Romania la Clermont-Ferrand

9 Ian 2009
Romania la Clermont-Ferrand

In 2009, in premiera, Romania va fi reprezentata la market-ul de film al Festivalului de la Clermont-Ferrand, cel mai important festival de scurt-metraj din lume. "Marche du film court" are loc in perioada 2-7 februarie 2009, in cadrul prestigiosului festival de scurt-metraj, si reuneste sute de profesionisti din toata lumea. "Romanian Short Film Corner" va sta la dispozitia acestora pe intreaga durata a targului, cu informatii complete si lamuriri despre productia si distributia de film, dar si despre circuitul festivalier romanesc.

In catalogul de prezentare alcatuit de Estenest se gasesc toate scurt-metrajele importante produse in 2007 si 2008, inclusiv titlurile care au facut furori pe plan international. Nu lipsesc, asadar, "hiturile" Megatron (r. Marian Crisan, 2008), castigatorului trofeului Palme d'Or pentru scurt-metraj in 2008; O zi buna de plaja (r. Bogdan Mustata, 2008), premiat cu Ursul de Aur la Berlin; Lampa cu caciula (r. Radu Jude, 2007), selectionat in peste 70 de festivaluri din intreaga lume, castigator al Trofeului pentru Cel mai bun scurt metraj la Festivalul Sundace, cel mai premiat scurt-metraj romanesc al tuturor timpurilor; Valuri (r. Adrian Sitaru, 2007), castigator al Leopardului de Aur la Locarno; Interior - scara de bloc (r. Ciprian Alexandrescu, 2008) sau Tarziu (r. Paul Negoescu, 2008), selectionate in competitiile de profil ale festivalurilor de la Cannes, respectiv Berlin. Catalogul cuprinde peste 35 de titluri de filme scurte de fictiune, documentare si animatii, precum si o lista a festivalurilor de film, si date de contact ale cineastilor si producatorilor romani.

Cea de-a 31-a editie a Festivalului International de Film de Scurt Metraj de la Clermont Ferrand se desfasoara intre 30 ianuarie si 7 februarie 2009, iar market-ul de filme, ajuns la cea de-a 24-a editie, este deschis intre 2 si 7 februarie, standul care reprezinta tara noastra fiind accesibil in toata aceasta perioada jurnalistilor si profesionistilor prezenti la Marche du film court.

In acest an, singurul film romanesc aflat in competitia festivalului este La drumul mare (foto), in regia lui Gabriel Sarbu.

Imagini

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells