant sau nebunesc ar fi, si asta numai pentru a iesi dintr-o rutina apasatoare. Desi scenaristii Andrew Mogel, Jarrad Paul si Nicholas Stoller au gasit un subiect bun, modul in care il trateaza face povestea cam fara sare si piper. Lungita obositor pe alocuri, cu poante rasuflate si ironii deseori ieftine, Yes Man - Un cuvant poate schimba totul, in regia lui Peyton Reed, il are in distributie pe Jim Carrey, pe care il gasim... asa cum il stim. Nu ne surprinde nici in bine, nici in rau. Joaca rolul unui functionar la banca, obisnuit sa refuze, zi dupa zi, cererile de creditare ale clientilor. Cu prietenii povestea se repeta: le refuza in mod repetat invitatiile, preferand sa-si petreaca vremea acasa, de unul singur, pe canapeaua din fata televizorului. Asta pana cand, convins de un amic, accepta sa participe la cursurile de "schimbare a vietii" prin "acceptarea tuturor oportunitatilor care apar". Asa ajunge sa zica "DA!" fiecarei propuneri care i se face. O cunoaste pe Renee Allison (interpretata de Zooey Deschanel, cea care ne cam dezamagise in "Intamplarea"/"The Happening", dar care acum este suficient de romantica si in acelasi timp aiurita ca sa ne devina simpatica) si intreaga lui viata ia cu totul un alt curs.

Fara sa ne faca sa radem peste masura, filmul amuza pe alocuri, iar fanii lui Jim Carrey se vor bucura sa-l revada intr-o productie in care actorul face din nou uz de tot repertoriul de grimase. De vineri, 9 ianuarie, in cinematografe.

A doua premiera a saptamanii, Role Models, este tot o comedie, dar despre doi agenti de vanzari rebeli (Seann William Scott si Paul Rudd) care ajung sa savarseaza o infractiune in timpul unei petreceri. Arestati, cei doi sunt pusi de catre un judecator sa aleaga: ori merg la inchisoare, ori servesc 150 de ore in folosul comunitatii. Astfel rebelii nostri ajung sa se inscrie intr-un program educativ de tip Fratele mai mare, in care fi nevoiti sa aiba grija de doi pusti.

Taguri:  Yes Man, Role Models

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 21 aprilie 2010 22:51
foarte tare filmul Yes Man

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells