Saptamana 5-11 septembrie 2008

de Gloria Sauciuc în 5 Sep 2008
Saptamana 5-11 septembrie 2008

N-o sa fie cel mai tare film de aventuri pe care l-ati vazut, dar va fi clar cea mai tare experienta (asta daca nu ati ajuns deja la un IMAX, eventual cel din Barcelona, de pe malul marii...).

 Cum spuneam, la Movieplex Plaza, datorita tehnologiei digitale implementate inca din mai, poti vedea filmul 3D. Ochelarii speciali, "activi" pentru ca au incorporat un cip activat prin inflarosu de kitul cu sistemul de redare 3D, te fac sa vezi "mai aproape" si in relief. Daniel Ungureanu, asistent manager la Movieplex, ne-a explicat ca un la o astfel de proiectie "nu trebuie sa te uiti ca la un film clasic, pe pelicula, direct pe ecran, ci... sa privesti un pic mai in fata.

Si cum sa nu pregatesti tocmai un film de aventuri pentru o proiectie 3D, mai ales cand eroii chiar ajung in centrul Pamantului. Cartea lui Jules Verne e "de capatai" in filmul asta, pentru ca numai urmand indiciile de acolo, eroii ajung sa vada lucruri despre care Verne doar scrisese. Brendan Fraser e geolog, frumoasa Anita Briem joaca rolul unui ghid montan, si de aici sa te tii aventura. Clar un film de vazut, cu ochelarii pe nas.

Wall-e e unul dintre cele mai sensibile filme de anul acesta, in care doi robotei par mai umani decat oamenii, in anul 2700 refugiati pe o platforma spatiala uriasa, pentru ca Pamantul este acoperit de gunoaie, consecinta a miilor de ani de consumerism excesiv. O planta, o strangere de maini si filmul clasic "Singin' in the Rain" sunt tot ce a mai ramas "neatins" pe planeta Pamant, iar Wall-E, robotelul care strange gunoaiele, se dovedeste si un indragostit incurabil. Animatia Pixar e recomandarea noastra pentru saptamana ce urmeaza.

Tentatia Ca$hului si Sarpele Le serpent/The Snake, doua thriller-uri, primul imbinand si elemente de comedie, celalalt "pur" vin sa completeze saptamana. Atentie, noua fata Bond Girl, Olga Kurylenko, face un rol de zile mari in "Sarpele" (Eric Barbier). Cam atat, la saptamana pe scurt.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells